Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

«Ωμή ομολογία ΗΠΑ: Ο ενεργειακός σχεδιασμός στη ΝΑ Μεσόγειο απαιτεί την κατάλυση της κυριαρχίας Ελλάδας και Κύπρου!»

Στην εκπομπή «Στο Μικρόφωνο» στις 8 Ιανουαρίου 2020, του διαδικτυακού σταθμού e-roi του ΕΠΑΜ, ο Πρόεδρος του ΕΠΑΜ, Δ. Καζάκης, παρουσίασε επίσημο χάρτη από το Bureau of Energy Resources, ομοσπονδιακή υπηρεσία των ΗΠΑ που παρακολουθεί τα κοιτάσματα και τις δυνατότητες αξιοποίησης υδρογονανθράκων ανά την υφήλιο. Ο χάρτης αυτός αποχαρακτηρίστηκε στις 5 Ιουνίου 2019 και δημοσιεύθηκε στον αμερικανικό τύπο: https://www.mcclatchydc.com/news/policy/environment/energy/article231114518.html.
Ανάλογο δημοσίευμα υπήρξε και στο ελληνικό δημοσιογραφικό ιστότοπο in.gr : https://www.in.gr/2019/06/07/politics/apokalypsi-sok-o-aporritos-xartis-pou-edosan-oi-ipa-ston-erntogan-gia-tin-mesogeio/.
Παρόλα αυτά, δεν υπήρξε καμία επίσημη τοποθέτηση επί του θέματος, ούτε από την τότε κυβέρνηση (Σύριζα), ούτε και από την τωρινή (ΝΔ). Απαρατήρητο πέρασε το όλο ζήτημα και από το σύνολο της ελληνικής δημοσιογραφίας...
Ο χάρτης αποτυπώνει συμφωνία ανάμεσα στην Κύπρο, την Ελλάδα και την Τουρκία, για την διανομή των «οικοπέδων» και τα δικαιώματα των 3 χωρών στην εκμετάλλευσή τους, με τη σύμφωνη γνώμη των Αμερικανών.
Σύμφωνα με αυτόν τον χάρτη και τα δημοσιεύματα που τον συνοδεύουν:
-    Η Τουρκία διεκδικεί και καταλαμβάνει υφαλοκρηπίδα που ανήκει στην Κύπρο.
-    Ο αγωγός East Med δεν εμφανίζεται πουθενά. Όλοι οι υπάρχοντες, προτεινόμενοι ή υπό κατασκευή αγωγοί καταλήγουν ή περνούν από την Τουρκία.
-    Το Καστελόριζο δεν εμφανίζεται πουθενά και όλη η περιοχή περνάει στη δικαιοδοσία της Τουρκίας.
-    Η ΑΟΖ της Τουρκίας εμφανίζεται ακριβώς όπως έχει αποτυπωθεί από την Τουρκία με τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης.
Δείτε την εκπομπή όπου παρουσιάζονται και σχολιάζονται τα παραπάνω, στο https://www.youtube.com/watch?v=jYr-eAToE7A. Ο σχολιασμός του χάρτη ξεκινά στο 00:21:00.

1 σχόλιο:

  1. τώρα ελπίζω να καταλάβατε για ποιο λόγο κάποιοι πρωθυπουργοί που αγάπησαν την Ελλάδα και δεν ήταν τσιράκια τους , δεν είχαν καλό τέλος .. προτιμούσα συνεκμεταλευση με τουρκια παρά τους παγκόσμιους νταβατζήδες πάνω από τα κεφάλια μας ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο