Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

Απαλλάχθηκε με βούλευμα η Μητρόπολη για την οικονομική διαχείριση της περιόδου 2005-2013

Με βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών, απαλλάχθηκε των κατηγοριών η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας για οικονομικά θέματα.

         Το 2013 κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά κατά την Μητρόπολης και της Μονής Παντοκράτορος του Αγγελοκάστρου για οικονομική κακοδιαχείριση και υπεξαίρεση
       Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του zougla.gr που είχε δημοσιευτεί εκείνη την εποχή, την υπόθεση ανέλαβε ο εισαγγελέας Μεσολογγίου, ο οποίος προώθησε την υπόθεση στον πταισματοδίκη Μεσολογγίου, με τον τελευταίο να ζητεί από την Ιερά Σύνοδο να αποστείλει αρμόδια επιτροπή προκειμένου να ελέγξει τα οικονομικά.
         Η Ιερά Σύνοδος, αφού μελέτησε την υπόθεση, καλύφθηκε από τα υπομνήματα των εμπλεκομένων και αποφάσισε εν τέλει να θέσει την υπόθεση στο αρχείο........



          Τότε τη σκυτάλη πήρε η Διεύθυνση Έκτακτων και Ειδικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών, η οποία το 2016 έστειλε δύο στελέχη της να προχωρήσουν σε διαχειριστικό έλεγχο για την περίοδο 2005-2013 και να διαπιστώσουν αν όντως τα όσα καταγγέλλονται έχουν κάποια βάση.
           Το πόρισμα των δύο ελεγκτών, καταλόγισε στη Μονή Παντοκράτορος Αγγελοκάστρου έλλειμμα ύψους 63.000 ευρώ, ενώ στη Μητρόπολη Αιτωλοακαρνανίας έλλειμμα που ξεπερνούσε το 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

          Η Μητρόπολη τότε είχε εκδώσει δελτίου τύπου με το οποίο έλεγε ότι δεν υπήρχε τίποτα μεμπτό για να φθάσουμε στο σήμερα που απαλλάχθηκε των κατηγοριών.

Βάσω Βήττα – https://www.aixmi-news.gr

10 σχόλια:

  1. Ρε τι μας λες;Εσύ περίμενες να δικαστεί;Δεν ήρθαμε από άλλο πλανήτη.Εδω ζούμε.Ο νοων νοειτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. έτσι ακριβώς ανώνυμε 24 Ιανουαρίου 2020 - 3:17 μ.μ.. ο λαός έχει αντίληψη και καταλαβαίνει . και... φυσικά βλέπει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάσα φουλ! Είμαι 40 χρονών και δουλεύω για 700 ευρώ 12 ώρες Την ημέρα και ή παπάδες δουλεύουν 4 ώρες κάθε Κυριακή και περνούν 1200ευρω Κ πάνω...
    Δεν περιμένω να δικαστούν...
    Οπότε Επιστροφή Στην κανονικότητα...
    Πατρίς θρησκεία οικογένειά κ Νέα Δημοκρατία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γινε παπάς αφου παιρνουν τοσα χρηματα και ασε τις κλάψες

      Διαγραφή
  4. ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΑΙΣ ΨΥΧΑΙΣ ΗΜΩΝ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δε σου κάνω τον Άγιο, αχ αμάρτησα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παιδιά μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Δεν είναι όλοι το ίδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι τραγικό να βγάζουμε πικρία τόσο εύκολα. Όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο δεσπότης μας και τι έχει προσφέρει τόσα χρόνια.
    Αν όμως υπάρχουν ένοχοι να βρεθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μην βρισκετε αφορμη μερικοι να βγαλετε τη χολή σας. Ο Δεσπότης μας ειναι διαμάντι. Ενας απο τους πιο πνευματικους αυτη τη στιγμή στην Ιεραρχία της Εκκλησιας. Να λεμε δοξα τω Θεω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο