Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Επιμένουν κυβερνητικές πηγές: Ιδανικός ο Άγριλος

              Συνεχίζονται οι ετοιμασίες από πλευράς κυβέρνησης και αρμοδίων για την μεταφορά μεταναστών- προσφύγων από τα νησιά στην ενδοχώρα, παρά τις αντιδράσεις που καταγράφονται.
          Οι πλέον πρόσφατες κινητοποιήσεις ήταν την Κυριακή στον Αγριλο Αμφιλοχίας και στον δήμο Ν. Σκουφά στην Άρτα. Κατά γενική ομολογία δεν διακρίθηκαν από μαζικότητα, χαρακτηρίστηκαν υποτονικές και αυτό είναι κάτι που θα παίξει ρόλο στις κυβερνητικές αποφάσεις στη συνέχεια..............



             Σε ότι αφορά στο Κέντρο φιλοξενίας στην Αιτωλοακαρνανία, φαίνεται πως οι αρμόδιοι έχουν καταλήξει στο στρατόπεδο του Άγριλου, αν και δεν διαψεύστηκαν οι πληροφορίες για αυτοψία στον οικισμό της ΔΕΗ στο Ορφανό, στην τεχνητή λίμνη Κρεμαστών, κοντά στην Χούνη.
            Η αυτοψία έγινε μεν, αλλά σταθμίζοντας τα θετικά και τα αρνητικά οι στρατιωτικοί, που κάνουν την διερεύνηση, φαίνεται πως έχουν καταλήξει στο παλιό στρατόπεδο του Αγριλου, χαρακτηρίζοντας το “ιδανικό” για μια τέτοια υποδομή.
             Τονίζουν πως ο χώρος είναι σχετικά μακριά από κατοικημένες περιοχές, περιέχει σημαντικές και μεγάλες κτιριακές υποδομές – αποθήκες που με κάποιες παρεμβάσεις θα μπορούσαν κάποιες από αυτές να αξιοποιηθούν, βρίσκεται πλησίον κεντρικού οδικού άξονα, το κτίριο του διοικητηρίου μπορεί να αξιοποιηθεί ως κτίριο διοίκησης του Κέντρου και το σημαντικότερο, είναι ελεγχόμενος χώρος, μιας και αποτελεί μια “χερσόνησο” στη λίμνη Αμβρακία, ένα μεγάλο τμήμα του βρέχεται από τα νερά της λίμνης και μπορεί να φυλάσσεται-εποπτεύεται με μεγαλύτερη ευκολία.

              Πληροφορίες ακόμη αναφέρουν πως τα πρώτα τμήματα του εξοπλισμού του Κέντρου είναι έτοιμα για μεταφορά, αν και θεωρείται απίθανο μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου να έρθουν στην περιοχή για εγκατάσταση οι πρώτοι πρόσφυγες, αφού αυτό προϋποθέτει προετοιμασία – εγκατάσταση για όσους θα αναλάβουν την σίτιση, φύλαξη, παροχή υπηρεσιών υγείας κλπ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο