Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

ΑΣΤΑΚΟΣ: Κατολίσθηση στη Λούμπα με κίνδυνο των παραπλεύρως σπιτιών


                        Κατολίσθηση σημειώθηκε στην περιοχή Λούμπα στον Αστακό απο την έντονη βροχόπτωση και ελλοχεύει κίνδυνος για τα παρακείμενα σπίτια. Τις εικόνες κατέγραψε και μας έστειλε ο γιατρός Παναγιώτης Στάϊκος και επικεφαλής της δημοτικής Παράταξης Αναζωογόνηση Ξηρομέρου και ζητά να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της κατολίσθησης.
Αναλυτικά....

             
       Σήμερα το πρωί περί ώρα 9:30 δέχθηκα τηλεφώνημα από κατοίκους της περιοχής της Λούμπας, όπου έντρομοι και ταραγμένοι κάτοικοι με κάλεσαν να πάω στην Λούμπα, για να δω την κατολίσθηση, η οποία μόλις είχε γίνει και ήταν απότοκος της έντονης βροχόπτωσης αφ‘ ενός και αφ‘ εταίρου γιατί κατέβηκε μεγάλη ποσότητα  νερού από το δρόμο στην μέση του Δασυλλίου, όπου άμεσα θα πρέπει να γίνει άμεσος καθαρισμός της ταύρου απορροής παραπλεύρως της ασφάλτου, για να οδηγηθούν τα νερά στα δυο γεφύρια.
             Πράγματι πήγα αμέσως, όπου βρισκόταν ήδη ο κύριος Λαϊνάς, όπως μου είχαν αναφέρει και οι κάτοικοι από το τηλέφωνο, όπου μετά από ένα λεπτό της ώρας έφθασαν εκεί η Μηχανικός του Δήμου κυρία Ραλάτου και η Πρόεδρος κυρία Γριτσίπη, όπου όλοι μαζί είχαμε μία ευγενέστατη συζήτηση με ανταλλαγή απόψεων, όπου κατέθεσα την θέση μας, ότι η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να επικοινωνήσει άμεσα και με την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για να γίνει σύσκεψη με κλιμάκιο μηχανικών, παρά το γεγονός ότι το πρόβλημα είναι εντός του Αστικού Ιστού της πόλης του Αστακού για άμεση λύση και στην συνέχεια και οριστική...........



          Αυτή η Λούμπα έγινε μετά από λήψη κοκκινοχώματος από κατοίκους του Αστακού πριν από 80 χρόνια, όπου στην συνέχεια άστεγοι κάτοικοι κατέλαβαν τους γύρο χώρους και έκτισαν μικρά σπιτάκια, για να στεγαστούν, όπου τα τελευταία χρόνια 50 εκδόθηκαν και οικοδομικές άδεις και κτίστηκαν και καινούργια σπίτια, τα οποία κινδυνεύουν από την κατολίσθηση.
         -Το θέμα βέβαια θα πρέπει να συζητηθεί προ ημερησίας διατάξεως και στο συμβούλιο της Παρασκευής.

Αστακός 13/11/2019

Παναγιώτης Στάικος
Επικεφαλής Αναζωογόνησης Ξηρομέρου














21 σχόλια:

  1. Μπράβο σας κύριε Στάικο!!

    Ο δήμαρχος που ήταν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και το δρομο που ανεβενη απο του κυριου μακρη που εκει ανεβενουν αυτοκινητα κοσμος κια τα σπιτια τους και ππολλα παιδια που πηγενοερχωντε στο σχολειο σχολειο εχει κουφοσει ολο ολο υπαρχη φωβος να φυγη ολος και να θρηνησουμε ακομα ακο θυματα (στον δρομο που λεμε την ανηφορα αππ την κουτπια!!)!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. ΜΟΝΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ. ΤΩΡΑ ΤΡΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΤΕ. ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΑΡΧΑΙΟΙ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ. ΤΙΠΟΤΑ. Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ ΓΙΑ ΚΑΛΑ. ΤΟΝ ΓΕΝΑΡΗ ΜΕ ΤΙΣ ΒΡΟΧΕΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΛΟΥΜΠΑ ΣΤΟ ΣΚΑΤΟΛΑΓΚΑΔΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ? ΠΑΤΕ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΤΕ ΤΟΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗ. ΝΑ ΒΟΗΘΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΡΙΤΙΚΗ. ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΑΣ ΣΥΜΠΑΘΗΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Ο ΚΟΣΜΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 30 χρόνια στη διοίκηση ο ΣΤΑΙΚΟΣ δεν έκανε ένα τοιχίο

      Διαγραφή
  5. Ή γνωστή καραμέλα τώρα τελευταία !!!! Το μόνο που λέτε ότι οι προηγούμενες δημοτικές αρχές γιατί δεν τα είχαν φτιάξει... εσείς τώρα που αναλάβατε αυτό το πανηγυράκι θα αναμασάτε για πολύ ακόμη ??? Ο Κόσμος σάς ψήφισε να κάνετε έργα, και να μην είσαστε όλο φωτογραφίες και παχιές κουβέντες... το τη έκαναν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές αυτό ανήκει στο παρελθόν!!!! Για το παρόν μπορείτε να κάνετε κάτι ???? Τα υπόλοιπα να τα αφήσετε είναι κουβέντες χωρίς ουσία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στην επόμενη πλυμηρα θα σε πάρω τηλέφωνο να έρθεις πιο γρήγορα από όλους να έχεις να τους σύρεις περισσότερα άλλωστε έξω από τον χορό πολλά τραγούδια ακούγονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συγχαρητηρια Σταικο για τη δημοσιοτητα του προβληματος φερτε θεμα στο δημοτικο συμβουλιο μεθαυριο .Σας ευχαριστουμε οι κατοικοι περιοχης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κ.Σταικε τραβάς φωτογραφίες το δρόμο και την λούμπα... Δεν ντρέπεσαι?!. Ο Παπαναστασης μπαζωσε το ρέμα και έκανε το Δασιλιο λιωστασι,ταπωσαν με τσιγκια το γεφύρι και ρίξανε τα νερά στο δρόμο. Αυτό είναι ποινικό αδίκημα. Αλλά κάνετε τα στραβά μάτια. Δεν πλημμύρισαν τα δικά σας τα σπίτια αλλά τα δικά μας...
    Πρέπει να επέμβει ο Εισαγγελέας, η Περιφέρεια και το Δασαρχειο καθώς λόγω της κλιματικής αλλαγής θα έχουμε ΈΝΤΟΝΑ καιρικά φαινόμενα και θα υπάρξουν ΘΎΜΑΤΑ (όπως έγινε και στην Μάνδρα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  9. Καταρχήν πουλάκια η Λούμπα ξεκίνησε να δημιουργείται πριν γεννηθώ εγώ .
    Και έχετε το θράσος και μου λέτε γιατί δεν την έφτιαχνε ο Στάικος για να μην πάθει την κατολίσθηση , η οποία και δεν είναι η πρώτη που γίνεται.
    Ξεχνάτε λοιπόν πως στα 50 μέτρα από την Λούμπα ο Στάικος έφταξε του Λύκειο με τα γήπεδα του , ασφαλτόστρωσε τον χωματόδρομο που κατέβαινε από το Λύκειο , που όταν έβρεχε τον Χειμώνα δημιουργούσε νεροφαγιά βάθους ενός μέτρου ,που δεν μπορούσε να κατέβει ούτε τρακτέρ , ασφαλτόστρωσε τον δρόμο παραπλεύρως της Λούμπας , που οδηγεί στην θάλασσα, ασφαλτόστρωσε τον δρόμο κάτω από το Δημοτικό σχολείο Χοβολιού , το οποίο βρίσκεται κάτω από το Λύκειο, ασφαλτόστρωσε τον δρόμο από το σημείο του νέου κλειστού στο τελευταίο ρέμα του Χοβολιού μέχρι την θάλασσα και δεκάδες άλλους δρόμους της περιοχής και στην ίδια γειτονιά ξεκίνησε το 2ο κλειστό γυμναστήριο ,εκτός από εκείνο που είχε φτιάξει στο Γυμνάσιο Αστακού , έφτιαξε τον 2ο μόλο στο Εσχατολάγκαδο ,στον οποίο δένουν τις βάρκες τους εκατό περίπου φτωχοί ψαράδες από την περιοχή της Λούμπας και γύρο, έφτιαξε το Δημαρχείο με την Αίθουσα του πνευματικού κέντρου ,αφού μέχρι πριν τον Στάικο η Κοινότητα Αστακού από κάτι προκομμένους σαν και σας ήταν στο ενοίκιο ‘’ ντροπή ‘’.!!!!, έφτιαξε τα σφαγεία έτοιμα με το κλειδί στο χέρι και με όλα τα μηχανήματα , ασφαλτόστρωσε τον δρόμο όλου του κάμπου του Αστακού από το πρατήριο Ντίνου , μέχρι το Νεκροταφείο και δημοπράτησε και έφτιαξε τον μισό βιολογικό καθαρισμό του Αστακού, τον νέο δρόμο Πλατυγιάλι- Άγιο Δημήτριο , αγόρασε το Νεοκλασικό κτήριο για να μεταφερθεί η αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου , το οποίο είναι ένα από τα κοσμήματα της Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς του Αστακού και δεκάδες άλλα μικρότερα έργα .
    Αγόρασε το πρώτο Απορριμματοφόρο το 1988 και το πρώτο Πυροσβεστικό όχημα και στην συνέχεια τα γνωστά 12 μηχανήματα.!!!
    Αυτά αμιγώς για τον Αστακό.!!!
    Μακάρι η νέα Δημοτική Αρχή να κάνει το 1/10ο από αυτά .
    Σιωπή λοιπόν δυστυχισμένα παπαγαλάκια .
    Παναγιώτης Στάικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καταρχήν πουλάκια η Λούμπα ξεκίνησε να δημιουργείται πριν γεννηθώ εγώ .
    Και έχετε το θράσος και μου λέτε γιατί δεν την έφτιαχνε ο Στάικος για να μην πάθει την κατολίσθηση , η οποία και δεν είναι η πρώτη που γίνεται.
    Ξεχνάτε λοιπόν πως στα 50 μέτρα από την Λούμπα ο Στάικος έφταξε του Λύκειο με τα γήπεδα του , ασφαλτόστρωσε τον χωματόδρομο που κατέβαινε από το Λύκειο , που όταν έβρεχε τον Χειμώνα δημιουργούσε νεροφαγιά βάθους ενός μέτρου ,που δεν μπορούσε να κατέβει ούτε τρακτέρ , ασφαλτόστρωσε τον δρόμο παραπλεύρως της Λούμπας , που οδηγεί στην θάλασσα, ασφαλτόστρωσε τον δρόμο κάτω από το Δημοτικό σχολείο Χοβολιού , το οποίο βρίσκεται κάτω από το Λύκειο, ασφαλτόστρωσε τον δρόμο από το σημείο του νέου κλειστού στο τελευταίο ρέμα του Χοβολιού μέχρι την θάλασσα και δεκάδες άλλους δρόμους της περιοχής και στην ίδια γειτονιά ξεκίνησε το 2ο κλειστό γυμναστήριο ,εκτός από εκείνο που είχε φτιάξει στο Γυμνάσιο Αστακού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. έφτιαξε τον 2ο μόλο στο Εσχατολάγκαδο ,στον οποίο δένουν τις βάρκες τους εκατό περίπου φτωχοί ψαράδες από την περιοχή της Λούμπας και γύρο, έφτιαξε το Δημαρχείο με την Αίθουσα του πνευματικού κέντρου ,αφού μέχρι πριν τον Στάικο η Κοινότητα Αστακού από κάτι προκομμένους σαν και σας ήταν στο ενοίκιο ‘’ ντροπή ‘’.!!!!, έφτιαξε τα σφαγεία έτοιμα με το κλειδί στο χέρι και με όλα τα μηχανήματα , ασφαλτόστρωσε τον δρόμο όλου του κάμπου του Αστακού από το πρατήριο Ντίνου , μέχρι το Νεκροταφείο και δημοπράτησε και έφτιαξε τον μισό βιολογικό καθαρισμό του Αστακού, τον νέο δρόμο Πλατυγιάλι- Άγιο Δημήτριο , αγόρασε το Νεοκλασικό κτήριο για να μεταφερθεί η αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου , το οποίο είναι ένα από τα κοσμήματα της Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς του Αστακού και δεκάδες άλλα μικρότερα έργα .
    Αγόρασε το πρώτο Απορριμματοφόρο το 1988 και το πρώτο Πυροσβεστικό όχημα και στην συνέχεια τα γνωστά 12 μηχανήματα.!!!
    Αυτά αμιγώς για τον Αστακό.!!!
    Μακάρι η νέα Δημοτική Αρχή να κάνει το 1/10ο από αυτά .
    Σιωπή λοιπόν δυστυχισμένα παπαγαλάκια .
    Παναγιώτης Στάικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και ο χλοοτάπητας του γηπέδου ποδοσφαίρου με την περίφραξη και τα γήπεδα 5Χ5 ,μπάσκετ ,βόλεϊ ,τένις και ανοικτού μπάσκετ ,όπως και η πλακόστρωση της παραλιακής πλατείας με το γκαζόν έργο Σταικου και αυτά .!!!
    Γι ´ αυτό και πάλι σιωπή .!!!
    Παναγιώτης Στάικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έργο του Λαού και της εκάστοτε κυβέρνησης ! ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ στο έπακρον γιαυτο και η συντριπτική μειοψηφία .Ελα Αλέκο ακούς ;;;; Δεν έχω σήμα λέμε !!!!!

      Διαγραφή

  13. Βαστατε μην πεσει εσεις οι απο κατω, κι εσεις οι αποπανω μην χοροπηδατε πολύ.

    καποια λουμπα εχει η φαβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. κ.σταικε μην λες πολλα απο οσα εκανες. τα ξερουν ολοι.... γιαυτο δεν βγηκεσ δημαρχος για μην κανεις αλλα τοσα... σιωπη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μήπως μπορείς να μου πεις μέχρι το καλοκαίρι του 1988 πόσα λεπτά της ώρας είχες νερό την ημέρα εξυπνάκια???
    Θα σου πω εγώ.
    10 λεπτά και όποιος πρόλαβε και γέμισε κάτι αγγεια'!!!
    Γιατί διαφορετικά βρομαγαν οι μηρογεννητιες πτυχές σου!!!!
    Ο Σταικος το έφερε και το νερό από τον Άγιο Δημήτριο και το 2010 άφησε μελέτη με περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις και τεύχη δημοπράτησης για αντικατάσταση του αγωγού με πολυαιθυλενιου με προϋπολογισμό 7.000.000!!!!
    Σιωπή λοιπόν γιατί θα σου συνεχίζω το μαρτύριο της σταγόνας αυθαδη.!!!!
    Παναγιωτης Σταικος


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οταν μιλαει ο σταικος να τον ακους ,να σωπαινεις γιατι εισαι μικρο και απειρο παπαγαλακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Απο οτι καταλαβαινω εξουσια ειναι ο σταικος με το γαλουνη και θα το βαλουν το θεμα στο συμβουλιο την παρασκευη εκτος ημερησιας ητε το θελει ητε οχι ο δημαρχεσας ςας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ονομάζομαι Κρεμύδα Δήμητρα .
    Γενήθηκα και μεγάλωσα στον Αστακό .Είμαι μητέρα 2 ανηλίκων παιδιών και μένω στην συνοικία Χοβολιό .Το σπίτι μου είναι στην λεγόμενη ΛΟΥΜΠΑ .Θα ήθελα να απαντήσω στις κατηγορίες και στην επίθεση στον Παναγιώτη Σταικο από χθες επειδή είχε το θάρρος να έρθει και να πει την αλήθεια μετά το τηλεφώνημα που του έκανα.
    Αυτός που εσείς αποκάλεσε γελοίο και άλλα χυδαία είναι ο άνθρωπος που 40 χρόνια στάθηκε στο Χοβολιό .
    Είναι ο άνθρωπος που με έφερε στον κόσμο όταν η μάνα μου ήταν έγκυος σε μένα και εκείνος έκανε στον τοκετό στον υγειονομικό σταθμό .Ειναι ο γιατρός που στήριζε αφιλοκερδώς τον κόσμο ,που κάποιοι τώρα τον ξέχασαν .Αλλά επειδή η κοινωνία μας είναι κλειστή ,μπορεί εκείνοι να τον ξέχασαν .Εμείς όμως ΟΧΙ....
    Απαντώ λοιπόν επώνυμα και όχι ανώνυμα όπως κάποιοι ,γιατί δεν έχουν κότσια να το πουν ευθέως ....
    Αποκαλέσατε τον ΣΤΑΙΚΟ γελοίο ,ο οποίος είναι ένας έντιμος ,αξιοπρεπής άνθρωπος και επιστήμονας ,που έβαζε το χέρι στην τσέπη για να δώσει στον φτωχό που δεν είχε ....
    Και δεν ντρέπεστε να μιλάτε με θράσος που κάνατε τον Δήμο .....
    Ένα θέατρο με τους ίδιους ηθοποιούς με πρωταγωνιστή καινούργιο ,που θα δείξει αν ήταν αντάξιος της στήριξης μας ....
    Μέχρι σήμερα όμως μόνο ο ΣΤΑΙΚΟΣ ήταν μαζί μας ....
    Ζήτω συγνώμη από τον νυν Δήμαρχο ,αφού δεν είναι προσωπικό αλλά συλλογικό .
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    ΚΡΕΜΥΔΑ ΔΗΜΗΤΡΑ
    14/11/19

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο