Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

Η εορτή του Αγίου Νεκταρίου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Δοκίμι Αγρινίου.


Με ξεχωριστή λαμπρότητα, παρουσία πλήθους κόσμου  τόσο στον εσπερινό όσο και στην Θεία Λειτουργία,  εορτάστηκε και φέτος στον ομώνυμο Ιερό Ναό της τοπικής κοινότητας Δοκιμίου   η εορτή του Αγίου Νεκταρίου.  Η αυθόρμητη προσέλευση  των μελών της στρατευόμενης εκκλησίας μας αναδεικνύει για μια ακόμη φορά το μέγεθος της ευλάβειας και της ύψιστης τιμής προς τον Άγιο Νεκτάριο από τους κατοίκους της περιοχής Δοκιμίου.  
Στον πανηγυρικό εσπερινό  ομιλητής ήταν ο π. Λάμπρος Τηλιγάδας ο οποίος  αναφέρθηκε εκτενώς στο λαμπρό παράδειγμα ζωής και αρετής του Αγίου Νεκταρίου  και κάλεσε το χριστεπώνυμο πλήρωμα της ενορίας να βιώσει πραγματικά  την  αγάπη  προς τον πλησίον και την συγχώρεση που έκανε πράξη ο Άγιος Νεκτάριος στο επίγειο πέρασμά του.  Επίσης ευχαρίστησε και εξήρε την πνευματικότητα του χριστεπώνυμου πληρώματος της ενορίας Δοκιμίου οι οποίοι κατάφεραν να ανακαινίσουν εκ βάθρων τον ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου στο Δοκίμι.

Κατά τη Θεία Λειτουργία  συλλειτούργησε  ο πατήρ Χρήστος Γιώτης εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου  της ενορίας Γουριώτισσας. Ομίλησε  ο   Λυκειάρχης Θεολόγος κ. Ιωάννης Κωστάκης  για τη ζωή και το πλούσιο έργο του  Αγίου Νεκταρίου καταλήγοντας στην διαχρονική θαυματουργική παρουσία του Αγίου σ’ όλο τον κόσμο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο