Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Ενισχύει την τεχνική υπηρεσία με ειδικούς συνεργάτες ο Δήμαρχος Γιάννης Τριανταφυλλάκης.


Στην πρόσληψη τριών ειδικών συνεργατών προχώρησε ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Γιάννης Τριανταφυλλάκης, βάση του νόμου, με βασική στόχευση την ενίσχυση της Τεχνικής Υπηρεσίας. Πρόκειται για μία Αρχιτέκτονα Μηχανικό, μία Πολιτική Μηχανικό και έναν Νομικό.....

Η επώνυμη γνώμη μας είναι ότι ο Δήμαρχος πράττει σωστά που κάνει αυτή την επιλογή και όχι το γνωστό και σύνηθες. Κατανοεί και αντιλαμβάνεται την εμφανέστατη υποστελέχωση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ξηρομέρου, που όλοι την γνωρίζουν και την ομολογούν, η οποία διαθέτει σήμερα μόνο μία Πολιτική Μηχανικό, η οποία προσπαθεί απεγνωσμένα να ανταποκριθεί και να τρέξει όλες τις υποθέσεις που άπτονται της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ξηρομέρου. 
Γνωρίζει πολύ καλά ότι η πιο νευραλγική υπηρεσία για την αναπτυξιακή πορεία των Δήμων, είναι η Τεχνική Υπηρεσία και με αυτό το κριτήριο προχωρά σε αυτή την επιλογή. Οποιοσδήποτε Δήμος χωρίς πλήρη και λειτουργική Τεχνική Υπηρεσία, είναι Δήμος κουλός και στο Δήμο Ξηρομέρου οι λίγοι εργαζόμενοι που την στελεχώνουν, σήμερα τρέχουν και δεν φτάνουν.
Τα καθήκοντα βέβαια των ειδικών συνεργατών είναι γνωστά και περιγράφονται στον νόμο. Είναι κυρίως συμβουλευτικά και σίγουρα οι συγκεκριμένοι βάση του νόμου δε μπορούν να υπογράφουν μελέτες. Όμως με κοινή λογική όλοι καταλαβαίνεται ότι κανείς δεν τους εμποδίζει να μπορούν να συνεπικουρούν την Τεχνική Υπηρεσία για την εκπόνηση και ωρίμανση μελετών, στην προετοιμασία δημοπρατήσεων και στην προετοιμασία υλοποίησης δημοσίων συμβάσεων έργων και προμηθειών, να τρέχουν πολλές εργασίες γραφείου και ανταλλαγής εγγράφων με δημόσιες υπηρεσίες που είναι χρονοβόρες και θέλουν ξεχωριστή και συνεχή παρακολούθηση, να κάνουν τις πολλές προφορικές συνεννοήσεις που απαιτούνται ώστε έργα και προμήθειες να τρέχουν και να υλοποιούνται γρήγορα και όχι να βαλτώνουν για μήνες.
Επίσης εξυπακούεται ότι κάθε Δήμος χρειάζεται νομική υποστήριξη και επειδή ο δικός μας Δήμος δεν διαθέτει νομική υπηρεσία, ένας ειδικός συνεργάτης σε αυτόν τον τομέα είναι χρήσιμος, ειδικά στον δικό μας Δήμο που έχει πολλά ανοικτά μέτωπα με την δικαιοσύνη και έρχονται και άλλα, σοβαρά και ενδιαφέροντα.
Περιμένουμε λοιπόν να δούμε και να κρίνουμε το έργο που θα προσφέρουν οι συγκεκριμένοι τρεις ειδικοί συνεργάτες, γιατί τελικά αυτό ενδιαφέρει τους δημότες.
Δείτε εδώεδώ και εδώ τις τρεις προσλήψεις.
mytikaspress

11 σχόλια:

  1. κάθε σύγκριση της συγκεκριμένης επιλογής με το παρελθόν μιλάει από μόνη της
    αν δε την συγκρίνουμε με την αμέσως προηγούμενη δημοτική αρχή η μέρα με την νύχτα και με τους επίσημους μέσα και τους ανεπίσημους.
    ΠΑΜΕ..... ΚΑΙ ΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΚΟΥΖΟΥΝ
    ΤΟ ΣΚΟΥΞΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΒΑΖΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΙ ΗΤΑΝ ΩΡΑΙΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΟΛΛΟΙ. ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΚΟΥΜΑΝΤΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΛΟΓΑΡΙΑΖΑΝ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολυ σωστη η αναρτηση σας αγαπητο ξηρομεροnews .Ολα αυτα ομως θα κριθουν απο την πραξη και το αποτελεσμα που θα παραγουν για παραδειγμα πιστευω οτι με ολους αυτους τους καλοπληρωμενους επιστημονες σε λιγο καιρο ο Δημος μας εαν δεν εχει ολοκληρωμενες μελετες για θεματα που απασχολουν το Δημο μας,θα εχει τουλαχηστον τεχνικα δελτια αξιοπηστα για να διεκδηκησουν πορους απο το προγραμμα δημοσιων επενδυσεων και απο το ΕΣΠΑ το ευχομαι και το περιμαινω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή φανατισμένο "βόϊδι" ψηφισες εκεί που ψηφισες νομιζεις ότι-ότι λεει ο καθε δημσρχος ειναι και θέσφατο.

      Διαγραφή
  3. Ώστε υπάρχει βάζο με μέλι έτσι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 7:07 υπάρχει η κακία που σε διακατέχει....... Ήμαρτον με το βαρέλι της κακοήθειας που δεν έχει πάτο.....

      Διαγραφή
    2. Ναι υπάρχει μόνο που τώρα δεν έχουν πρόσβαση οι κηφήνες αλλά μόνο οι μέλισσες.

      Διαγραφή
  4. Αυτοί που πήρατε από το γαλουνη έγιναν μέλισσες τώρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τους κηφήνες οι μέλισσες τους εξαφανίζουν, αν υπάρχουν βέβαια μέλισσες στο μελίσσι. Αλλοίμονο στο μελίσσι που απαρτίζεται μόνο απο κηφήνες, όπως ήταν το δικό σας, που δεν άφησε ίχνος μελιού.
      Φρόντισε πριν εγκαταλείψει την κυψέλη να μην αφήσει ούτε ίχνος.

      Διαγραφή
  5. Μάλλον θα κάνετε πολύ καιρό ακόμη να το ξεπεράσετε. Μεγάλο προτέρημα η υπομονή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Παλαιομάνινα τι έγινε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναυάγησε η Παλαιομάνινα φίλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο