Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: Εξωφρενικό! Δικογραφία για Στρατούλη, Παληγεώργο, Ν. Μωραϊτη, πρώην και νυν Δημάρχων Ξηρομέρου και πολλούς άλλους για παρουσία τους σε συγκέντρωση στις Φυτείες ενάντια στα βιορευστά!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξωφρενικό! Δικογραφία για Στρατούλη, Παληγεώργο, Μωραϊτη, πρώην και νυν Δημάρχων Ξηρομέρου και δεκάδες άλλους για παρουσία τους σε συγκέντρωση στις Φυτείες ενάντια στα βιορευστά!!

Απίστευτο, εξωφρενικό κι όμως αληθινό. Προκαταρκτική εξέταση για τη  διακρίβωση τέλεσης ή μη ποινικού αδικήματος μετά από παραγγελία της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αγρινίου, ύστερα από μήνυση της Διεύθυνσης Τροχαίας Ακαρνανίας, σε βάρος 23 πολιτών, δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων, εκπροσώπων συλλογικών φορέων, ακόμα και εκπροσώπων κομμάτων διενεργεί πταισματοδίκης για τη διακρίβωση τέλεσης ή μη ποινικού αδικήματος κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας ενάντια στα βιορευστά στον κόμβο Κουβαρά Φυτειών  στις 30-4-2019........


           Η δικογραφία είχε αρχίσει να σχηματίζεται επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίστηκε να συμπληρώνεται επί κυβέρνησης ΝΔ σε βάρος των μελών επιτροπής αγώνα, του συντονιστή της Γιώργου Παληγεώργου, δημάρχου Ξηρομέρου (Γ. Τριανταφυλλάκη), πρώην Δημάρχων Ξηρομέρου (Ε. Γαλούνη), Αστακού (Π. Στάικου) και Φυτειών (Π. Βραχά, Π. Γαζέτα, Π. Τζαχρήστα), απλών διαδηλωτών και εκπροσώπων κομμάτων που παραβρέθηκαν για να δηλώσουν τη συμπαράσταση τους, όπως του Δημήτρη Στρατούλη εκ μέρους της ΛΑΕ και του Νίκου Μωραΐτη, βουλευτή τότε Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.         

       Πρώτος να καταθέσει έγγραφες εξηγήσεις στο ΑΤ Αστακού Ξηρομέρου κλήθηκε ο Δημήτρης Στρατούλης μέλος της ΠΓ της ΛΑΕ, πρώην βουλευτής και Υπουργός, σήμερα το μεσημέρι της Παρασκευής 29/11/2019.
       Στις 30/4/2019, ύστερα από ομόφωνη απόφαση της δημοτικής λαϊκής συνέλευσης του Δήμου Ξηρομέρου κατά της εγκατάστασης  μονάδων Βιορευστών στην περιοχή Φυτειών και του έντονου ενδιαφέροντος και ανησυχίας των κατοίκων, όχι μόνο της τοπικής κοινότητας Φυτειών και όλων των γειτονικών κοινοτήτων, αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ξηρομέρου, των τοπικών δημοτικών και κοινοτικών αρχών, συλλογικών φορέων, κλπ., πραγματοποιήθηκε ειρηνική και μαζικότατη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον κόμβο Κουβαρά της Ε.Ο Αγρινίου-Ιωαννίνων. Στη συγκέντρωση αυτή συμμετείχαν, συντεταγμένα και ειρηνικά, εκατοντάδες κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, Βουλευτές του νομού, εκπρόσωποι των Δημοτικών και Κοινοτικών αρχών και Συλλογικών Φορέων, πρώην και υποψήφιοι τότε Δήμαρχοι, κλπ.

            Ο Δημήτρης Στρατούλης μετά την επίσκεψή του σήμερα το μεσημέρι στο ΑΤ Ξηρομέρου για να λάβει γνώση της δικογραφίας κατάγγειλε αυτή τη μεθόδευση ως ακραίο δείγμα αυταρχισμού της σημερινής και της προηγούμενης κυβέρνησης
       Κατάγγειλε, επίσης, την ποινικοποίηση των μαζικών και ενωτικών αγώνων των κατοίκων του Δήμου Ξηρομέρου για την προστασία της υγείας τους, της τοπικής οικονομίας και του περιβάλλοντος
      Χαρακτήρισε πρωτοφανές γεγονός την ενοχοποίηση εκπροσώπων πολιτικών κομμάτων, του Δημάρχου και πρώην Δημάρχων Ξηρομέρου, που παραβρίσκονται για αλληλεγγύη σε κινητοποιήσεις πολιτών. Εκτίμησε ότι η απαράδεκτη αυτή εξέλιξη είναι στο ίδιο πνεύμα  με τις διώξεις του Π. Λαφαζάνη και δεκάδων αγωνιστών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών. 
    Υπογράμμισε ότι ούτε αυτές οι διώξεις ούτε και όποιες άλλες σε βάρος αγωνιστών του λαϊκού κινήματος δεν θα μπορέσουν να κάμψουν το αγωνιστικό τους φρόνημα και την ανάπτυξη κοινωνικών αντιστάσεων ενάντια σε αντικοινωνικές πολιτικές. 

Αθήνα 29/11/2019
Το Γραφείο Τύπου

6 σχόλια:

  1. ΣΥΝΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΑ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άρχισαν τα ...... όργανα!! Και είμαστε ακόμη στην αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και πολύ καλά τους κάνουν,ο κόσμος που ταλαιπώρησαν βρίσκει δικαίωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα βιορευστα φερνουν κερδος;
    Σε ποιανου τη τσεπη;
    Αν ειναι για τον απλο κοσμακη ΟΚ.
    Αν ομως ειναι για καποιον με μεγαλη τσεπη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στο ... απόσπασμα εδώ και τώρα όσοι διαμαρτύρονται. Νέα Κυβέρνηση άριστα ήθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο