Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

Δασαρχείο Μεσολογγίου: Εκατοντάδες υποθέσεις σε εκκρεμότητα


«Σκάλωσε» λόγω συνταξιοδοτήσεων το Δασαρχείο Μεσολογγίου Αγώνας δρόμου από επιτελείο του δασαρχείου Ναυπάκτου για την κάλυψη του «κενού» στο Μεσολόγγι 
Αναμένεται «κύμα» συνταξιοδοτήσεων στα δασαρχεία της Αιτωλοακαρνανίας τα επόμενα δύο χρόνια...
Η συνταξιοδότηση των δύο τελευταίων διευθυντών του Δασαρχείο Μεσολογγίου έφερε στην επιφάνεια ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αντίστοιχες υπηρεσίες σε όλη την Αιτωλοακαρνανία, αυτό της έλλειψης προσωπικού σχεδόν σε κάθε «βαθμίδα». 

Συγκεκριμένα, μετά τη συνταξιοδότηση του πρώτου διευθυντή του Δασαρχείου Μεσολογγίου τοποθετήθηκε έτερος στη θέση του, ο οποίος και αυτός με την σειρά του, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, συνταξιοδοτήθηκε. Αυτή την στιγμή η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ετοιμάζεται να προσλάβει νέο διευθυντή και μάλιστα οι διαδικασίες της πρόσληψης είναι στη φάση της προκήρυξης θέσης, κάτι που σημαίνει πως το ζήτημα θα λυθεί όσο γίνεται πιο σύντομα. 

Παράλληλα, ο δασάρχης και το επιτελείο του από το δασαρχείο της Ναυπάκτου αναπληρώνουν για τα φλέγοντα ζητήματα το «κενό» που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή εμβέλειας του δασαρχείου Μεσολογγίου, αλλά οι υποθέσεις που εκκρεμούν είναι εκατοντάδες, με αποτέλεσμα οι αντοχές, τόσο των εργαζομένων του δασαρχείου Ναυπάκτου, όσο και των πολιτών που αναμένουν να «κλείσουν» τις υποθέσεις τους, φαίνεται να λιγοστεύουν! Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί φαντάζει «βουνό» ακόμη και η μετακίνηση από τη Ναύπακτο στο Μεσολόγγι, καθώς μέσα από τη διαδικασία αυτή, αυξάνεται ο φόρτος εργασίας και μένει πίσω η δουλειά και στο δασαρχείο της Ναυπάκτου, ενώ το προσωπικό του δασαρχείου Μεσολογγίου, όσο και αν γρήγορα διεκπεραιώνει τις υποθέσεις του, η έλλειψη διευθυντή το «φρενάρει» και του δημιουργεί αντίστοιχες δυσκολίες και εμπόδια, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι των δύο δασαρχείων να έχουν να αντιμετωπίσουν ένα «Γολγοθά». 

Ωστόσο το γεγονός αυτό, το προσωρινό «κενό» στο δασαρχείο Μεσολογγίου, φάνηκε πως ήταν η «κορυφή του παγόβουνου», καθώς σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της «Σ» εντός των επόμενων δύο περίπου ετών οι συνταξιοδοτήσεις υπαλλήλων δασαρχείων της Αιτωλοακαρνανίας αναμένεται να έρθουν ως «χιονοστιβάδα»! Οι συνταξιοδοτήσεις αναμένεται να επηρεάσουν σχεδόν όλα τα δασαρχεία του νομού, χωρίς φυσικά να μπορούν αναπληρωθούν τα κενά που θα δημιουργηθούν, αν οι αρμόδιοι δεν προτρέξουν για να λύσουν το επερχόμενο «κενό» όπου αυτό υπάρξει πριν αυτό καν δημιουργηθεί. 

Ο Διευθυντής Δασών Αιτωλοακαρνανίας Νικήτας Μάζης επαληθεύοντας το ζήτημα τόνισε: «οι πολίτες φυσικά και έχουν το δικαίωμα να ζητούν να εξυπηρετηθούν για κάθε υπόθεσή τους άμεσα, αλλά ο φόρτος εργασίας πρέπει να γνωρίζουν πως δεν προέκυψε μόνο από τις δύο συνταξιοδοτήσεις, αλλά υπήρχε και θα υπάρχει, καθώς τα δύο αυτά δασαρχεία έχουν μεγάλη εμβέλεια, αν και το μεγαλύτερο δασαρχείο του νομού είναι αυτό της Αμφιλοχίας. Το πρόβλημα των συνταξιοδοτήσεων θα παρουσιαστεί σε μεγαλύτερο βαθμό στα επόμενα δύο περίπου χρόνια. Αν δεν υπάρξει άμεσα πρωτοβουλία από τους αρμόδιους θα υπάρξει αντίστοιχη περίπτωση με αυτή του δασαρχείου Μεσολογγίου με τρία μάλιστα άτομα που θα συνταξιοδοτηθούν διαδοχικά και όχι δύο σαν την περίπτωση του Μεσολογγίου. Το σημαντικότερο είναι να γίνει αντιληπτό και να εμπεδωθεί πως υπάρχει ανάγκη άμεσης παρέμβασης και πρόσληψης ατόμων». 


Ο Διευθυντής Δασών Αιτωλοακαρνανίας,Νικήτας Μάζης 

Τα κενά από υπαλλήλους κάθε βαθμίδας στα δασαρχεία της Αιτωλοακαρνανίας είναι μεγάλα και αυτό φαίνεται από τις σοβαρές υποθέσεις που έφεραν εις πέρας παρά τις ελλείψεις, στο πλαίσιο των οποίων ενίοτε έχει κινδυνέψει και η σωματική τους ακεραιότητα σε συνάρτηση πάντα με τον λιγοστό αριθμό των υπαλλήλων. 

Κωνσταντίνος Χονδρός 

Εφημερίδα Συνείδηση 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο