Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Τηλεφωνική επικοινωνία Καραγκούνη-Βορίδη: Προσπάθεια για τον επόμενο μήνα, η καταβολή της χρηματικής ενίσχυσης στους παραγωγούς επιτραπέζιας ελιάς.

       Τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποίησε σήμερα 19/11/2020 ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κωνσταντίνος Καραγκούνης με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη
Κύριο θέμα της επικοινωνίας τους ήταν το μείζον ζήτημα της παροχής χρηματικής ενίσχυσης λόγω κορωνοϊού στους παραγωγούς επιτραπέζιας ελιάς, ένα ζήτημα που αφορά μεγάλο αριθμό παραγωγών της Αιτωλοακαρνανίας αλλά και πολλών άλλων περιοχών της Ελλάδας. 
Ο κ. Βορίδης ενημέρωσε τον κύριο Καραγκούνη ότι η παραπάνω ενίσχυση δεν συμπεριλήφθηκε στο πακέτο μέτρων που ζήτησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και δεν μπορεί να συμπεριληφθεί εμβόλιμα. 
Ο κύριος Καραγκούνης επισήμανε τις οικονομικές απώλειες που έχουν υποστεί οι παραγωγοί επιτραπέζιας ελιάς και ζήτησε από τον Υπουργό να εξετάσει τη δυνατότητα καταβολής της ενίσχυσης σε δεύτερο χρόνο. 
Ο κ. Βορίδης διαβεβαίωσε τον κ. Καραγκούνη ότι το ζήτημα θα εξεταστεί πολύ σοβαρά από την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και θα γίνει προσπάθεια να συμπεριληφθεί στις ενισχύσεις που θα ζητηθούν από το υπουργείο τον επόμενο μήνα. 
Ο κύριος Καραγκούνης ευχαρίστησε εκ των προτέρων τον Υπουργό για τις ενέργειές του και τόνισε ότι δεν πρέπει να μείνουν εκτός ενισχύσεων οι παραγωγοί της βρώσιμης ελιάς, καθώς και αυτοί έχουν υποστεί σημαντική απώλεια εισοδήματος εξαιτίας της κατάρρευσης των τιμών και της χαμηλής ζήτησης που προκάλεσε η πανδημία.

7 σχόλια:

  1. Επιστροφή στις δεκαετίες 50, 60 και 70. Το "κατόπιν ενεργειών μου" αναβιώνει απ τους δημιουργούς τους. ΝΤΡΟΠΗ!!Δεν απευθύνεστε σε υποτακτικους και δουλοπάροικους!!Αλλά η δεξιά πάντα έτσι ήταν. Μονο λιγο καιρό ξαποσταίνει και...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι ψωμοδοτες οι έμποροι και οι χαφιέδες οι μεσίτες τρίβουν τα χέρια τους φετος.Η μεγαλύτερη ΑΛΗΤΕΙΑ γίνετε με το εμπόριο της ελιάς,τα φάγαμε στην μάπα τόσα χρόνια τώρα.Στο σούπερ μάρκετ 7€ το κιλό και απ' τον ταλαιπορο αγρότη που χρωσταει και της Μίχαλους 60 λεπτά το κιλό άλλο κάτι δεν χρειάζεστε να πω αλλά μακάρι να γίνει μαζική παραίτηση της καλλιέργειας σ όλη την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίος είσαι εσύ γιατί δεν γράφεις να μην ξαναδώσει κανένας παραγωγός τα προϊόντα σε μεσάζοντα και να τα κάνουν εξαγωγές μόνοι

      Διαγραφή
    2. Αυτά τραβά πεστα στους Μεσολογγίτες που έχουν 300 τόνους σε κάδους από 3 χρόνια και άλλες 200 στα δέντρα πάνω να δούμε τι θα σου πούνε,αλλά μάλλον απ' τα λεγόμενά σου δεν έχεις καμία σχέση με το αντικείμενο.

      Διαγραφή
  3. υποχρεωτικα επιστροφη στη δεκαετια του 60 οπου δεν υπηρχαν οι μεσαζοντες.φτιαχναμαι στο σπιτι τις κολυμπαδες και περνουσαμαι τον χειμωνα.το καλοκαιρι ομως τις ξεχνουσαμε τρωγωντας κατι αλλο.αποχη απο τους μεσαζοντες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κωστα για την ποαυ θα παρεις θεση η δεν σε αφηνει ο τοπικος καναλαρχης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρεπει να τις παμε ολοι για λαδι και ας ψαχνουν μετα να βαφτιζουν τα σκουπιδια που εισαγουν απο Μαροκο ,Τυνησιες κλπ.Για ολα αυτα ομως φταιει το Κρατος που τους το επιτρεπει.Ας πουλανε ελιες ξενες αρκει να γραφουν και την χωρα παραγωγης.Το ειδατε αυτο ποτέ?Και με τα αρνια το ιδιο συμβαινει ειδατε σε τσιγκελι αρνι να γραφειΑλβανιας? Ποτέ.ΛΑΔΙ λοιπον να δεις πως θα τρεχουν τα λαμογια.Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο