Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Λιμενικό: Συλλήψεις και κατάσχεση μεγάλης ποσότητας ολοθουρίων στον ΜΥΤΙΚΑ

          Μεγάλη ποσότητα, 800 κιλά, από ολοθούρια τα γνωστά “αγγούρια της θάλασσας”, η μεγαλύτερη που έχει εντοπισθεί, κατασχέθηκε χθες από το Λιμενικό της Λευκάδας στην περιοχή του Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας.
                 Πρόκειται για μία επιτυχία του λιμενικού μια και η ποσότητα είναι τεράστια, περίπου 41.000 ολοθούρια μικρότερα σε διαστάσεις από το επιτρεπόμενο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το εμπόριο των ολοθουρίων, εκτός από δόλωμα, είναι ιδιαίτερα αποδοτικό καθώς για ορισμένα είδη, η τιμή λιανικής πώλησης φτάνει ακόμη και τα 1.100 ευρώ το κιλό! Τα ολοθούρια τα οποία κατασχέθηκαν καταστράφηκαν από το Λιμενικό με τις διαδικασίες που ορίζει σχετικός νόμος ενώ συνελήφθησαν πέντε άτομα που οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα με τη διαδικασία του αυτοφώρου.
lefkadapress.gr
                           

H ανακοίνωση του Λιμενικού


            Απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμεναρχείου Λευκάδας, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, μετέβησαν στον λιμένα Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, όπου εντόπισαν επαγγελματικό Α/Κ σκάφος να πραγματοποιεί εκφόρτωση αλιεύματος του γένους ολοθούριο (holothuria spp) σε Φ/Γ όχημα με σκοπό τη μεταφορά – πώληση και εμπορία...........

       .......χωρίς το εν λόγω Α/Κ σκάφος να φέρει την απαραίτητη από το νόμο άδεια, ενώ συνολικά κατασχέθηκαν 31.288 τεμάχια ολοθούρια, υπολειπομένων διαστάσεων, συνολικού βάρους οκτακοσίων κιλών (800kg), τα οποία και καταστράφηκαν.
           Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο κυβερνήτης του Α/Κ σκάφους, εναντίον του οποίου κινήθηκε επιπροσθέτως η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, όπως επίσης και κατά του οδηγού του Φ/Γ οχήματος.




5 σχόλια:

  1. πανάκριβος ο ψωλιόγκος σήμερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιτελους.
    Τους ειχαν εξαφανιση.
    Ουτε για δειγμα δεν βρισκαμε.
    Η γνωστη ασυδοσια των αδιαφορων Ελληνων
    και στ αρ....α μας για το αυριο.
    Χιλια Μπραβο στο Λιμενικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μπραβο στο λιμενικό . για να βγάλουν τόσα κιλά σίγουρα το παίξανε πολλες φορες το παιχνιδι αυτό οι κύριοι .στην κίνα ειναι πανάκριβο έδεσμα αυτό .και σίγουρα στα ανοιχτά κάποιος περίμενε το φόρτωμα .. ελπίζω ο εισαγγελέας να δώσει αυτό που πρέπει στα θαλασσινά τσακάλια ..το ελπίζω ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 6 ευρώ το τεμάχιο το πωλούν. Και επεξεργασμενο 3000 ευρώ το κιλό. Ετυχε και έπεσα σε σχετική κουβέντα. Εξαγωγή Ιαπωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν εγινε τιποτα.Κριμα τα πολλα λογια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο