Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας: Σε κατάσταση συναγερμού… ενόψει 17 Νοέμβρη!

Σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» βρίσκεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη καθώς και η ηγεσία της αστυνομίας, εν όψει των εκδηλώσεων για την 17 Νοέμβρη.

Η πύκνωση των βιαιοτήτων και των σχεδιασμένων επιθέσεων εναντίον αστυνομικών δυνάμεων εκ μέρους οργανωμένων ομάδων του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου και όσων κρύβονται σ’ αυτόν, αποτελεί, κατά την αστυνομία, το προανάκρουσμα, μια πρόβα τζενεράλε, για το στρατηγικό σχέδιο δράσης των «γνωστών αγνώστων» με την ευκαιρία της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που παραδοσιακά αποτελεί ευκαιρία αντιπαράθεσης και βίαιης σύγκρουσής τους με τις δυνάμεις της τάξεως.


Και στην Πάτρα τα μέτρα θα είναι δρακόντεια. Η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας εκτιμά ότι πιθανόν να έχουμε επιθέσεις και στην Δυτική Ελλάδα, κυρίως σε Πάτρα και Αγρίνιο.

Η φετινή επέτειος, η πρώτη επί ημερών της νέας κυβέρνησης που έχει θέσει ως κομβικό στόχο της την καταπολέμηση της βίας και της ανομίας, και έχει ήδη δώσει τα πρώτα «δείγματα γραφής» της προς την κατεύθυνση αυτή, τόσο με τις συχνές επιχειρήσεις της αστυνομίας στο «άβατο» των Εξαρχείων, όσο και με τις επιτυχημένες επεμβάσεις της προκειμένου να αρθεί το «καθεστώς» των καταλήψεων σε πλήθος κεντρικών κτιρίων, θεωρείται πολύ κρίσιμη και σημαδιακή. Και για τις δύο πλευρές.

Οι οργανωμένες ομάδες των αντιεξουσιαστών, μετά τα πλήγματα (κυρίως εντυπώσεων αλλά και διακήρυξης προθέσεων αποφασιστικότητας της πολιτείας) που δέχθηκαν με την δυναμική λήξη εμβληματικών και πολύχρονων καταλήψεων με τις επεμβάσεις της αστυνομίας, των συλλήψεων που ακολούθησαν και την αποκάλυψη ύπαρξης «οπλοστασίων» στα υπό κατάληψη κτίρια, ξεκίνησαν μια εκστρατεία-απάντηση στις αστυνομικές επιχειρήσεις.

dete.gr
http://sinidisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο