Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Πολιτική περιφρόνηση η νέα εγκύκλιος 93: Περί Απαρτίας και λήψη αποφάσεων στη διοίκηση των Δήμων!!

ANAKOINΩΣΗ

Γράφει ο: Kώστας Θ. Τριαντακωνσταντής
Μαθηματικός


30-10-2019

         Έχουμε αναδείξει μέσα από τα άρθρα μας τη πολιτική της κυβέρνησης της δεξιάς, η οποία με το νόμο το καλοκαίρι ουσιαστικά κατάργησε τη λογική της απλής αναλογικής. 
Είναι πρωτοφανές αυτό που έγινε. Με άλλο νόμο έγιναν οι Δημοτικές Εκλογές και με άλλο νόμο διοικούνται οι Δήμοι. 
    Το νόμο του καλοκαιριού ακολουθούν οι εγκύκλιοι του Υπουργείου Εσωτερικών, οι οποίες επαναφέρουν το Δημαρχοκεντρικό Σύστημα Διοίκησης των Δήμων.
     Μία από τις εγκυκλίους αυτές έχει τον αριθμό 93, και φέρει το τίτλο: "Λήψη αποφάσεων απαρτίες και πλειοψηφίες στην νέα θητεία των δήμων"...........  Η εγκύκλιος προβλέπει απίστευτες και όμως αληθινές διατάξεις. Αρκεί να αναφέρω ότι, στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, που έχει 27 μέλη, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, ο ελάχιστος αριθμός ψήφων που απαιτείται για να παρθεί μία νόμιμη απόφαση είναι οκτώ. Ναι καλά διαβάσατε οκτώ (08). 
      Πλήρης πολιτική περιφρόνηση κάθε έννοιας Δημοκρατικής Λειτουργίας Συλλογικού Οργάνου στο βάθρο της Δημοκρατίας που είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

   Την Παρασκευή 01 Νοεμβρίου 2019 θα δημοσιεύσουμε σχετικό άρθρο. 

  -Καλώ τους Δημοτικούς Συμβούλους να λάβουν γνώση της εγκυκλίου. 
  -Καλώ τους Δημοτικούς Συμβούλους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....


9 σχόλια:

 1. Ποιος θα μαντέψει που ειναι η σκουπιδιαρα της πρωην κοινοτητασ Κατουνας
  κερδιζει δίφραγκο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Oι Δημοτικές Αρχές έχουν να διαχειριστούν πακτωλό χρημάτων. Το τελευταίο εξάμηνο πριν τις εκλογές του Μάη άρχισαν να εισρέουν στους Δήμους τεράστια χρηματικά ποσά μέσω της νέας Προγραμματικής περιόδου 2014- 2020 και συνεχίζεται η εισροή μεγάλων ποσών. Αντιλαμβάνονται άπαντες το πάρτι που θα γίνει μεταξύ εργολάβων και αιρετών. Αυτή είναι η αιτία της κατάργησης της απλής αναλογικής. Για αυτό παίρνουν αυτά τα μέτρα που εξευτελίζουν τη Δημοκρατία. Άκου με 8 ψήφους στους 27 να παίρνονται αποφάσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σε λίγο θα καταργήσουν το Δημοτικό Συμβούλιο και θα διοικεί μόνο ο Δήμαρχος. Αυτό είναι αίσχος και ντροπή. Αλλά τα λεφτά είναι πολλά και όσο λιγότεροι τα μοιράζονται τόσο καλύτερα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Διάβασα την εγκύκλιο. Σύμφωνα με αυτή , αν στην αρχή της συνεδρίασης υπάρχουν ας πούμε 23 παρόντες από τους 27 έχει απαρτία το ΔΣ. Ας πούμε κάποια στιγμή αποχωρούν 5, οπότε έχουμε 18 άρα απαρτία. Μετά αποχωρούν άλλοι 4, οπότε έχουμε 14 άρα απαρτία. Αν σε ένα θέμα από τους παρόντες 14 , οι 3 αρνηθούν ψήφο, οι 2 ψηφίσουν παρόν και οι 9 ψηφίσουν θετικά τότε η απόφαση είναι έγκυρη και ο Δήμαρχος υποχρεούται να υλοποιείσει την απόφαση. Δηλαδή με 9 θετικές ψήφους στους 27 μπορεί να περάσει Τεχνικό Πρόγραμμα, Προϋπολογισμός Δήμου και άλλα σοβαρά πράγματα. Αυτή είναι η κανονικότητα; Aυτή είναι γελοιοποίηση της Δημοκρατίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ο δάσκαλος τη ξέρει καλά την αυτοδιοίκηση. Για αυτό το λόγο η Μπούχαλη έδωσε εντολή στο Λάκια να μην του δίνει το λόγο. Κούνια που σας κούναγε, αν νομίζετε ότι θα φιμώσετε το Κώστα. Αυτά τον πεισμώνουν. Ακόμα δεν καταλάβατε ότι παίζετε το παιχνίδι του; Και αν νομίζετε ότι θα τον πάτε μέσα για ταραξία στο Δημοτικό Συμβούλιο, τότε είστε βαθιά νυχτωμένοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Κάθε μέρα που περνάει όλο και περισσότεροι λένε ότι στο δήμο έγινε μεγάλο φαγοπότι. Με αρχηγό το καριολη και υπαρχηγο τον Παντελή Αποστολάκη. Η δικαιοσύνη είναι κοντά και ο θεός πολύ πολύ κοντά στα λαμογια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Κάθε μέρα που περνάει όλο και περισσότεροι λένε ότι στο δήμο έγινε μεγάλο φαγοπότι. Με αρχηγό το καριολη και υπαρχηγο τον Παντελή Αποστολάκη. Η δικαιοσύνη είναι κοντά και ο θεός πολύ πολύ κοντά στα λαμογια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΤΗΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΤΗΝ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
  ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ!
  ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΜΕΔΕΩΝΟΣ
  ΜΟΥΓΚΑ .ΓΙΑΤΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο