Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ Ξηρομέρου: Λαμπρός ο τριήμερος εορτασμός της Ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου - [ΦΩΤΟ: MAKE ART]






         ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: Κορυφώθηκε ο τριήμερος εορτασμός της ανακομιδής των λειψάνων του πολιούχου του χωριού μας Αγίου Γεωργίου. Απο την 01.11.19 εως την Κυριακή 03.11.19 βρίσκονταν σε προσκύνημα τεμάχιο του Αγίου και τελούνταν καθημερινές λειτουργίες όπου πλήθος πιστών με θρησκευτική κατάνυξη επισκέφτηκαν την εκκλησία μας. 
       Ανήμερα της γιορτής τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του ιεροκήρυκα της ιεράς μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας αρχιμανδρίτη Μακάριου Αντωνόπουλου συλλειτουργούντος του οικείου εφημέριου πατήρ Θεόδωρου Τριάντη........


         Μετά τη θεία λειτουργία έγινε μια ωραία εκδήλωση στο προαύλιο χώρο και με αφορμή το άνοιγμα των κρασιών. Το εκκλησιαστικό συμβούλιο, η τοπική κοινότητα και ο σύλλογος Βασιλοπουλιωτών πρόσφεραν στους πολυπληθείς καλεσμένους παραδοσιακές πίτες, ντόπια τυριά, σουβλιμάδες απο ντόπια χοιρινά, λουκάνικα παραγωγής και πλούσια ντόπια κρασιά φετινής σοδειάς.  Ήταν μια ωραιότατη εκδήλωση με χαλαρή και όμορφη διάθεση απο όλους. Το χωριό μας αποδεικνύει οτι όλοι μαζι πάμε μπροστά και η συνεργασία αποδίδει καρπούς. 

         Παραβρέθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους όλοι οι χωριανοί και φίλοι απο τα γειτονικά χωριά τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.
Μας τίμησαν επίσης: ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς επιχείρησης και δημοτικός σύμβουλος Λευτέρης Μάντζαρης, η δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χριστίνα Ταπραντζή-Πέτα, ο δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Λιβάνης, η πρόεδρος της κοινότητας Αστακού Αρετή Γριτσίπη και ο πρόεδρος της κοινότητας Καραϊσκάκη Αθανάσιος Λιγνός, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία τους. 
     Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Νίκο Χολή ιδιοκτήτη του studio make art στον Αστακό και για τη φετινή κάλυψη, φωτογραφικά, της εκδήλωσης και τη δωρεάν παραχώρηση των φωτογραφιών.

Χρόνια πολλά σε όλους με ευτυχία και συνεργασία......













































18 σχόλια:

  1. Μπράβο σας..Κ του χρόνου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους...
    Στο δραστήριο εκκλησιαστικό συμβούλιο που ανέδειξε και καθιέρωσε την γιορτή της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Γεωργίου..
    Στον πολιτιστικό σύλλογο του χωριού που στα πλαίσια της πανήγυρης διοργανώνει αυτή την όμορφη εκδήλωση κρασιού (Αη Γιώργης ο Μεθυστής)..
    Στην τοπική Κοινότητα του χωριού και ειδικά στον πρόεδρο Πάνο πετρονικολο που αγωνίστηκε και υλοποίησε με μεγάλη επιτυχία την εκδήλωση..
    Και φυσικά στις χρυσοχέρες γυναίκες του χωριού που προσέφεραν για τους καλεσμένους μια μεγάλη ποικιλία από πεντανόστιμες παραδοσιακές πίτες 👏👏
    Να είστε όλοι καλά και του χρόνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπραβο σε ολους. Και του χρονου ο αι γιωργης να φωτισει το χωριο μας. Και να δινει διναμη στον δημαρχο και προεδρο του χωριου μας. Να προχωρας ασταματιτα πανο ,εισαι ικανοςκαι το ξερεις!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κι εγω θέλω να συγχαρώ όλους τους συντελεστές τέτοιων εκδηλώσεων όπως αυτή. ο Αγιος Γεώργιος , υποθέτω , ότι ανήκει σε ΟΛΟ το χωριό και σε όλη την παρακείμενη κοινωνία ( Αστακός , Καραικάκη , Βλυζιανά ) . Γιατί αυτές οι εκδηλώσεις δεν γίνονταν παλιότερα ; , αλλά και άλλες παρεμφερείς ; Και γίνονται τώρα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΑΝΑΚΟΜΙΔΉ ΕΧΕΙ 3-4 ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΥ ΕΟΡΤΆΖΕΤΑΙ

      Διαγραφή
  5. Δεν νομίζω , αγαπητέ 8.16μ.μ , να είχε ποτέ τέτοια προβολή .... και τόση ζέση κι αγκάλιασμα απο αυτούς που έδειξαν " εθελοντική " βοήθεια και προβάλλονται στις φωτο. Πέριξ της Ιερουσαλήμ κατοικούμε όλοι μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΝΕΙΣ ΛΆΘΟΣ. ΕΊΝΑΙ ΛΟΓΙΚΌ ΜΙΑ ΕΚΔΉΛΩΣΗ ΚΑΙΝΟΎΡΙΑ ΌΠΩΣ ΑΥΤΉ ΧΡΌΝΟ ΜΕ ΤΟ ΧΡΌΝΟ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΊΖΕΤΑΙ. ΤΟ ΠΡΟΣΚΎΝΗΜΑ ΑΝΑΚΟΙΝΏΝΟΝΤΑΝ ΚΆΘΕ ΧΡΌΝΟ. Η ΓΙΟΡΤΉ ΚΡΑΣΙΟΎ ΕΠΕΙΔΉ ΞΕΚΊΝΗΣΕ ΑΠΟ ΠΈΡΥΣΙ, ΗΤΑΝ ΙΔΕΑ ΕΝΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΤΟΥ ΦΊΛΙΠΠΑ ΑΠ ΌΣΟ ΞΈΡΩ ΚΑΙ Ο ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΦΈΡΘΗΚΕ ΜΑ ΒΟΗΘΉΣΕΙ. ΚΑΙ ΠΈΡΥΣΙ ΕΊΧΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΊ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΈΡΩΝ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΔΗΜΟΣΙΕΎΘΕΙ ΚΑΙ ΑΝΆΡΤΗΣΗ ΜΕΤΑ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΕΣ ΠΆΛΙ ΤΟΥ ΜΑΚΕ ΑΡΤ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΊ/ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΌΣΟΙ ΑΣΧΟΛΉΘΗΚΑΝ ΦΕΤΟΣ ΗΤΣΝ ΚΑΙ ΠΈΡΥΣΙ (ΑΠΟ ΤΟ ΣΎΛΛΟΓΟ ΚΑΙ ΚΥΡΊΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΎ). Η ΜΟΝΗ ΔΙΆΦΟΡΑ ΕΊΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΦΕΤΙΝΉ ΕΚΔΉΛΩΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΉΘΗΚΕ ΈΝΤΟΝΑ ΚΑΙ Ο ΠΡΌΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΌΤΗΤΑΣ ΕΝΩ ΠΈΡΥΣΙ ΑΠΕΊΧΕ ΤΕΛΕΙΏΣ...

      Διαγραφή
  6. Έδωσες την είδηση αγαπητέ 4.58 π.μ . Κάτι ανάλογο θα γίνει και μεθαύριο όταν θα φύγει ο σημερινός και θα είναι άλλος πρόεδρος. Αυτό λέω απ την αρχή. Δηλαδή σε θέματα που αφορούν το χωριό μας , πρέπει να είμαστε ΟΛΟΙ μαζί ενωμένοι και χτες και προχτές και σήμερα και αύριο και μεθαύριο!!! Κάτι , που δεν γίνονταν , μέχρι σήμερα , όπως σωστά επισημαίνετε από τον σημερινό πρόεδρο και εγώ θα προσθέσω κι από αρκετούς συντοπίτες μας. Εύχομαι από δω και στο εξής, να κυριαρχήσει το " εν τη ενώσει η ισχύς " . Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΈΡΥΣΙ ΑΓΑΠΗΤΈ ΜΟΥ ΉΤΑΝ ΑΛΛΟΣ ΠΡΌΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΉΘΗΚΕ ΚΑΘΌΛΟΥ..
      ΟΙ ΣΥΝΤΟΠΊΤΕΣ ΤΙ ΣΑΣ ΦΤΑΊΝΕ; ΕΊΠΑΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΉ Η ΓΙΟΡΤΉ ΕΊΝΑΙ ΝΕΑ, ΜΌΛΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΆ. ΛΟΓΙΚΟ ΧΡΌΝΟ ΜΕ ΤΟ ΧΡΌΝΟ ΝΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΎΝΤΑΙ ΠΙΟ ΠΌΛΛΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΌΝΟΥ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ. ΕΙΛΙΚΡΙΝΆ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΆΒΑΙΝΩ ΤΙ ΘΈΛΕΤΕ ΝΑ ΠΕΊΤΕ

      Διαγραφή
  7. Εξαιρετικη εκδήλωση, συγχαρητήρια σε όλους, βοήθεια ο Άγιος σε όλο τον κόσμο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πως να με καταλάβεις 12.44μμ , εχεις δίκιο...αφού έχεις στο νού σου μόνον να μυρίζεις στο πέτο σου το Τριανταφυλάκι που έχει καρφιτσωμένο και καμαρώνεις. Θέλω να πω , λεβέντη μου οτι πέρυσι ο σημερινός πρόεδρος δεν εδειξε ως απλός πολίτης τόση ζέση και θέρμη όπως δείχνει φέτος που έχει αξίωμα. Το ίδιο έκαναν και συμπολίτες μας . Τι δεν καταλαβαίνεις ; Μύρισε στο πέτο σου το Τριανταφυλάκι που έχεις καρφιτσωμένο ...κι άσε εμένα να πίνω στου Χανάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Βιοι των αγιων" λειψανα...γιορτη κρασιου ο,τι να 'ναι!πως συνδιαζονται αυτα τα δυο μαζι;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πω πω ζήλια και πονοοοςς

      Διαγραφή
    2. Ούτε καν απλά αναρωτιέμαι πως κόλανε αυτά τα δύο(?)γιατι όλα τα θεωρείτε ζήλια απορώ

      Διαγραφή
    3. Γκουγκλαρε τοτε "άγιος γεωργιος Μεθυστής" αν εισαι καλοπροαιρετος και τα λεμε. Αλλα περαν αυτου δεν εχεις δει ποτε σου να γινεται καποιου ειδους εκδήλωση/γλεντι στα πλαισια μιας θρησκευτικης πανηγυρης;

      Διαγραφή
    4. Σ'ευχαριστω για την προτροπη θα το "γκουγκλαρω" μιας και μαθαμε να τα "γκουγκλαρουμε" ολα στις μερες μας για να δω τι εννοεις!Τωρα οσο για το δευτερο ναι φυσικα και εχω δει να γινονται εκδηλωσεις και γλεντια στα πλαισια μιας θρησκευτικης πανηγυρης απλα η απορια μου ηταν γιατι να συνδιαστουν ταυτοχρονα ενω θα μπορουσαν να γιορταστουν διαφορετικα!αυτο!εντωμεταξυ διαολογο προσπαθουμε να κανουμε εδω και να πουμε τις αποψεις μας και οχι να βγαζουμε μαχαιρια!Επισης σαν ανθρωπος ειμαι παντα καλοπροαιρετος και θετικος!!Ευχαριστω!

      Διαγραφή
    5. Μόνο που το αρχικό σου σχόλιο περιείχε την φράση "ο,τι να ναι", φράση απαξιωτική και κακοπροαίρετη και πάντως όχι θετική...

      Διαγραφή
    6. Δεν ήθελα να απαξιωσω κάτι ή κάποιον και σίγουρα δεν το έκανα κακοπροαιρετα,καμία φορά ο γραπτός λόγος μπορεί να παρεξηγηθεί αλλιώς να θες να γράψεις κάτι και αλλιώς να φανεί σε αυτόν που θα το διαβάσει.Ζητω συγνώμη τότε αν νιώθεις ότι ήθελα με το αρχικό μου σχόλιο να υποβιβασω ένα τέτοιο γεγονός.

      Διαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο