Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: "Άλλαξαν σημαντικά τη μελέτη του έργου. Η συντεταγμένη πολιτεία έχει το λόγο".

 

ΔΗΜΟΣ  ΑΚΤΙΟΥ  ΒΟΝΙΤΣΑΣ 

-Μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας (ύστερα από αίτηση μου). 

Γράφει ο  Κώστας Θ. Τριαντακωνσταντής 
Μαθηματικός

"Πολιτικό και όχι μόνο ατόπημα ολκής.

Έγινε σημαντική αλλαγή της μελέτης  του έργου με πολιτικές αποφάσεις. Το λόγο έχει η συντεταγμένη πολιτεία".
 

                                                                   04-11-2020. 

ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ.


Αγαπητοί Αναγνώστες

Ξεκινάμε με δύο  βασικές επισημάνσεις, οι οποίες έχουν πολλούς αποδέκτες.
1)      Οι  Υπηρεσιακοί παράγοντες  δεν είναι εκτελεστικά όργανα του εκάστοτε Δημάρχου και των αιρετών, αλλά είναι οι εγγυητές της νομιμότητας, της διαφάνειας και της χρηστής διοίκησης.   Αυτό το γράφω από το 2013 συνεχώς.  Κάποιοι το ξεχνούν. Κάποιοι άλλοι, χωρίς να κοκκινίζουν,  δηλώνουν επίσημα  ότι τάχα ποτέ δεν έκανα καμία εποικοδομητική πρόταση.  Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ .
 
2)Για να γίνει ένα έργο στον οποιοδήποτε Δήμο ανά την Επικράτεια  πρέπει το έργο αυτό να έχει γραφεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα, παίρνοντας συγκεκριμένο κωδικό, αναφέροντας τη πηγή χρηματοδότησης και βεβαίως το ποσό.  Στη διάρκειας υλοποίησης του έργου πρέπει να υπάρχει μελέτη, να καθορισθεί ο τρόπος εκτέλεσης ( διαγωνισμός  ή  απευθείας ανάθεση ή αυτεπιστασία ) να υπάρχει ο επιβλέπων μηχανικός, να βεβαιωθεί η σωστή εκτέλεση, να υπάρξει παραλαβή, να γνωστοποιηθούν οι προσφορές  και τελικά να πληρωθεί.
               Αυτά είναι  δημόσια  έγγραφα, τα οποία πρέπει να αναρτώνται στην διαφάνεια.        Αυτά τα δημόσια έγγραφα δίνονται στον οποιονδήποτε  τα ζητήσει επικαλούμενος το εύλογο ενδιαφέρον του.  Αυτά προβλέπονται στο Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας που κάποιοι προσποιούνται ότι δεν γνωρίζουν. Αυτά ζήτησα και δεν μου δόθηκαν , όπως θα δούμε παρακάτω.
Οι πάντες γνωρίζετε και φαίνεται στις φωτογραφίες , ότι στο Δυτικό τμήμα της Παλαίρου, στο βορειοανατολικό τμήμα του λιμανιού της Παλαίρου, στη θέση Ρεμπελέικα , έγινε ένα έργο  την Άνοιξη με αρχές Ιουνίου. Συγκεκριμένα καθαρίστηκε ένας μεγάλος χώρος, στρώθηκε με χαλίκι, έγινε τσιμεντόστρωση, τοποθετήθηκαν στύλοι για τα φώτα , φυτεύτηκαν δένδρα.  Αυτά φαίνονται και τα είδα στις αλλεπάλληλες επισκέψεις μου στη περιοχή.
Διαβεβαιώνω τους πάντες  ότι ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΥΤΟ στο ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟ 2020   ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Προκαλώ πολιτικά τον οποιονδήποτε να με διαψεύσει.
 
Παρακαλώ προσέξτε τις ημερομηνίες.
Ρώτησα πολλές τον Αναπληρωτή Δήμαρχο κ Βίτσα . Τελευταία φορά στο γραφείο του  17 Αυγούστου 2020 . Πως έγινε το έργο στα Ρεμπελέϊκα , με ποιες αποφάσεις και ποιού οργάνου. Μου απάντησε με περισσή αυταρέσκεια και αλαζονεία ως εξής. Το έργο έγινε, το πώς έγινε μην ψάχνεις. Το έχει ανάγκη η Πάλαιρος και αν το ανακαινίσεις το θέμα  θα έρθεις αντιμέτωπος με πολλούς κατοίκους της Παλαίρου.
Σε μία έντονη τηλεφωνική συνομιλία μας για το ίδιο θέμα, του υπενθύμισα και κάτι άλλο. Μου είπε αυτό άστο. Αν χρειαστεί θα γίνω πιο αναλυτικός.
Ακολούθως στις 31-08-2020 με αριθμό πρωτοκόλλου 9989 έκανε αίτηση προς την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου με αίτημα να μου παραχωρηθούν τα δημόσια έγγραφα για το έργο στα  Ρεμπελέϊκα, τα οποία  όφειλαν να μου δώσουν.
 
Στις 22 Σεπτεμβρίου 2020 συνεδρίασε η οικονομική επιτροπή του Δήμου. Παρακαλώ δείτε προσεκτικά την απόφαση της. 

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

 Από το πρακτικό της 21ης/2020 συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας

Αριθμός Απόφασης 213/2020

 

ΘΕΜΑ: Έγκριση τροποποίησης θέσης εκτέλεσης του έργου: « ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗΣ ΠΡΑΝΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΟΧΘΙΑ ΤΗΣ Δ.Ε. ΠΑΛΑΙΡΟΥ»

Στη Βόνιτσα, σήμερα την 22η Σεπτεμβρίου 2020, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας συνήλθε σε ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, ύστερα από την με αρίθ.πρωτ.11025/18- 9-2020 πρόσκληση του Προέδρου, σύμφωνα: α. με τις διατάξεις του άρθρ. 75, του Ν. 3852/2010, όπως αυτό αντικαταστάθηκε με το άρθρο 77 του Ν.4555/2018.

 Στην παρούσα διαδικασία (συνεδρίαση ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ) διαπιστώθηκε νόμιμη απαρτία, δηλαδή σε σύνολο επτά (7) μελών συμμετείχαν και τα παρακάτω επτά (7)μέλη: ΠΑΡΟΝΤΑ ΜΕΛΗ 1. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΘΕΟΔΩΡΟΣ, Πρόεδρος 2. ΒΙΤΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 3. ΠΑΝΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 4. ΠΡΟΔΡΟΜΙΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ 5. ΤΣΑΚΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 6. ΠΕΡΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 7. ΜΑΣΟΥΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΑΠΟΝΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΝΕΝΑΣ

Ο Πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης στην οποία υπεύθυνη για την τήρηση των πρακτικών ήταν η Υπάλληλος του Δήμου Ασπασία Αργυρού.

Ο Πρόεδρος πριν την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της ημερησίας διάταξης ζητεί να συζητηθεί εκτός ημερησίας διάταξης, βάσει του άρθρου 75 παρ. 3 του Ν3852/2010 όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 77 του Ν.4555/2018 και ισχύει, ως ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ το θέμα της έγκρισης τροποποίησης θέσης εκτέλεσης του έργου: « ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗΣ ΠΡΑΝΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΟΧΘΙΑ ΤΗΣ Δ.Ε. ΠΑΛΑΙΡΟΥ».

 Ο κ.Μασούρας Δήμήτριος είπε ότι τροποποίηση της μελέτης δεν μπορεί να γίνει με τη διαδικασία αυτή, αφού δεν παρέχεται επαρκής χρόνος ενημέρωσής του ως δημοτικού συμβούλου και για το λόγο αυτό αρνήθηκε τη συζήτηση του θέματος .

 Ουδείς άλλος (παρόντων 7 μελών) αρνήθηκε τη συζήτηση του θέματος.

Η Οικονομική Επιτροπή δέχεται το ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ του θέματος και κατά πλειοψηφία ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ την συζήτησή του. 

 Στη συνέχεια ο Πρόεδρος ρώτησε τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής αν για κάποιον από αυτούς συντρέχει κώλυμα ή ασυμβίβαστο σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 παρ.9 του Ν.3852/2010, όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο 11.του Ν.4555/2018 προκειμένου να απέχουν από την συζήτηση του θέματος. Ουδείς δήλωσε ότι έχει κώλυμα ή ασυμβίβαστο.

 

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος ανέφερε ότι αρχικά το αντικείμενο του έργου ήταν η αποκατάσταση των πρανών στην θέση «Όχθια» Παλαίρου καθώς και η βελτίωση οδοποιίας διάφορων δρόμων της Τ.Κ. Παλαίρου. Οι δρόμοι που θα βελτιώνονταν βρίσκονταν διάσπαρτοι σε διάφορα σημεία εντός και εκτός οικισμού Παλαίρου.

Σήμερα επιλέγεται να γίνει η τροποποίηση της μελέτης ως προς την θέση ορισμένων δρόμων που είχαν επιλεγεί αρχικά να βελτιωθούν διότι κρίθηκε άμεσο και αναγκαίο να συμπεριληφθεί η βελτίωση του χώρου-δρόμου στην θέση Ρεμπελέϊκα στο Δυτικό τμήμα της Παλαίρου.

Η θέση αυτή που ζητείται να εκτελεστούν οι εργασίες είναι επί νομιμοποιημένων υφιστάμενων αυθαίρετων κατασκευών σύμφωνα με την από 25-09- 2018 απόφαση της Υφυπουργού Οικονομικών (ΑΔΑ:6ΦΕΓΗ-71Ρ). Επίσης σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 2597/24-02-2020 έγγραφό μας ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες για την έναρξη των προγραμματισμένων εργασιών σύμφωνα με το άρθρο 33 παρ. 11 του Ν 4607/19.

Ως εκ τούτου μετά από την τήρηση των νόμιμων διαδικασιών ζητείται να αποφασισθεί η τροποποίηση ορισμένων θέσεων εκτέλεσης εργασιών που υπήρχαν αρχικά σύμφωνα με την τεχνική έκθεση του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗΣ ΠΡΑΝΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΟΧΘΙΑ Δ.Ε. ΠΑΛΑΙΡΟΥ» και να συμπεριληφθεί να υλοποιηθεί η ανάπλαση στην θέση Pεμπελέϊκα.

Οι λόγοι είναι προφανείς διότι η θέση στα Ρεμπελέϊκα είναι κύριο σημείο της Πόλης της Παλαίρου τόσο για την απρόσκοπτη κίνηση οχημάτων και πεζών όσο και για την ανάδειξη της αισθητικής εικόνας της Πόλης της Παλαίρου. Επίσης η συγκεκριμένη παρέμβαση αποτελούσε πάγια απαίτηση τόσο των κατοίκων της Παλαίρου αλλά ήταν και απαίτηση των επισκεπτών – τουριστών της πόλης της Παλαίρου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Μετά από τις διαδικασίες νομιμοποίησης των αυθαιρέτων κατασκευών και την ενημέρωση των αρμόδιων υπηρεσιών που έγινε πρόσφατα μας επιτραπεί να προβούμε στις εργασίες οι οποίες θα συμβάλουν στα προαναφερόμενα, οπότε κρίθηκε αναγκαία αυτή η μεταβολή εκτέλεσης εργασιών σε άλλη θέση από την αρχική για ορισμένους δρόμους.

Οι δρόμοι που ζητείται να αφαιρεθούν, συγκριτικά με την επιλογή της θέσης στα Ρεμπελείκαστα Ρεμπελείκα, είναι δευτερεύουσας σημασίας και δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα η μη βελτίωση τους την παρούσα χρονική στιγμή και οι οποίοι θα υλοποιηθούν με νεότερη εργολαβία. Οι απαιτούμενες ποσότητες για την εκτέλεση των εργασιών θα παραμείνουν ίδιες και δεν θα υπάρξει πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση του έργου.

 Στη συνέχεια ο Πρόεδρος κάλεσε τη Επιτροπή να αποφασίσει σχετικά.

 

 -Ο κ.Μασούρας Δημήτριος δήλωσε παρών.

Ο κ.Πέρλης Απόστολος ψήφισε όχι, διότι το έργο είναι ήδη εκτελεσμένο.

Κατά πλειοψηφία Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι –

 Εγκρίνει την τροποποίησης θέσης εκτέλεσης του έργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗΣ ΠΡΑΝΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΟΧΘΙΑ ΤΗΣ Δ.Ε. ΠΑΛΑΙΡΟΥ». -Μειοψήφισε ο κ.Πέρλης Απόστολος

 

Η απόφαση αυτή έλαβε αριθμό 213/2020

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ- ΘΕΟΔΩΡΟΣ

 

ΤΑ ΜΕΛΗ 1. Βίτσας Δημήτριος 2.Πάντας Νικόλαος 3. Προδρομίτης Σωτήριος 4.Τσακάλης Κωνσταντίνος 5.Πέρλης Απόστολος 6. Μασούρας Δημήτριος

 

 ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ

Του με αριθμ. 21/ 22-9-2020 πρακτικού της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας

Ο Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας

 α/α ο Αντιδήμαρχος

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΤΣΑΣ

Περίμενα να πάρω απάντηση στην  αίτηση μου. Προφανώς λόγω της ανακοίνωσης μου ότι τη 1η -11-2020 θα δημοσίευα το πρώτο μέρος του άρθρο μου, έλαβα την παρακάτω απάντηση την 30η -10-2020  σε έγγραφο που υπογράφει ο  Αντιδήμαρχος κ Πάντας Νικόλαος και ημερομηνία 08-10-2020.  Δεν νομίζω να πιστεύει κανείς αναγνώστης ότι  από τη Βόνιτσα μέχρι το Μεσολόγγι με ταχυμεταφορά το έγγραφο έκανε 22 ημέρες για έρθει.  Τι ακριβώς συμβαίνει;  Οι πάντες κατανοείται το πανικό το πολιτικό και όχι μόνο του Δημάρχου κ Αποστολάκη και της Δημοτικής του ομάδας, εκτός και αν ευθύνεται η εταιρεία ταχυμεταφοράς. 

Η ουσία είναι στο περιεχόμενο του εγγράφου. Παρακαλώ δείτε το. Προσέξτε το έγιναν εργασίες ( την Άνοιξη με αρχές καλοκαιριού) , έννομο συμφέρον, ήτοι << ειδικό δεσμό>> με τις εργασίες αυτές( δεν ζήτησα ιδιωτικά έγγραφα, δημόσια έγγραφα ζήτησα) για τη τήρηση των νόμων ( στο τόπο αυτό έγιναν αγώνες για τη τήρηση των νόμων, το Σύνταγμα σε θεμελιώδες άρθρο του ορίζει ότι η εφαρμογή των νόμων επαφίεται στο πατριωτισμό των Ελλήνων. Δυστυχώς στους διοικούντες το Δήμο μας αυτά είναι άγνωστα, μήπως τους λέει κάτι το 1-1-4; ).

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ.ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΕΡ.ΕΝΟΤ.ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

 Ταχ.Δ/νση :Βόνιτσα Αιτωλ/νίας 

Ταχ, Κώδικας :3Ο0 Ο2 Βόνιτσα

Πληροφορίες: Π. Καψάλης Τηλ.: 2643 Ο 23896 Fax:2643 022224

 Βόνιτσα 08-10-2020

Αριθ. Πρωτ.:9989

 

ΠΡΟΣ:ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ

ΘΕΜΑ<< Απάντηση σε αίτηση σας>>

ΣΧΕΤ: Η υπ’ αριθμ 9989/31-08-2020 αίτηση σας.

Σε απάντηση του πιο πάνω σχετικού,  σας ενημερώνουμε  ότι στην περιοχή που αναφέρεστε στην αίτησης  σας έγιναν εργασίες  βάσει του εν εξελίξει Έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ,ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗ ΠΡΑΝΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΟΧΘΙΑ Δ.Ε ΠΑΛΑΙΡΟΥ »

 Εκ της  αίτησης σας, απουσιάζει εντελώς  η επίκληση οιασδήποτε συγκεκριμένης προσωπικής  έννομης  σχέσης  σας  με τα στοιχεία που αναζητείτε.

 Μόνο το γενικό ενδιαφέρον  κάθε πολίτη  ή μόνη η ιδιότητα του δημότη και κατοίκου ορισμένου Δήμου, δεν καθιδρύει άνευ ετέρου υποχρέωση των αυτοδιοικητικών υπηρεσιών ή αρχών να αποφανθούν επί σχετικών  αιτημάτων του, ιδιαίτερα, όταν αναζητούνται στοιχεία εργασιών και λοιπά οικονομικά στοιχεία έργων χωρίς να συντρέχει στο πρόσωπο σας  η ιδιότητα του άμεσου ενδιαφερόμενου και χωρίς να αιτιολογείτε και να προβάλλετε οποιοδήποτε έννομο συμφέρον, ήτοι << ειδικό δεσμό>> με τις εργασίες αυτές.

Ως εύλογο ενδιαφέρον δεν νοείται το ενδιαφέρον κάθε πολίτη για την εύρυθμη άσκηση των γενικών καθηκόντων των διοικητικών υπηρεσιών και για τη τήρηση των νόμων , αλλά εκείνο το οποίο προκύπτει , κατά τρόπο αντικειμενικό, από την ύπαρξη κατά τρόπο αντικειμενικό, από την ύπαρξη μιας συγκεκριμένης, προσωπικής έννομης σχέσεως, συνδεόμενης με το υποβαλλόμενο αίτημα ή με το περιεχόμενο των διοικητικών στοιχείων στα οποία ζητείται η πρόσβαση ( πρβλ ΣΤΕ 3938/2013).

Μετά ταύτα, προκύπτει ότι δεν έχετε έννομο συμφέρον να λάβετε γνώση των αιτουμένων σας.

   Ο Αντιδήμαρχος

Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας

 

Πάντας Νικόλαος.

 

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ.

1)      Ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης στα δύσκολα κρύβεται.  Ξεχνά όμως ότι είναι Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής. 

2)      Το έγγραφο που υπογράφει ο Αντιδήμαρχος κ Πάντας , δεν θα το υπέγραφε ουδείς  Υπηρεσιακός Παράγοντας.

3)      Θα συνιστούσα στο Δήμαρχο κ Αποστολάκη  στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου και σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους  να μελετήσουν το Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας. Να κατανοήσουν ποια είναι δημόσια έγγραφα που αναρτώνται στη διαύγεια και παραχωρούνται σε όποιον επικαλεστεί το εύλογο ενδιαφέρον  και ποια είναι τα ιδιωτικά έγγραφα στα οποία αναφέρεται το  ΣΤΕ και ο ΚΔΚ.

4)      Εκτός των άλλων που συνεπάγεται, η μη παραχώρηση των εγγράφων που ζήτησα από την απάντηση προκύπτει καθεστωτική λογική. Δεν υπηρετούν τη διαφάνεια τέτοιες απαντήσεις.  Εκτός από Δημότης κύριοι της Δημοτικής Αρχής  έχω και τη θεσμική ιδιότητα του Μέλους της Επιτροπής Διαβούλευσης.  Γιατί το ξεχνάτε αυτό;

5)      Αγαπητοί Συνδημότες τέτοιες απαντήσεις έχω πάρει πάρα πολλές.  Κατανοώ τη δυσκολία τους, κατανοώ τη δύσκολή θέση που έχουν περιέλθει.  Με αφήνει παγερά αδιάφορο. ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ.

6)      Οι αρμόδιοι της συντεταγμένης πολιτείας θα αποφανθούν για τα περαιτέρω.

                  Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ







 

 

14 σχόλια:

  1. Η επιτροπή διαβούλευσης έπρεπε να είχε συνεδριάσει. Δάσκαλε συνεδρίασαν; Σε κάλεσαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΠΑΝΤΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΝΑ ΕΙΧΕΣ ΚΑΝΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΥΓΕΙΑ Η ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ. ΑΝ ΖΗΤΑΣ ΗΔΗ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΛΩΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑ ΒΡΕΙ ΑΥΤΟΣ ΓΙΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΔΙΑΥΓΕΙΑ. ΕΝΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΔΗΜΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΥΝΝΕΝΟΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗ. ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΑΛΛΟΥΣ 3 ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΝΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΗΘΕΛΑΝ ΑΛΛΟΥΣ 10 ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ. ΚΥΡΙΕ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΔΙΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Κασόλας υπάρχει; Αυτά δεν μπορεί να γίνονται και να μην μιλάει κανένας Δημοτικός Σύμβουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σκάνδαλο ολκής. Δεν σέβονται νόμους. Δεν υπολογίζουν τίποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολιτεύονται με λογική ιδιοκτήτη του Δήμου. Νομίζουν ότι διοικούν δικό τους μαγαζί. Παιδιά εδώ την πατήσατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι ντροπή τους να καταφέρουν με την ολιγωρία τους επί τόσα έτη να κλείσει ο δρόμος. Παντού ανοίγουν νέοι δρόμοι εκτός από εδώ που κλείνουν και οι ήδη υπάρχοντες!! Τον Πώποτα έχουμε για Δήμαρχο???? Εμπρός πίσω???
    Αυτή η κατάσταση καταδεικνύει ότι κάποιοι δεν κάνουν καθόλου καλά την δουλειά τους... Ανεπαρκεστατοι... Και τί ακριβώς έκαναν στα Ρεμπελεικα? Το απόλυτο τσιμέντο... Είναι αυτή αισθητική?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Tα πάντα καθορίζονται στο υπόγειο και από τους εξωθεσμικούς παράγοντες. Οι υπόλοιποι απλά υπογράφουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. O ξενοδόχος δημόσιος υπάλληλος τι να δώσει από έγγραφα; Αφού δεν υπάρχει καμία απόφαση πριν γίνουν οι τσιμεντοστρώσεις στα ρεμπελέικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι δύο οικογένειες που τα άρπαζαν παλαιότερα τα αρπάζουν και τώρα τι δεν καταλαβαίνετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. για τα σκουπιδια απο τα εγιο τι λεει το πρατηριο κιο βιτσας μουγκα τα βρικανε με τον τσοπανο τον κασωλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 5:40 μμ Μεγάλη ταραχή διακρίνω. Και δεν έχεις δει τίποτε ακόμη. Κακά ξεμπερδέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το τελευταίο καιρό έχουμε δύο περιέργειες απευθείας αναθέσεις αξίας αξίας 28.800 ευρώ. Φυσικά δεν είναι καθόλου τυχαίες και οι αποδέκτες άλλοι αντί άλλων. Δημοτικοί Σύμβουλοι ψάξτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κάποιοι δουλεύουν για πάρτη τους. Είναι γνωστοί και για αυτό υπογράφουν χωρίς καμία αντίρρηση.. Παιδιά προσέξτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μετά 6,5 χρόνια Δημαρχίας ο Αποστολάκης κατάφερε να κλείσει το δρόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο