Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Διγαλάκης:"Σκοπός του υπουργείου είναι να ενισχύσει το ρόλο της ΑΔΙΠ"


 Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Βασίλης Διγαλάκης στην συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων: «Η ΑΔΙΠ αποτελεί  βασικό εργαλείο για την αναβάθμιση των Ιδρυμάτων και τη βελτίωση της λειτουργίας τους. Θα ανασύρουμε την ΑΔΙΠ από την υποβάθμιση στην οποία την είχε καταδικάσει η προηγούμενη κυβέρνηση και θα αναδείξουμε τον ρόλο της ως συμβούλου της Πολιτείας σε θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης»

Στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων με θέμα την ετήσια Έκθεση ποιότητας της Ανώτατης Εκπαίδευσης για το έτος 2018, συμμετείχε ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Βασίλης Διγαλάκης, την Τρίτη 12 Νοεμβρίου.

Ο κ. Διγαλάκης αναφέρθηκε στην επιβεβλημένη από το νόμο γνωμοδότηση της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), ως προϋπόθεση για τη συγχώνευση Ιδρυμάτων, που όμως παρακάμφθηκε από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Αντέκρουσε τον ισχυρισμό ότι είχε προηγηθεί σχετική αξιολόγηση, διευκρινίζοντας ότι είναι διαφορετική η διαδικασία για την αξιολόγηση της εκπαιδευτικής λειτουργίας και διαφορετική η αξιολόγηση για τη δυνατότητα συγχώνευσης των ιδρυμάτων.
Χαρακτήρισε την ΑΔΙΠ βασικό εργαλείο για την αναβάθμιση των Ιδρυμάτων καθώς έργο της είναι η βελτίωση της λειτουργίας τους μέσω της αξιολόγησης και η πιστοποίηση των πτυχίων που απονέμονται. Είναι ελπιδοφόρο ότι η διαδικασία της αξιολόγησης εδραιώνεται στη συνείδηση της ακαδημαϊκής κοινότητας και ζητούμενο είναι να αυξηθεί η συμμετοχή των φοιτητών σ΄ αυτή, γεγονός που θα συμβάλει στην ποιοτική αναβάθμιση των προγραμμάτων σπουδών.
Σκοπός του υπουργείου είναι να ενισχύσει το ρόλο της ΑΔΙΠ, καθώς η προηγούμενη κυβέρνηση την είχε σκοπίμως παροπλίσει. Ταυτόχρονα, θα αναδειχτεί κι ο ρόλος της ΑΔΙΠ, ως  συμβούλου της Πολιτείας, προκειμένου να επιτευχθεί ένας μακροχρόνιος σχεδιασμός και προγραμματισμός για την Ανώτατη Εκπαίδευση, ο οποίος θα ξεπερνά χρονικά τη θητεία της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο