Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

Παρέμβαση και του Μητροπολίτη στον Στεφανή για τον Άγριλο

Tον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμά δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει ο δήμαρχος Αμφιλοχίας Γιώργος Κατσούλας κατά την πρωτολογία στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αμφιλοχίας που είναι σε εξέλιξη για την αντίδραση στη μεταφορά προσφύγων – μεταναστών στο πρώην Στρατόπεδο Ψαρογιάννη στον Άγριλο .
Επισήμανε ο κ. Κατσούλας πως ο Μητροπολίτης προέβη σε παρέμβαση του προς τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή ζητώντας τη μη εγκατάσταση κέντρου μεταναστών στον Άγριλο καθώς εντός του παλαιού στρατοπέδου υπάρχει ο Ιερός Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου .

Θυμίζουμε πως το επιχείρημα αυτό επικαλείται και η δημοτική αρχή που τονίζει πως ο ναός λειτουργεί κανονικά και εκεί διοργανώνεται πανήγυρης κατά τον δεκαπενταύγουστο και γίνονται λειτουργίες κατά τη διάρκεια του έτους .
«Το 2011 εγκαταλείφθηκαν οι σκέψεις για κέντρο μεταναστών. Τώρα τι έγινε; Αλλαξε το θρησκευτικό φρόνημα;», αναρωτήθηκε ο κ.Κατσούλας.

 https://www.agrinionews.gr/

14 σχόλια:

  1. Ετσι πρεπει.να ειμαστε ολοι ενωμενοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αξιότιμε κ. Μητροπολίτη μας, βοηθειστε την κατάσταση. Αυτοί με το που θα ακούσουν καμπάνες και θα δουν σταυρούς αλοιμονο μας. Η Παναγια μαζί μας. Ελέησον μας Κύριε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσύ που ξέρεις ? ότι δέν υπάρχουν
      και Θρησκευόμενοι πρόσφυγες.

      Διαγραφή
    2. 7.27 κοψε το συριζοσανο αγορι μου, κανει κακο στο μυαλο, καιει τα εγκεφαλικα κυτταρα, ακομη να το καταλαβεις; σε ποιους αναφερεσαι ; εισαι εκτος τοπου και χρονου;

      Διαγραφή
  3. Ο αξιοσέβαστος Μητροπολίτης μας να παρέμβει και για τα ΧΥΤΑ στη Ζαβέρδα τα οποία είναι μια ανάσα από τον τάφο και τον τόπο μαρτυρίου του Αγίου Βλασίου του εν Σκλαβένοις. Σχεδόν δίπλα από το σημαντικό αυτό προσκύνημα για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Και όταν έρθει ο Υιός του ανθρώπου μέσα στη δόξα του, και όλοι οι άγιοι άγγελοι μαζί του, τότε θα καθίσει επάνω στον θρόνο της δόξας του. Και μπροστά του θα συγκεντρωθούν όλα τα έθνη. και θα τους χωρίσει από αναμεταξύ τους, όπως ο ποιμένας χωρίζει τα πρόβατα από τα ερίφια. Και τα μεν πρόβατα θα τα στήσει από τα δεξιά του, ενώ τα ερίφια από τα αριστερά. Τότε, ο βασιλιάς θα πει σ' αυτούς που θα είναι από τα δεξιά του: Ελάτε, οι ευλογημένοι του Πατέρα μου, κληρονομήστε τη βασιλεία, που είναι ετοιμασμένη σε σας από τη δημιουργία του κόσμου. επειδή, πείνασα, και μου δώσατε να φάω. δίψασα και μου δώσατε να πιω. ξένος ήμουν, και με φιλοξενήσατε. γυμνός ήμουν, και με ντύσατε. ασθένησα, και με επισκεφθήκατε. σε φυλακή ήμουν, και ήρθατε σε μένα. Τότε, οι δίκαιοι θα του απαντήσουν, λέγοντας: Κύριε, πότε σε είδαμε να πεινάς, και σε θρέψαμε; Ή, να διψάς, και σου δώσαμε να πιεις; Και πότε σε είδαμε ξένον, και σε φιλοξενήσαμε; Ή, γυμνόν, και σε ντύσαμε; Και πότε σε είδαμε ασθενή ή σε φυλακή, και ήρθαμε σε σένα; Και απαντώντας ο βασιλιάς, θα τους πει: Σας διαβεβαιώνω, καθόσον το αυτό κάνατε σε έναν από τούτους τούς ελάχιστους αδελφούς μου, το κάνατε σε μένα..."

    Το γνωστό σε όλους τους Χριστιανούς Κατά Ματθαίο ευαγγελιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από ναούς καλά πάμε. Από λειτουργίες το ίδιο. Και από πανηγύρια επίσης. Η ανθρωπιά σπανίζει. Δυστυχώς και στους κόλπους στις εκκλησίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε 1:26 μ.μ, έχει εκδοθεί ερμηνευτική εγκύκλιος για το κατά Ματθαίο Ευαγγέλιο. Αυτή εφαρμόζει και ο Μητροπολίτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Δήμαρχος αντιδρά για τις ψήφους εκείνων που δεν θέλουν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, πνευματικοί απόγονοι εκείνων που τότε δεν ήθελαν τους "τουρκόσπορους" κατεστραμμένους πρόσφυγες Έλληνες και χριστιανούς ορθόδοξους μικρασιάτες. Και ο Μητροπολίτης αντιδρά γιατί, λέει, υπάρχει στο χώρο ναός, που δεν θα μπορεί να ... αξιοποιηθεί, όπως μέχρι τώρα, δηλαδή με λειτουργίες, παγκάρι και πανηγύρια. Δηλαδή, όπως δίδαξε και ο ....Χριστός!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οι Ελληνες λέγανε έτσι, τους Ελληνες ή τους Τούρκους ?

      Διαγραφή
  8. Ο Μητροπολίτης, κατά την ταπεινή μου άποψη, αντί να αντιδρά (αν πράγματι αντιδρά)θα μπορούσε να αξιοποιήσει την ύπαρξη του ναού στο χώρο για να φέρει κοντά στις πραγματικές αξίες του χριστιανισμού τους διαφορετικού θρησκεύματος συνανθρώπους μας. Όχι με τυμπανοκρουσίες και ψαλμωδίες, αλλά πλησιάζοντάς τους μα αγάπη και δείχνοντας έμπρακτα ανθρωπιά και στήριξη. Και όχι να σύρεται σε θέσεις που δεν έχουν καμμιά σχέση με όσα κήρυξε ο Χριστός της αγάπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσχετε, αλλο τι λεει ομως το Ευαγγελιο της αγαπης του Χριστου και αλλο το Κορανιο του Μωαμεθ....σε προβληματισα ετσι; δεν πρεπει να το ειχες σκεφτει; κοωε το συριζοσανο και θα σκεφτεις και αλλα

      Διαγραφή
  9. Να γινει ελπίδα και ανακούφιση
    η εκκλησία μεσα στην δομη των πρόσφυγων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προ ημερών πήγαν πρόσφυγες σε μοναστήρια στα Καλάβρυτα για να βοηθήσουν την κατάσταση. Μια χαρά ήταν εκεί. Με τις αυλές τους, με τα δωμάτια τους, καλές υποδομές. Τους είδατε όμως τους "κακομοιρους πρόσφυγες, πεινασμένους" που σηκώθηκαν κι έφυγαν από εκεί? Λοιπόν όταν είσαι πρόσφυγας μέχρι να δεις που ακριβώς θα πας, κάθεσαι εκεί που σε πάνε και δε φωνάζεις στις κάμερες "no good, no good" ούτε σηκώνεσαι να φυγεις. Προσαρμοζεσαι για να επιβιώσεις με την οικογένειά σου, όπως έκαναν οι Έλληνες πρόσφυγες και μετανάστες, εφόσον τους καλούσαν πρώτα κάποιες χώρες να πάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο