Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Μέσα στον Νοέμβριο οι πρώτοι πρόσφυγες-μετανάστες στην Αιτωλοακαρνανία

         Η πρώτη φάση της διερεύνησης των αστυνομικών αρχών ιδιωτικών κτιρίων (ξενοδοχείων) που θα μπορούσαν να διατεθούν για τη φιλοξενία προσφύγων – μεταναστών στην Αιτωλοακαρνανία, έχει ολοκληρωθεί και σύμφωνα με πληροφορίες του agrinioprress.gr, έχουν «κλειδώσει» δυο χώροι στην Αιτωλοακαρνανία.
          Πρόκειται για ξενοδοχεία στον δήμο Αγρινίου (προς την περιοχή Στράτου) και στο Αντίρριο. Ειδικά η περίπτωση της μονάδας στην περιοχή του Αγρινίου, χαρακτηρίστηκε εξαρχής "ιδανική" μιας και δεν βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή, ενώ ανήκει σε Τράπεζα.
        Η δυναμικότητα των δυο μονάδων είναι μικρή, και δεν θα εξυπηρετήσει περισσότερα από 150 άτομα.........



      Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στο Ρίο θα φιλοξενηθούν περίπου 200 άτομα, σε ξενοδοχείο.
        Η άφιξη των πρώτων μεταναστών-προσφύγων, στο πλαίσιο της αποσυμφόρησης των νησιών, αναμένεται μέσα στον Νοέμβριο και πρόκειται να υπάρξει συνέχεια.

           Υπάρχουν ήδη διαβουλεύσεις και με άλλους επαγγελματίες στον χώρο του τουρισμού, ώστε να εξευρεθούν και άλλοι χώροι προσωρινής φιλοξενίας, ενώ προς το παρόν δεν φαίνεται να έχει τεθεί θέμα κάποιας δημόσιας υποδομής, κάτι που δεν αποκλείεται όμως για τη συνέχεια. Οι περισσότερες πάντως υποδομές αυτού του είδους, χαρακτηρίζονται ακατάλληλες, αφού απαιτούν μεγάλες και χρονοβόρες παρεμβάσεις και το αρμόδιο Υπουργείο αναζητά γρήγορες λύσεις.



14 σχόλια:

  1. ρε παιδια εγω σαν απλος ανθρωπος θελω να ρωτησω ... θυμαμαι που ειπαν οτι υπαρχει προβλημα με συρια και ανεβαινει κυμα μεταναστων . η αλγερινοί , οι πακιστανοι , και ολοι οι υπόλοιποι πως φτανουν εδω στην χωρα και με ποια δικαιολογία ? μιλαμε για καθε καρυδιάς καρύδι .. αυτο δεν το ακουσα απο κανενα ΜΜΕ ενημερωσης να το σχολιασει αλλα ουτε και απο τις 2 τελευταιες κυβερνήσεις . δεν γινεται μεσα σε ενα φουσκωτο να υπαρχουν 3 σύριοι και 15 απο νοτια αφρικη . και γίνανε και παρατυποι μεταναστες ?? χωρις χαρτια ειναι παράτυποι οχι κατι αλλο ?η εκκλησια απο την αλλη σιγή ιχθύος.ποτε θα φωναξουν αν τους πουν ξανα οτι τους εκτοπίζουν απο δημοσίους υπαλλήλους τότε ??ας παρει τελικα καποιος θεση να μας εξηγησει για ποιο λογο ολοι εχουν free passport για Ελλάδα ..ψιφηζουμε και βαζουμε διαχειριστές των χρηματων μας και της ασφαλειας μας ετσι δεν ειναι ?? που ειναι αυτοι ? πρεπει να γνωριζει ο ελληνικός λαός τι συμβαίνει η οχι ?τι παει να πει ευρωπαικη ενωση ?? πως το αντιλαμβάνονται αυτο οι ετεροι μας? μια ελλαδα σαν μνημονια και τίποτα αλλο ?? .. να δεχτουμε κοσμο.. δεν λεω .. αλλα πρεπει να υπαρχουν και προϋποθέσεις σε μια χωρα που μαστίζεται απο φτώχεια και ανεργια , και ολα τα λοιπά...ο Βελόπουλος έχει δίκαιο τελικα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει να καταλαβουμε οτι ειμαστε ολοι
      σε μια πολυ/πολιτισμική κοινωνία
      αυτος ο πλανητης γή ανηκει σε όλους μας

      Διαγραφή
    2. Πάρτο απόφαση φίλε.Αυτοι σε λίγο καιρό θα έχουν πάρει ελληνική υπηκοότητα.Εστειλαν στο διάολο τους Έλληνες και έφεραν αυτούς.Αυτοι θα ψηφίζουν αυτοί θα βγαζουν κυβέρνηση και αυτοί θα έχουν όλες τις δουλειές.Ερχωμαι γύρα να πιστέψω ΧΑ.

      Διαγραφή
  2. το πανε γυρευωντας για να ξαναφερουν την χρ αυγη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ηρθε η ανάπτυξη που υποσχόταν ο Συριζα...επιτέλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να δεχτούμε κοσμο δε λεω...ετσι ευκολα το λες γιατι ναδεχτουμε κοσμο λες και ειναι αυτονοητο;;εχει πλαφόν το ποσοι χωρανε στη χωρα και γιατι; ποιος κανει πολεμους ποις δημιουργει πρόσφυγες;;;τι ειναι αυτο που μας υποχρεωνει ετσι χωρις λογο να μπολιαστει ολη ξ ελλαδα με δυστυχισμενους που τους εκμεταλλευονται πρωτοι και καλυτεροι οι μκο.ακου να δεχτουμε κοσμο ..ειναι ηδη σε ασφαλη χωρα στην Τουρκία μακρια απο τον πολεμο αφου ειναι πρόσφυγες πολεμου γιατι δεν μενουν εκεί;;κι αν ειναι μεταναστες γιατι δεν ερχονται νομιμα στις αρχες της χωρας να ζητησουν δουλειά οπως πηγαμε εμεισ στη Γερμανία;;αυτοι που το παιζουν εθελοντές αυτοι τους εκμεταλλευονται.εινα πολλα τα λεφτα. Αρη......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μητσοτάκη μας είπες ψέματα τελικά και εσύυυυυυυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ανωνυμε 24 Οκτωβρίου 2019 - 11:57 μ.μ.οταν λεω να δεχτουμε κοσμο εννοω σύριους μετανάστες πολεμου .αφου δεν μπορουμε να αποφυγουμε την μεταναστευτικη ροη . αν και η κατασταση παει να ληξει εκει κατω . τα μοιράσανε ....οπως και να χει εχουμε σοβαρο προβλημα ,η ιταλια αντεδρασε στην ΕΕ , και τους φοβουνται μην την κανουν και αυτοι απο ευρωπη . η τουρκια πλεων εχει άπλετη δυναμη και τους χωρευει ολους στο ταψί γιατι εχουν ηγέτη , οποτε μένουμε εμείς και δυστυχώς ολομόναχοι για άλλη μια φορά ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πολλή απελπισια εχει πέσει
    επειδή έρχονται μετανάστες ?
    εσας θα σας άρεσε να βρεθείτε
    σε ξένο τόπο αβοήθητοι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όλοι οι φιλάνθρωποι προοδευτικοί ας πάρουν από έναν σπίτι τους να δώσουν τό καλό παράδειγμα; Υπάρχει κάποιος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσένα γιατί σε βοηθάει, το Ξηρόμεροnews και το κάθε blog
      ,και γράφεις και λές την όποια γνώμη σου ?

      Διαγραφή
  9. Τι θέλετε να "καταντήσουμε"
    σάν <> τους τοπάρχες στην Αμφιλοχία ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρε ουστ γιδια που εχετε και αποψη μετα απο τις εκλογες που πατε και ψηφιζετε τον καθε παρτακια και τενεκε που σας λεει τα ψεματα του για να παρει την καρεκλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κουράγιο κάνε για άλλα 4 χρονάκια.
      κουράγιο.

      Διαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο