Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

Σε μια πολύ όμορφη εκδήλωση, παρουσιάστηκε το επετειακό βιβλίο ΠΑΝ.ΣΥ: 30 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ (1989-2019) στην ΑΘΗΝΑ [ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ]
                 Σε μια πολύ όμορφη, ζεστή εκδήλωση, με πολύ κόσμο, χθες Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019 στη αίθουσα λόγου και τέχνης, της Στοάς του Βιβλίου, στην Αθήνα, παρουσιάστηκε το επετειακό βιβλίο ΠΑΝ.ΣΥ: 30 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ (1989-2019), για τα τριάντα χρόνια από την ίδρυση της Παναιτωλοακαρνανικής Συνομοσπονδίας.
     Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Παναιτωλοακαρνανική Συνομοσπονδία (ΠΑΝ.ΣΥ) και οι πέντε ομοσπονδίες μέλη της: Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ), Βάλτου (Ο.ΣΥ.ΒΑ), Μεσολογγίου (Ο.ΣΥ.Ε.Μ.), Ναυπακτίας (Ο.ΣΥ.Ν.) και Τριχωνίδας (Ο.ΣΥ.Τ)..........


   
     Στο επετειακό βιβλίο, ο συγγραφέας Αλέκος Σάββας παρουσιάζει την εξελεγκτική πορεία και τις αξίες που υπηρέτησε η ΠΑΝ.ΣΥ στη τριαντάχρονη πορεία της, αναδεικνύει το ρόλο του εθελοντισμού μέσα από ποικίλες δραστηριότητες και έργα, των εκατοντάδων μελών των πολιτιστικών συλλόγων και των ομοσπονδιών, με στόχους τη σύσφιξη των σχέσεων των Αιτωλοακαρνάνων ετεροδημοτών, την επαφή με τη γενέτειρα, την διάσωση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και την προώθηση των θεμάτων που ενδιέφεραν και απασχολούν το Νομό μας.
         Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου ο αναγνώστης γνωρίζει τις επιστημονικές και θεματικές ημερίδες, συνέδρια, παρουσιάσεις βιβλίων, εκθέσεις βιβλίων, ενημερωτικές εσπερίδες, ψηφίσματα θέσεων για θέματα του Νομού, παρεμβάσεις στην κρατική εξουσία για θέματα Νομού, εθελοντικές δράσεις περιβάλλοντος και ανθρωπισμού, τιμητικές βραβεύσεις συμπατριωτών μας, χορευτικές ομάδες, θεατρικές παραστάσεις, Αιτωλοακαρνανική γιορτή, ανταμώματα και πολλές άλλες δραστηριότητες και παρουσίες.

           Την εκδήλωση άνοιξε ο Παναγιώτης Χολής, πρόεδρος της ΠΑΝΣΥ, μιλώντας με καταφανή συγκίνηση για τους πρωτεργάτες που ίδρυσαν την τριτοβάθμια συνομοσπονδία, στάθηκε στους σπουδαίους ομιλητές και  ευχαρίστησε θερμά τον βασικό συντελεστή της έκδοσης τον συγγραφέα Αλέκο Σάββα και τόνισε την πολλή δουλειά που κατέβαλε πρόθυμα και αφιλοκερδώς για την έκδοση αυτή...

ΒΙΝΤΕΟ: Χαιρετισμός Πάνου Χολή....
            
     Παίρνοντας στη συνέχεια τον λόγο ο Μπάμπης Χαραλαμπόπουλος, επίτιμος πρόεδρος Ο.ΣΥ.Ν και ο Νίκος Μήτσης, ιστοριοδίφης -πρώην πρόεδρος Ο.Π.ΣΥ.Ξ εξέφρασαν τα συγχαρητήριά τους στον επίτιμο πρόεδρο της ΠΑΝΣΥ Αλέκο Σάββα και συγγραφέα για την πληρότητα στην ανάδειξη του θέματος το οποίο διαπραγματεύεται και αναφέρθηκαν στα 30 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας της ΠΑΝ.ΣΥ στην πολιτιστική ζωή της Αιτωλοακαρνανίας.

        Ο Συγγραφέας Αλέκος Σάββας αναφέρθηκε στην έκδοση του επετειακού βιβλίου, τόνισε τις δυσκολίες, τις λαχτάρες στο ξεκίνημα της ΠΑΝ.ΣΥ, αφού ηταν ιδρυτικό μέλος και την υπηρέτησε πάνω απο 10 χρόνια σαν πρόεδρος αλλα και απο πολλές άλλες θέσεις. Ευχαρίστησε όσους βοήθησαν και ευχήθηκε στην Συνομοσπονδία να γιορτάσει και τα 100 της χρόνια...

ΒΙΝΤΕΟ: Ο Αλέκος Σάββας μιλάει για το βιβλίο...

          Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης απαγγέλθηκαν δυο ποιήματα: «Αγναντεύοντας τον Αχελώο» και «το μάζεμα της ελιάς» από τον δημοσιογράφο-ποιητή, Κωστή Τσιάκαλο.
    Στο τέλος ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των Αιτωλοακαρνάνων και προσφέρθηκε μπουφές.
Καλοτάξιδο....

Ηταν εκεί: 
Ο βουλευτής Μάριος Σαλμάς, ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας, ο π. βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης, οι πρώην πρόεδροι της ΠΑΝΣΥ Παναγιώτης Τρυφιάτης, Μάκης Παράσχος και Αλέκος Καλοσπύρος, ο π. πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Αθηναίων Νώντας Λαμπρακάκης, ο πρόεδρος ΚΕΛΔ -Κύκλος Ελλήνων Λογοτεχνών Δικαστών- Δημήτρης Ορφανίδης, ο Δημοτικός σύμβουλος Ξηρομέρου Κώστας Γεωργούλας, ο Θανάσης Παπαθανάσης, τέως δήμαρχος Ναυπάκτου και αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ελλάδας, ο Θανάσης Κατερινόπουλος αστυνομικός διευθυντής εν αποστρατεία πολιτευτής του ΚΙΝΑΛ, ο δικηγόρος και πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωτήρης Κοντονάσιος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αμφικτιονίας Ακαρνάνων Φίλιππος Ντόβας, ο πρόεδρος της ΑΙΠΟΕ καθηγητής Πανεπιστημίου Παναγιώτης Κοντός, η Ζέφη Δημαδάμα εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ, Αντιπρόεδρος Γυναικών Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο εκδότης της εφημερίδας "Αιτωλοακαρνανική" Χρυσόστομος Πατούλας, η αντιπρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου Όλγα Διαμαντοπούλου, ο πρόεδρος του συλλόγου βελανιδιάς Μάκης Στρατούλης, ο συγγραφέας Διονύσης Μπερερής, οι εκπαιδευτικοί Γιάννης Γερογιάννης και Σπύρος Μήτσης, ο Φώτης Μπρούμος Δημοσιογράφος και πολλοί εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και ομοσπονδιών. 
Δεν υπάρχουν σχόλια: