Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

Γληγοράκεια 2020: Δηλώστε συμμετοχή στο παλαιότερο δρώμενο και το μοναδικό που γίνεται Καθαρή Δευτέρα στη ΒΟΝΙΤΣΑ

             Το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου –Βόνιτσας καλεί όλους όσους θέλουν να συμμετάσχουν στα «Γληγοράκεια 2020» την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου, στη ΒΟΝΙΤΣΑ και να δημιουργήσουν πεζοπόρο τμήμα ή καρναβαλικό άρμα, να δηλώσουν συμμετοχή έως την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020 στο τηλέφωνο 2643022232 ή στον Παιδικό Σταθμό Βόνιτσας ή ηλεκτρονικά στο email: dpsanakt@yahoo.gr
          Το έθιμο του Αχυρένιου – Γληγοράκη το οποίο αναβιώνει κάθε Καθαρά Δευτέρα στην πόλη της Βόνιτσας είναι μια νότα παράδοσης που συνδυάζει σάτιρα και διασκέδαση και προσφέρει κάθε φορά ξεχωριστές στιγμές στους επισκέπτες και τους ντόπιους......



           Την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου τα καρναβαλικά άρματα και πεζοπόρα αποκριάτικα τμήματα που θα πάρουν μέρος θα ξεκινήσουν στις 15.30 από το ύψος του Γυμνασίου-Λυκείου Βόνιτσας και θα κατευθυνθούν προς την παραλία της Βόνιτσας .

ΕΚ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ




26 σχόλια:

  1. Τρέξτε να προλάβετε....! Μιλάμε για" παραδοσιακό" δρώμενο...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Καθαρά Δευτέρα"...όχι Καθαρή...ουτε τα βασικά
    Ναι ειμαστε οι μοναδικοί που στην αρχή της νηστείας για το Πασχα, πίνουμε και χορεύουμε, κοροιδευουμε τους Ιερεις, βρίζουμε μεθάμε κτλ κτλ
    Και μετά απορούμε γιατί ο τόπος κάνει μισό βημα εμπρός και δέκα πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχως ενα καρναβαλι ξεβράκωτων καταντησαν τον Αχυρένιο...
    Μη χειρότερα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Που να δηλωσουμε συμετοχη σε μια μπρασκα σε ενα θερμωσιφωνο η σε ενα ζομπι που καπηλευετε τα λευτα του δημου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι συμμετοχή να δηλώσουμε σε αυτή την ξεφτίλα. Φέτος πόσους θα έχουμε 3 γληγοράκηδες; Πέρυσι νομίζω είχαμε 2. Φέτος θα δούμε πάλι "Άνδρες" ντυμένους γυναίκες...
    Άντε μετά να εξηγήσεις στο παιδί σου που σε ρωτάει τι είναι αυτά που βλέπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τα κοριτσάκια ντυμένα νοσοκόμες με κοντές ρομπιτσες και διχτυ καλσόν!! Έλεος πια με αυτή την βλακεια ας τη σταματήσουν!

      Διαγραφή
  6. Αυτό το παρακατάντημα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει. Καλύτερα να μην γίνεται τίποτα παρά αυτή η κατρακύλα. Δεν τιμάει καθόλου τον τόπο μας αυτή η παρωδία. Πρέπει να απέχουμε όλοι μπας και το πάρουν απόφαση. Φτάνει πια η ξεφτίλα.... !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα γεμίσει η βονιτσα με δόνηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το δρώμενο ταιριάζει απόλυτα με την κατάπτωση της περιοχής. Τί να περιμένει κανείς από όλους αυτούς τους κρατικοδίαιτους διοργανωτές; Έλεος.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ξεφτιλισμενο δρώμενο για ξεφτιλισμενα άτομα...
    Έλεος με αυτό το χάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Αχυρένιος ήταν η καυτή σάτιρα κατά της κάθε εξουσίας, για όλα όσα έγιναν τον προηγούμενο χρόνο. Τώρα όταν τον Αχυρένιο τον διοργανώνει ο Δήμος και τον χρηματοδοτεί. Το μόνο που μπορεί να ακουστεί είναι κατευθυνόμενη "σάτιρα" κατά των αντιφρονούντων του Δήμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πεταμενα λεφτα, θα μπορουσαν να πιασουν τοπο αλλου αλλα ο Δημος πρεπει να ικανοποιησει τη διψα ορισμενων για "αρτο και θέαμα". Και τι "θεαμα"εν προκειμένω.... βρισιές, μεθυσια, αντρες ντυμενους με καλτσο και ζαρτιερες, αλλους ντυμενους ιερεις να βριζουν και να προσβαλλουν τα Θεια και ολα αυτα με συνοδεια μουσικης προσπαθωντας να μοιασουμε στο Καρναβαλο της Πατρας και ολοι να προσποιούνται οτι διασκεδάζουν και να σφίγγονται να γελάσουν.
    Ωραία πράγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΣΥ ΤΙ ΘΕΣ ? να σφίγγονται και να κλάψσουν ?

      Διαγραφή
    2. Προς 4.52
      Επαναλαμβάνω μπας και δεν το καταλαβες. ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ, ΑΡΤΟΣ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ περα απο το να δουλεψουν οι καφετεριες της παραλιας. Πες μου που ωφελειται καποιος απο τη συμμετοχη σε αυτο

      Διαγραφή
    3. Εκ/πολιτίζεται και {ολοκληρώνεται} επαρκώς και τελείως.

      Διαγραφή
    4. Εκπολιτίζεται κάποιος με βρισιές και ντυμένος ο αντρας σαν γυναίκα; μαλλον εχουμε διαφορετικες αποψεις για το τι ειναι πολιτισμός και μαλλον για αριστερουλη σε κοβω για να σου αρεσουν τα παραπάνω αφου αυτοι ειναι περισσοτερο εξοικειωμένοι με τις μεταμφιέσεις και τετοιου ειδους παρελάσεις. Ασε κρατα αυτον τον εκπολιτισμο και την τελείωση για σένα, δεν θα παρουμε οι υπολοιποι. Γι'αυτο και πιστευω οτι καθε σοβαρος οικογενειάρχης πρεπει εκεινη τη μερα να παρει την οικογενεια του και να κοψει περα που λεμε, απο το να βλεπουν τα παιδια του και κυριως να ακουνε αυτες τις αηδιες. Καλο εκπολιτισμο τοτε, σε σενα και σε οσους συμμετεχουν.

      Διαγραφή
    5. Τι σε νοιάζει εσένανε
      πώς ντύνεται στο καρναβάλι στην Βόνιτσα
      ο κάθε μασκαράς.

      Διαγραφή
  12. Ρούλη οι Οικονομικοί Επιθεωρητές ήρθαν. Τώρα θα δούμε πόσα απίδια χωράει το σακί. Θα κλάψουν μανούλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. σε οσους δεν αρεσει δεν ειναι υποχρεωτικο να ερθουν. φυσικα αυτοι οι 2-3 που φωναζουν αν δεν γινοταν τιποτα θα φωναζαν οτι δεν γινεται τιποτα για τα δικα τους συμφεροντα. συριζαιοι μπαχαλακηδες και γενικως λασπολογοι. αυτο ειναι το καρναβαλι μας αυτη ειναι η παραδοση μας ετσι λεει η ιστορια με βωμολοχιες συνοδευαν το γληγορακη. γιαυτο διοργανωνουν και ξεχωριστο παιδικο καρναβαλι για να πανε τα παιδια. εσεις παντως καλα τα πατε θα τον φτασετε τον αποστολακη στο 100% σε 4 χρονια. πειτε κιαλα καντε κιαλλες αποχες απο τα συμβουλια με αρχηγο τον δασκαλο θα καταποντιστειτε. σας πηρανε χαμπαρι ρεεεεεεε σας κοροιδευουν και στη βουλη με αυτο το μπαχαλο που προσπαθησατε να κανετε με το εκλογικο συστημα ρεεεεεεε. τωρα σας ειπαν να κανετε ανταρτικο εντος των δημων με συλλογους που ανακατευεστε και καταγγελια πανω στην καταγγελια μηπως και καταφερετε να δημιουγησετε προβλημα και παρακωλυση. Α Κ Υ Ρ Ο......... 0% ο συριζα σε 4 χρονια οχι απλως εκτος βουλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 10:03 εισαι ενα υπουλο ανθρωπακι και πολυ βρωμικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ποιος συριζα να παει στο0% βρε φασισταριο που τρως τα λευτα απο το δημο και θελεις να κανεις και κριτικη γιδι ε γιδι.στον10:03 απευθυνομε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάθε πρώτα ορθογραφία 11:15 που είσαι και ο 8:44 και μετά τραβά να ψηφίσεις για το μέλλον του τόπου είσαι επικίνδυνα χαζός.

      Διαγραφή
  16. Ας ελπίσουμε ότι στο φετινό καρναβάλι του δήμου Ακτίου Βόνιτσας θα σταματήσει ο γλωσσικός τους κατήφορος.
    Καλές Απόκριες και Χρόνια Πολλά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ας ελπίσουμε ότι στο φετινό καρναβάλι του δήμου Ακτίου Βόνιτσας θα σταματήσει ο γλωσσικός τους κατήφορος.
    Καλές Απόκριες και Χρόνια Πολλά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Mπούλη οι επιθεωρητές ήρθαν. Καλώς τους δεχτήκατε. Την έχετε άσχημα. Και τώρα γελάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο