Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Λίγα λόγια για τους υπεραθλητές Π. Μαλτέζο και Παναγιώτα Δόγκα που τερμάτισαν στο «Σπάρταθλο» και για τους δρομείς που προετοιμάζονται για το Μαραθώνιο Αθήνας

-Διεθνής Αγώνας Υπεραποστάσεων ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2019 (27-28 Σεπτεμβρίου 2019)
-37ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας (10 Νοεμβρίου 2019)

Γράφει ο: Λεωνίδας Παπαρίζος
                             Αστακός


      Ως λάτρης του κλασικού αθλητισμού και πιο συγκεκριμένα των δρόμων μεγάλων αποστάσεων θα ήθελα μέσα από αυτή τη στήλη, αρχικά, να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους δύο δρομείς με καταγωγή από την ευρύτερη περιοχή του Ξηρομέρου που συμμετείχαν στο Διεθνή Αγώνα Υπεραποστάσεων ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2019.

Συγκεκριμένα:
-στην Παναγιώτα Δόγκα, με Αστακιώτικη από την πλευρά της μητέρας της Φλώρου Ευαγγελίας καταγωγή, η οποία ήταν η μόνη Ελληνίδα δρομέας που τερμάτισε στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2019 και 
-στον Παναγιώτη Μαλτέζο, με καταγωγή από την Κατούνα, χρόνια δρομέα μεγάλων αποστάσεων..........      Οι παραπάνω ερασιτέχνες δρομείς έλαβαν μέρος στο φετινό ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, αγώνα δρόμου 246 χιλιομέτρων στη διαδρομή Αθήνα – Σπάρτη, και όχι μόνο βγήκαν νικητές - νικητής σε αυτές τις διαδρομές είναι αυτός που τερματίζει - αλλά διακρίθηκαν επιτυγχάνοντας πολύ καλές επιδόσεις, σε έναν αγώνα που προέχουν η συμμετοχή και ο τερματισμός. Εύχομαι να έχουν υγεία και δύναμη για το μέλλον.
           
Στη συνέχεια, θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στους δρομείς της περιοχής μας Γρίβα Γαβρίλη, Ζαρκαδούλα Θανάση και Μαλτέζο Παναγιώτη, που θα λάβουν μέρος στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας που θα διεξαχθεί στις 10 Νοεμβρίου 2019,  αλλά και σε όλους τους συμμετέχοντες. Εύχομαι να βγουν νικητές χωρίς τραυματισμούς και να υπερβούν τα χρονικά όρια που έχουν θέσει ως στόχο. Θα είμαι στον τερματισμό τους, κατά τη μοναδική στιγμή της εισόδου τους στο Παναθηναϊκό Στάδιο, να τους χειροκροτήσω.

          Ευελπιστώ ότι οι παραπάνω διακεκριμένοι δρομείς και συντοπίτες μας θα μας τιμήσουν το καλοκαίρι του 2020 με τη συμμετοχή τους στον 2ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου Αστακού, ο οποίος αυτή τη φορά θα είναι αφιερωμένος στον πρώτο Έλληνα Ολυμπιονίκη από τον Αστακό, τον Παντελή Καρασεβδά. Πιστεύω ότι μαζί με τους υπόλοιπους ερασιτέχνες δρομείς θα αποτελέσουμε την Ομάδα Δρομέων του Αστακού, εκπροσωπώντας έτσι το λαϊκό μαζικό αθλητισμό και συμβάλλοντας στη διάδοσή του. 

Μετά τιμής,
Λεωνίδας Παπαρίζος 

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο στα παιδιά και περιμένουμε περισσότερες συμμετοχές. Μπράβο και στον Λεωνίδα που αποτελεί την κινητήρια δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο