Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020

H Σκουρτού θυμάται την επίσκεψη Μητσοτάκη…

     Πράγματι ο σημερινός Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επισκεφθεί το 2003, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων τη Σκουρτού, όπου είχαν συζητηθεί διάφορες προτάσεις για την προστασία του βελανιδοδάσους Ξηρομέρου και την ανάπτυξη της περιοχής......               Σήμερα 17 χρόνια μετά ο Συλλογος Φίλων της Βελανιδιάς και Περιβάλλοντος «η Αμαδρυάδα» θυμάται εκείνη την επίσκεψη και καλεί τους φορείς της περιοχής σε σύσκεψη να προκειμένου «να απαιτήσουμε άμεση παρέμβαση του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη για το σταμάτημα της λαθροξύλευσης και λαθρεμπορίου βελανιδιάς και των υπολοίπων δασικών δέντρων του δρυοδάσους Ξηρομέρου».

               Οι φορείς βέβαια της περιοχής του Ξηρομέρου ορθώς προβληματίζονται. Όμως το ζητούμενο είναι τι μπορεί να θυμάται ο Κυριάκος Μητσοτάκης από εκείνη την εποχή που ως νέος βουλευτής ήταν Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής.
       Τότε για παράδειγμα είχε σε μεγάλο βαθμό διαφοροποιηθεί από τις κυρίαρχες απόψεις εντός της ΝΔ, τις απόψεις τύπου «Σουφλιά», για την εκτροπή του Αχελώου. Σήμερα όμως ως Πρωθυπουργός συζητά και απ’ ό,τι φαίνεται προωθεί την μερική εκτροπή του ποταμού…

Εφημερίδα Συνείδηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: