Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Δημοτική παράταξη «Συμφωνία Ελπίδας»: Ενημέρωση και κριτική για το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ

          Η Δημοτική παράταξη «Συμφωνία Ελπίδας», με επικεφαλής τον δικηγόρο κ. Δημήτρη Μασούρα, συνεπής στις δεσμεύσεις της για διαφάνεια και την πλήρη ενημέρωση των δημοτών, με ανακοίνωσή της δημοσιοποιεί τα θέματα που απασχόλησαν χθες 25.11.2019, το δημοτικό συμβούλιο Ακτίου Βόνιτσας. 

Δημοτικό Συμβούλιο 25.11.2019
Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Συμφωνία Ελπίδας»

•-Ως προς το θέμα του ΧΥΤΑ Παλαίρου, αλλά και των ανεμογεννητριών στα Ακαρνανικά, κατόπιν πρότασης της παράταξής μας και της «Λαϊκής Συσπείρωσης», αποφασίστηκε η διεξαγωγή έκτακτης και ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου.

•-Για το καρνάγιο της Παλαίρου, υπήρξε δέσμευση της δημοτικής αρχής, ότι θα προβλεφθεί στο σημείο χώρος για την εξυπηρέτηση των επαγγελματιών ψαράδων. Η παράταξή μας έθεσε θέμα για τη διερεύνησης της δυνατότητας νομιμοποίησης του χώρου ή μετεγκατάστασης σε άλλον τυχόν κατάλληλο, προκειμένου να μην υπάρξει αυτό το καίριο πλήγμα στους επαγγελματίες......



•-Τέθηκε επίσης το ζήτημα της ανάπλασης της πλατείας Σακελλαροπούλου («Νυχτερίδας») στη Βόνιτσα, η οποία με την υφιστάμενη μελέτη επιχειρείται να μετατραπεί σε χώρο στάθμευσης. Κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο, με τις ψήφους του συνόλου της αντιπολίτευσης, υιοθετήθηκε η πρόταση της παράταξής μας, η οποία: α)-Διαπιστώνει την ανάγκη αναθεώρησης της μελέτης, στην κατεύθυνση της εξάλειψης ή του περιορισμού των θέσεων στάθμευσης, στο απολύτως αναγκαίο τυχόν μέτρο, β)-Εντέλει την τεχνική υπηρεσία στις αναγκαίες ενέργειες, προκειμένου να ανασταλεί η πρόοδος τυχόν εργασιών που θα δημιουργήσουν αμετάκλητες καταστάσεις ως προς την αναθεώρηση και γ)-Αποφασίζει την εισαγωγή προς αξιολόγηση όλων τυχόν αιτήσεων πολιτών που προβάλλουν ιδιοκτησιακά δικαιώματα επί του χώρου του έργου.

•-Ως προς το ζήτημα που απασχόλησε την επικαιρότητα, ήτοι της αγοράς εκ μέρους του Δήμου επιβατηγού αυτοκινήτου μεγάλου κυβισμού, η παράταξή μας επισήμανε ότι το αίτημα της δημοτικής αρχής δεν είναι νόμιμο, καθώς υπάρχει υπουργική απόφαση από το 2010, η οποία περιορίζει σε συγκεκριμένα κυβικά και κόστος παρόμοιες αγορές. Παράλληλα, υπήρξαν και επισημάνσεις ουσίας, αναφορικά με την κοινωνική προκλητικότητα μιας τέτοιας αγοράς, με τεχνικές προδιαγραφές μάλιστα «φωτογραφικές» συγκεκριμένου αυτοκινήτου.


35 σχόλια:

  1. ΩΡΑΙΑ, ΩΡΑΙΑ
    ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΚΟΥΜΕ ΛΑΪΒ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΣΟΛΑΣ ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού είστε τόσο συνεπείς στις δεσμεύσεις σας για πλήρη και ολόπλευρη ενημέρωση των Δημοτών γιατί δεν ενημερώνετε τους Δημότες για την απόρριψη της προσφυγής σας κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης από την Επιτροπή του άρθρου 152; Ήττα Νο 2.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δήμαρχε Αποστολάκη
    γιατί δέν παίρνεις ένα παπί ή ένα παπάκι
    να πηγαίνεις δημαρχείο-σπίτι γρήγορα ανέξοδα και με μεράκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. στον 4:10 μ.μ.
    Γιατί γίνεσαι εξω φρενών με το Μασούρα κσι ζορίζεσαι. Ακόμα στην αρχή είμαστε! Οσονούπω έρχονται κι άλλα πολλά... και μέρα με τη μέρα, δεν θα προφταίνεις να μπαλώνεις τις τρύπες που θα σου ανοίγει!!! το τζιπ το πήρατε; Εδω ο κόσμος καίγεται βαρκούλες αρμενίζουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με τον απολογισμό - ισολογισμό τι γίνεται κ. Μασούρα που κατηγορεισατε ευθέως τον κύριο Βίτσα για αποπλάνηση του σώματος... Να τα λέμε όλα καθαρά και ξαστερα... Με το βούλωσε στην κα.Πανταζη από τον σύμβουλο σας τι έχετε να πείτε.?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το θεμα των ανεμογενητριων ειναι παρα πολυ σοβαρο και καλο ειναι να αφησουμε πισω τα οποια προσωπικα οφελη θα εχουν αυτοι που εξουσιαζουν αυτην τι στιγμη το τοπο γιατι αν δεν τηρηθουν βασικα πραγματα θα γινουμε και εμεις μια νεα Κινετα η Θασος.Ναι να γινουν οι ανεμογενητριες αλλα αμεσα πρεπει να γινει Δενροφυτευση για ευνοητους λογους.Μπραβο κυριε Μασουρα τα αντανακλαστικα σας ειναι πολυ καλα και μακαρι για το καλο του τοπου μας ολοι να παρουμε μια κοινη αποφαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχουμε πέσει σε μεγάλα λαμόγια. Να έχουν ένα σκασμό χρήματα και να θέλουν να πάρουν τζιπ 2000 κυβικών με τα λεφτά των άλλων. Αίσχος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κυριε Αποστολακη αντι για τζιπ γιατι δεν διαθετετε αυτα τα λεφτα για ενα κοινωνικο παντοπωλειο οπως εχουν το 80% ολων των δημων σε ολη την Ελλαδα? Δεν με εκπλησσει καθολου η Απληστια σας τοσο εσας οσο και πολλων συμβουλων σας, με εκπλησει ομως η τοπικη κοινωνια που σας ηξερε και σας εξελεξε παλι δημαρχο.Γι'αυτο πλεον δεν με ενδιαφερει καθολου τι κανετε και πως το κανετε.Με 50 και 100 ευρω στο Δημο Ακτιου Βονιτσας ενα μεγαλο μερος του λαου κατεβαζει και τα παντελονια του.Καλα τους κανετε κυριε Αποστολακη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 152 απέρριψε την προσφυγή του Μασούρα και επικύρωσε την απόφαση της Αποκεντρωμένης η οποία είχε ακυρώσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που είχε καταψηφίσει τον ισολογισμό- απολογισμό. Δικαιώθηκε πανηγυρικά ο κ. Βιτσας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η καλύτερη δουλειά στη βονιτσα ειναι συμβουλος του Αποστολάκη. Θα χορτασεις χρήματα εσύ και όλο σου το σοι...
    Α ρε ραγια βονιτσανε δεν βαζεις μυαλο με τιποτε??
    Αυτοι ειναι εκατομμυριουχοι, και εσυ στη πεινα και στη λιγουρα!!!
    Μια ζωη με τα κυαλια θα τους κοιτατε ρε..
    σκαστε λοιπον και πληρωστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Άμα είχαν τσίπα δεν θα δεχόταν εξ αρχής να πληρώσω εγώ ο δημοτης την πανακριβη τζιπαρα τους. Μας φαγατε το μεδουλι ρε.. με τις γεματες τσεπες σας. Φτανει ρεεεεεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αν δεν έχουμε ανεμογεννήτριες (ρεύμα από τη φύση) θα έχουμε κάρβουνο και πετρέλαιο, αν δεν έχουμε ΧΥΤΑ θα έχουμε χαβουζες της 10ετίας του 60. Τι να πει κανεις για νέους ανθρώπους και το τρόπο που αντιλαμβάνονται το μέλλον . . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητε-η τα χυτά και η ανεμογεννήτριες πρέπει να λειτουργούν με συγκεκριμένες περιβαλλοντολογικές συνθήκες.εχεις πάει μια βόλτα στα χυτά να δεις τα ζουμια που χύνονται έξω από την δεξαμενή και καταλήγουν στο χώμα και άρα στο νερό που θα πίνουμε?δεν τηρούνται δυστυχώς καθόλου τα μέτρα που πρέπει τώρα σκέψου με διπλάσια και τριπλάσια σκουπίδια...πήγαινε μια βόλτα και θα με θυμηθείς!

      Διαγραφή
    2. 10,24 Να συμπληρώσω κάτι σε αυτά τα σωστά που επισημαίνεις.
      Το κάθε ΜΕΡΟΣ να έχει και ένα ΧΥΤΑ
      έχει η λύση αυτή και ενα μεγάλο πλεονέκτημα η λυση αυτή.
      Ελέγχεται κσλύτερα η κατάσταση της σωστής λειτουργίας των μικρών ΧΥΤΑ

      Διαγραφή
    3. Επίσης:
      Εάν συνηθίσουμε ο καθένας μας απο το ατομικό μας χώρο
      Να ξεχωρίζουμε τα << παράγωγά >> μας
      -σε άλλη σακούλα, τα χαρτιά υγείας
      -σε άλλη, γενικώς τα καθαρό χαρτί
      -σε άλλη, τα πλαστικά
      -σε άλλη, τα αλουμινένια βαζακια και μεταλικά αντικείμενα

      Τότε θα πετϋχουμε σταδιακά να φθανουν στο κάθε ΧΥΤΑ
      λιγότερος όγκος άχρηστων ειδών.

      Διαγραφή
  13. Να πάει με τα πόδια ή με το δικό του ο αναμορφωτής της Βόνιτσας!! δεν τον έβαλε κανένας με το ζόρι!! Έκανε πολλά αίσχη για να βγει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τα λεφτά που παίρνουν όσοι ασχολούνται με τα κοινά, δεν είναι μισθός!! Είναι αποζημίωση!! Αποζημίωση για τα έξοδα και τις μετακινήσεις τους!! Άρα δεν του χρειάζεται SUV του Βαρωνίσκου της Βόνιτσας!! αποζημιώνεται ήδη για τα έξοδα του!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χάος, ο κόσμος στη πείνα και αυτοί τρώνε με χρυσά κουτάλια
    Να εισαι κλεφτης, σε πιανουνε και αντι να πας μεσα, λες παρτε τα κλεμενα πισω και αφηστε με ησυχο...
    Γίνεται;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 6.47 Σου ειπε κανενας οτι ο Μασουρας δε θελει τις ανεμογενητριες και τις ανανεωσιμες πηγες ενεργειας? Την καταστροφη του περιβαλοντος και οτι αυτο συνεπαγεται δε θελει.Σου ειπε κανενας να μην εχουμε ΧΥΤΑ? Ξερεις αν λειτουργει σημερα σωστα και αν εχει τις προδιαγραφες να δεχτει σκουπιδια απο αλλο δημο.Ξερουμε ειναι πολλα τα λεφτα κατω απο το τραπεζι αλλα δε θα σας αφησουμε να τελειωσετε τον μισοτελειωμενο δημο Ακτιου Βονιτσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Mασούρα με το φαγοπότι στο Δήμο Ακτίου- Βόνιτσας πότε θα ασχοληθείς; Πάντως οι Οικονομικοί Επιθεωρητές έρχονται. Πρόσεχε το Πόντιο δάσκαλο. Αυτός τους έσωσε τη τελευταία στιγμή. Έφυγε ο Κάρυ από τη θέση του και του είπε ψήφισε παρών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τους έπιασε ο Τριαντακωνσταντής με τη γίδα στη πλάτη. Γιατί δεν πάνε να απολογηθούν; Αν ξέρανε τι τους περιμένει. Για το Βίτσα του θυμίζω, τα στερνά τιμούν τα πρώτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. οι συμβουλοι του Αποσταλακη του πρωην Δημου ΜΕΔΕΩΝΟΣ πιάστηκαν με την πρατινα στην πλατη
    και συγκεκριμμενα αφου επέτρεψαν αρχικα να αποσυρθεί για παλιοσίδερα η παλιά σκουπιδιαρα του πρωην Δημου Μεδεωνοσ που είχε πανω και τισ κρατικέσ πινακιδες για 700,00 ευρω χωρίς να γίνουν οι νόμιμες διαδικασιες αραγε ποιοςλιγουρης εβαλε τα ευρω στην τσεπη ,οταν τους αντεληφθησαν και εγινε σουσουρο πήγαν και πήραν το οχημα απο την απόσυρση αφου ειχε κοπεί και ο αξονασ και τωρα βρίσκεται στον ορχο οχηματων στην Βονιτσα
    τωρα δεν καταλαβαίνουν οτι ο κοσμος τους βλέπει σαν να έχει κολήσει η προβεια στην πλατη τους και δεν θα ξεκολησει ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο ΑΝΤ ΑΥΤΟΥ ΒΙΤΣΑΣ ΧΘΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΠΟ ΦΙΛΟΔΗΜΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΡΝΑΓΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΕΚΑΝΕ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΜΟΛΙΣ ΕΙΔΕ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΖΑΒΕΡΔΑ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΑΝΤΕ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΜΙΣΟ ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΜΗΝ ΠΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΛΠ ΚΑΤΑΚΚΟΚΙΝΗ Η ΜΟΥΣΟΥΔΑ ΤΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΣΟΥΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Απρρρρρρρρ γιδιααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Την μισή Αληθεία λες Δημητράκη ...δε μάς λές τι είπε η μείζονα αντιπολίτευση ...Και γιατί στηρίζεις τις αποφάσεις του καρυ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Σκάστε ρε σκάστε .αποστολακη κάνε εκλογές αύριο για να τελειώνουμε με τους παπαγάλους. Οι εκλογές οπότε και βγαίνουν ο Αποστολάκης θα τις πάρει με75 τις εκατό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο περνά απ' το Δημαρχείο τώρα να πάρεις το 50αρικο σου γιδι

      Διαγραφή
  24. στον 27 Νοεμβρίου 2019 - 12:14 π.μ:

    Πάντως εσυ πατριώτη πρέπει να παίρνεις επίδομα καμμένης φλάντζας!!!!!
    Που να χορτάσεις λεφτά παλιό πεινάλα και εσυ και οι υπόλοιποι που μας καταστρέψατε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μόνο στο Βονιτζα συμβαίνουν αυτά!
    Οι άνθρωποι απλώς δεν παίζονται. Δεν υπάρχει γιαυτους πουθενά ο όρος ευθιξία ή η λέξη ντροπή. Ο ορισμός της γαϊδουριας και τομαρισμού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Δοξάστε τους...
    Λεει παραπάνω ενα πατριώτης ότι πήγαν να ξεπουλήσουν ακόμα και την σκουπιδιάρα του δήμου απο την Κατούνα.
    Αν αληθευει ειμαστε για σκοτωμα...
    Το αποστημα πρεπει να σπασει.
    Ντροπή, ντροπή, ντροπή;;; Κάθε μέρα και μια λαμογιά
    Που είναι η "Δικαιοσύνη"?...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αυθόρμητε Υπερασπιστή 7:06 ,
    Τι εννοείς με το γενικόλογο «καταστροφή του περιβάλλοντος;» Το δρόμο , που έκανε προσιτά τα Ακαρνανικά; Δρόμος σημαίνει ανάπτυξη και πολιτισμός. Συμπεραίνω ότι ο κ. Μασούρας είναι υπέρ των ανεμογεννητριών ,σωστά; Γιατί δεν μας λέει τι υποστηρίζει συγκεκριμένα. Ας μας πει τρόπους μεταφοράς στις κορυφογραμμές που θα προστάτευαν και το περιβάλλον. Όσον αφορά το ΧΥΤΑ , έχετε παντελή άγνοια ή εμπάθεια. Κάθε χωριό και ο ΧΥΤΑ του λοιπόν. Ας μη λειτουργήσει μια εβδομάδα να χωθουμε στα σκπουπίδια μπας και βάλουμε μυαλό. Αλλά είπαμε , όταν δεν τόχει ο νέος, μιλάει με αερολογίες. Πιστεύω κάποτε να μάθει , ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΗ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΚΑΤΣΙΔΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστευω πως ολες σου οι αποριες θα λυθουν στο νεο Δημοτικο συμβουλια και θα ακουσεις με μαθε λεπτομερεια τι προτεινει η παραταξη του κυριου Μασουρα.Το θεμα ειναι σοβαρο και πρεπει ολοι να σκεφτουμε το καλο του τοπου μας γιατι θα το βρουν μπροστα μας τα παιδια μας και ισως και εμεις.

      Διαγραφή
    2. Δεν είπε κανένας όχι στα ΧΥΤΑ αλλά να λειτουργούν σωστά όχι να μην δοθεί ο βιολογικός από το ΧΥΤΑ και όλα τα απόβλητα να τρέχουν στο χώμα και στο νερό που θα πιούμε.Υπαρχει μεγάλη διαφορα,.

      Διαγραφή
  28. Αποστολάκη!!! Ο Πυθαγόρας σαμαράς που ήταν δήμαρχος στον δήμο Ξηρομέρου είχε οδηγό και αυτοκίνητο!!! Αλά ήταν όλα πληρωμένα από την τσέπη του.. Και όχι από τις πλάτες των κατοίκων Ξηρομέρου... το τράβηξες πολύ κύριε Αποστολάκη... Με αυτά τα χρήματα θα μπορούσε να γίνει κάποιο έργο το οποίο θα ήταν όφελος για το γενικό σύνολο των κατοίκων... αν όμως δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα!!!! Τότε καλά κάνεις και θέλεις προσωπικό οδηγό και αυτοκίνητο το οποίο θα το πληρώσει ο Δήμος.. νομίζω ότι θα πρέπει να το ξανασκεφτούν οι δημοτική σύμβουλοι προτού το ψοφήσουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο