Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Κορωνοϊός: 60 νεκροί και 3209 νέα κρούσματα


Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3209 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 29 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 82034, εκ των οποίων το 53.7% άνδρες.....
Διαβάστε περισσότερα »
 4714 (5.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 20917 (25.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 

480 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 148 (30.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 410 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. 

Τέλος, έχουμε 60 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1288 θανάτους συνολικά στη χώρα. 523 (40.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. 


agriniopress

5 σχόλια:

  1. Και έχεις το ΚΚΕ, το Βαρουφάκη και μερικούς εκ Σύριζα να μιλάνε για υποτιθέμενες χούντες και να σκορπίζουν παντού τον ιο ευρισκόμενοι εκτός τόπου και χρόνου....έτσι και ήταν δηλαδή στην εξουσία αυτή τη στιγμή θα σκάβαμε παντού για καινούργια νεκροταφεία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα παραλές. κόψε κάτι απ την φανταστικές σου υπέρβολες.

      Διαγραφή
  2. Οι κομουνιστές δε μεταδίδουν τον ιό. Μόνο από τους καπιταλισμός μεταδίδεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλοι μου κόψτε τα αστεία γιατί τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά .
    Υπάρχει μεγάλη εξάπλωση του ιού στην κοινότητα ,ο οποίος μάλλον έχει υποστεί μετάλλαξη και έχει μεγαλύτερη δυνατότητα μετάδοσης πιο γρήγορα ,αλλά λιγότερη θνητότητα .
    Έτσι οι νεκροί ανέβηκαν πολύ στην Χώρα μας γιατί έχουμε πολλά κρούσματα στην Κοινότητα .Επίσης φαίνεται σε κάποιους να μεταδίδεται πιο εύκολα και σε κάποιους άλλους οι οποίοι ήρθαν σε στενή επαφή να μην μεταδίδεται τόσο εύκολα .
    Αυτό μέχρι στιγμής οι ειδικοί δεν το γνωρίζουν .
    Έτσι μέχρι να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού ,τα πράγματα θα είναι δύσκολα και όσο αργεί να αρχίσει ο εμβολιασμός θα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα .
    Εγώ γνωρίζω Ξηρομερίτες που ζουν στην Αθήνα και μετά την επιστροφή τους από τα χωριά μας νοσούν αλλά ήπια .
    Έτσι να φοράτε όλοι την μάσκα σωστά , που σωστά σημαίνει να καλύπτεται και η μύτη και το πηγούνι πολύ εφαρμοστά και να αποφεύγετε τον συγχρωτισμό .
    Εγώ αν τελικά βγει καλό το μοριακό Pcr test σήμερα ή αύριο το μεσημέρι θα την έχω γλιτώσει γιατί είχα πάρει αυστηρά μέτρα ,τα οποία όμως δεν προστατεύουν 100 % .
    Αυτό γίνεται μόνο με την στολή του <>.
    Και επειδή υπάρχει μεγάλη διασπορά δεν αποκλείεται μετά από 10 ημέρες εφ όσον ανοίξω το ιατρείο την Δευτέρα ,να περάσει και καινούργιο περιστατικό που να αποδειχθεί πως θα νοσεί από Κορονοιό .
    Και τότε φτού και από την αρχή .
    Γι αυτό μεγάλη προσοχή από όλους μας .
    Παναγιώτης Σταικος
    Ιατρός ο οποίος θα είμαι σε υποχρεωτική καραντίνα μέχρι το Σάββατο το μεσημέρι αν το μοριακό Rcr tes βγει αρνητικό ,πράγμα που ελπίζω να μάθω σήμερα το βράδυ ή μέχρι αύριο το μεσημέρι ,διαφορετικά αν βγει θετικό τότε τα πράγματα θα είναι τραγικά για εμένα .
    Παναγιώτης Σταικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο