Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2019

Έκθεση: Ποιες περιοχές της Ελλάδας κινδυνεύουν να βουλιάξουν - σενάριο τρόμου για Μεσολόγγι-εκβολές (χάρτες)            Τρόμο προκαλεί μια αποκαλυπτική μελέτη για την κλιματική αλλαγή και το λιώσιμο των πάγων διεξήγαγε η Climate Central.
            Σύμφωνα με την έρευνα παραθαλάσσιες περιοχές θα βρεθούν κάτω από τη στάθμη της θάλασσας μέχρι το 2100, και στις οποίες συμπεριλαμβάνεται τμήμα της Θεσσαλονίκης, με ολόκληρο το αεροδρόμιο, αλλά και μέρη στο Μεσολόγγι, στη Ναύπακτο, στο Άκτιο, στην Άρτα, στην Αχαία και στην Καλαμάτα.
        Η έρευνα δείχνει ότι τεράστιες εκτάσεις παγκοσμίως είναι πολύ πιθανό να έχουν βυθιστεί εντελώς μέσα στα επόμενα 80 χρόνια. Στη Μεγάλη Βρετανία κομμάτια του Λίβερπουλ, του Λονδίνου και του Χάμπερσαϊντ αναμένεται να μετατραπούν σε βυθισμένες πόλεις.....          Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από την μελέτη την επόμενη τρεις δεκαετίες ενδέχεται να επηρεαστούν περιοχές που ζουν πάνω από 300 εκατομμύρια άνθρωποι. Τον μεγαλύτερο κίνδυνο τον διατρέχουν τα παράκτια μέρη της Ασίας (Ινδονησία, Βιετνάμ, Μπαγκλαντές) ενώ τεράστιο πρόβλημα αναμένεται να έχει και η Αίγυπτος.

       Ο Δρ Scott Kulp, ανώτερος επιστήμονας στο Climate Central και κύριος συγγραφέας της μελέτης, δήλωσε, πάντως, ότι δεν είναι πολύ αργά για να αποφευχθεί αυτό το καταστροφικό και καταθλιπτικό σενάριο: «Αυτές οι εκτιμήσεις δείχνουν τι μπορεί να προκαλέσει η κλιματική αλλαγή, ώστε να αναθεωρήσουμε, έστω και τώρα, ορισμένα πράγματα και να αναδιαμορφώσουμε τις πόλεις, τις οικονομίες, τις ακτές και ολόκληρες τις παγκόσμιες περιοχές κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Τώρα, όχι αύριο. Πολύ σύντομα τα έθνη θα κληθούν να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα».
https://www.eleftherostypos.gr

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αυτά για όσους απι εμάς έτυχε να έχουμε ή αγοράσαμε πσραλιακά οικόπεδα και νομιζουμε-άν νομίζουμε ότι είμσστε {{ Κάποιοι}}
Τελικα ολα ειναι μάταια ...

Ανώνυμος είπε...

Εγώ έχω χωράφι στη Κατοχή. Θα βάλω εκδοτήριο και θα φεύγει από εκεί το καράβι για Κεφαλονιά. Θα φτιάξω και παραθαλάσσια καφετέρια. Και μπιτσόμπαρο. Σώθηκα!

Ανώνυμος είπε...

Αυτά τα ακούμε από το 60ακομα το 2020 έλεγαν θα έχουν πλημμυρίσει περιοχές και διάφορα τέτοια. Και μετά πλασάρουν ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά.η αλήθεια είναι πάντα κάπου στη μέση

Ανώνυμος είπε...

πόσο χρονό θα σε ωρε που κάνεις σχέδια για μπιτσόμπαρο κλπ ?????

Ανώνυμος είπε...

Φαντασίες για αγρίους

Ανώνυμος είπε...

Πάντος οι αγορές σε οικόπεδα που έκανα ήταν όλα μακριά από την θάλασσα!!!! Άνοιξε η τύχη μου με αυτό το θαυμάσιο έργο που θα γίνει θα γίνουν όλα παραλιακά... μπράβο ρε Μητσοτάκη...