Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

ΑΙΤΩΛΙΚΟ: Έκοψε την πίτα του ο σύνδεσμος "Όσιος Ευγένιος ο Αιτωλός" - [ΦΩΤΟ]

            Στο φιλόξενο χώρο της αίθουσας της Χριστιανικής Στέγης Αιτωλικού, ο Σύνδεσμος Αιτωλοακαρνάνων «ΟΣΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ», την Κυριακή  12 Ιανουαρίου 2020, έκοψε  την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα. Το Διοικητικό Συμβούλιο, μέλη και   φίλοι του Συνδέσμου από το Αιτωλικό, Μεσολόγγι, Αγρίνιο και από άλλες περιοχές του Νομού ήρθαν να παρακολουθήσουν το τελετουργικό κοπής της βασιλόπιτας και να ανταλλάξουν ευχές για το νέο χρόνο που πριν από λίγες ημέρες μας ήρθε........



        Το τελετουργικό κοπής της βασιλόπιτας ευλόγησε ο πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιτωλικού και Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου μας π. Ανδρέας Μπότας.
          Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Χρήστος Σιάσος, αφού καλωσόρισε όλους τους παραβρισκόμενους, αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του Συνδέσμου για τη χρονιά που μας πέρασε λέγοντας ότι, η σήραγγα της Κλόκοβας θα λάβει την ονομασία «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» καθότι, πέραν από την υπόσχεση που έλαβε από το Γραφείο του  Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ένθερμος υποστηρικτής του αιτήματός μας, το ανακοίνωσε πρόσφατα στη Ναύπακτο. Πιστεύω, συνέχισε ο κ. Σιάσος, αφού ξεπεράσουμε το «τέρας» της γραφειοκρατίας, σύντομα να έχουμε το «Ποθούμενο» όπως διακήρυττε ο Προστάτης Άγιός μας Κοσμάς ο Αιτωλός.
           Ακολούθως μίλησε για τη συμμετοχή μας στις Γιορτές Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων. Όπου, την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019 στις 7 μ.μ. πραγματοποιήθηκε  εκδήλωση στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών και περιελάμβανε, χαιρετισμούς, ομιλία από τη Γεν. Γραμματέα του Συνδέσμου μας  κ. Δέσποινα Γεωργιάδη – Αλεξοπούλουμε θέμα: «Η Έξοδος του Μεσολογγίου, Παγκόσμιο μήνυμα για κάθε εποχή-Αιώνιος Ύμνος  στην Ελευθερία». Συμμετείχε η Χορωδία η « Αγία Σκέπη» Μεγάλης Χώρας Αγρινίου υπό την Διεύθυνση της χοράρχου κ. Χρυσούλας Τασολάμπρου με επετειακά  παραδοσιακά τραγούδια και καταθέσαμε στεφάνι στον Τύμβο των Ηρώων.
          Αναφέρθηκε επίσης για το διήμερο, 4και 5 Αυγούστου, που γιορτάζει ο Προστάτης του Συνδέσμου μας, Όσιος Ευγένιος ο Αιτωλός λέγοντας ότι, την Κυριακή,4 Αυγούστου 2019, και ώρα 19.00, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιτωλικού, τελέσθηκε  Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, από τον Πρωτοπρεσβύτερο και Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου μας, π. Ανδρέα Μπότα και Θείο Κήρυγμα  από τον κ. Φώτιο Μάλαινο, Θεολόγο – Φιλόλογο τ. Λυκειάρχη, Πρόεδρο Συλλόγου Φίλων  Αγίου Όρους «Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός». Το πρωί της εορτής, τελέσθηκε  Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά Θείου Κηρύγματος.
          Ακολούθησε αναφορά στη συνάντηση που είχε, ο Πρόεδρος, στο Αιτωλικό με τον π. Ανδρέα και τους  κκ γιατρό Παντελή Λεονάδρο και Αρχιτέκτονα Μηχανικό Αναστάσιο Γερολιμίνη ο οποίος με μεγάλη χαρά θα αναλάβει να μας παραδώσει ολοκληρωμένο το φάκελο για την ανέγερση του παρεκκλησίου του Αγίου μας στο σπίτι που μας υπέδειξε ο π. Ανδρέας και συνηγόρησε γι’ αυτό και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Κοσμάς.
            Για το 2020 ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στον προγραμματισμό των εκδηλώσεων λέγοντας ότι προτάθηκε να πραγματοποιηθεί, το μήνα Μάρτιο, με τη συνεργασία του Δήμου Αγρινίου και υπό την Αιγίδα των Μητροπόλεων Αιτωλίας και Ακαρνανίας και Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, εκδήλωση μνήμης για τον Αείμνηστο Αγρινιώτη, Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Ευρυτανίας, Χριστοφόρο Αλεξανδρόπουλο (1945 – 1958)  για τα εξήντα χρόνια από την κοίμησή του. Στην εκδήλωση αυτή θα κληθούν οι Μητροπολίτες, Ευρυτανίας κ. Γεώργιος καθώς και ο Ναυπάκτιος την καταγωγή Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κ. Ιερεμίας.
         Τέλος, αφού υπενθύμισε τη συμμετοχή του Συνδέσμου στις εορταστικές εκδηλώσεις, του έτους 2021, για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, με σχετικό έγγραφο που στείλαμε στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος,  αναφέρθηκε σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με δημοσιογράφο και παρουσιαστή εκπομπής από την Κρατική τηλεόραση, προκειμένου να υπάρξει συνεργασία για παρουσίαση τηλεοπτικής εκπομπής μέσα από τα Ιστορικά και ενεργά Μοναστήρια της Αιτωλοακαρνανίας, σύμφωνα με το βιβλίο: ΚΑΣΤΡΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ και υπότιτλο, Οδοιπορικό στις Ιερές Μονές της Αιτωλοακαρνανίας.Έτσιμε τη συμμετοχή μας αυτή, θα προβάλλουμε τα τοπικά ιστορικά γεγονότα και πρόσωπα που διαδραμάτισαν σημαντικό Εθνικό ρόλο στην απελευθέρωση της Πατρίδας μας από τον Τουρκικό ζυγό.
          Ακολούθως κάλεσε στο βήμα τον Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Κώστα Λύρο ο οποίος εξήρε τις πρωτοβουλίες του Συνδέσμου μας λέγοντας ότι θα βοηθήσει τα μέγιστα για την υλοποίηση αυτών των στόχων μας.
Ευχές προς το Σύνδεσμο έστειλαν: ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος, ο Καθηγούμενος της Ιεράς και Σεβασμίας Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου Αγίου Όρους κ. Εφραίμ, ο Βουλευτής Αιτ/νιας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν. Δ. κ. Σπήλιος Λιβανός.
      Το φλουρί αντιστοιχούσε σε βιβλίο με τίτλο:«ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΧΩΜΑ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ, Χαρτογραφία της Εξόδου», προσφορά του κ. Θεόδωρου Μυλωνά,μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου μας.
          Τέλος ο Πρόεδρος ευχαρίστησε όλα τα μέλη και τους φίλους που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και στηρίζουν με κάθε τρόπο τις προσπάθειες του Συνδέσμου και το Διοικητικό Συμβούλιο της Χριστιανικής Στέγης για την παραχώρηση της αίθουσας. Ευχήθηκε σε όλους,  Χρόνια Πολλά, καλή χρονιά, με υγεία, ειρήνη,  προκοπή, προσωπική και οικογενειακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο