Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΜΥΛΩΝΙΔΗΣ: Πρόταση για την αξιοποίηση του κτιρίου της «Διεθνούς Ακαδημίας Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» στα Παλιάμπελα και μετατροπή σε δομή αλληλεγγύης ¨Η Κιβωτός του Κόσμου¨

            Να αξιοποιηθεί το κτίριο της «Διεθνούς Ακαδημίας Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» στα Παλιάμπελα, για τη λειτουργία της δομής αλληλεγγύης ¨Η Κιβωτός του Κόσμου¨, τονίζει με επιστολή του προς το Δημοτικό συμβούλιο Ακτίου-Βόνιτσας ο Δάσκαλος του Δημ. Σχολ. Παλιαμπέλων και Πρόεδρος Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Βόνιτσας κ. Ευθύμιος Μυλωνίδης. 
Δείτε τη υποβολή της πρότασης του κ. Μυλωνίδη: 

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΜΥΛΩΝΙΔΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
         Κύριε Πρόεδρε, ευχαριστώ που μου δίνετε την ευκαιρία να παρουσιάσω την πρόταση μου.
      Κύριε Δήμαρχε, Κυρίες και Κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι.
     Ακούσαμε πριν τους αξιότιμους καλεσμένους του Δήμου, οι οποίοι κατέθεσαν πρόταση για την αξιοποίηση του κτιρίου ¨Κοσμάς ο Αιτωλός¨ που βρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα Παλιαμπέλων. Ένα κτίριο για το οποίο αφιέρωσε ολόκληρη ζωή ο Σεβασμιότατος Πατέρας Ανατόλιος και πριν από χρόνια περιήλθε στην ιδιοκτησία του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.
      Εμείς, σε αντίθεση με την προηγούμενη πρόταση, δεν διεκδικούμε δάφνες ούτε και υποσχόμαστε να φιλοξενήσουμε τους αυριανούς κυβερνήτες αυτού του κόσμου. Με την πρότασή μας δεσμευόμαστε για εθελοντική εργασία και για ανιδιοτελή προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και στο πιο ευαίσθητο κομμάτι του, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. Και μπαίνω αμέσως στην ουσία..............



           Μετά από πολύμηνη προεργασία και σε απόλυτη σύμπνοια  και συνεργασία με τον εφημέριο της ενορίας των Παλιαμπέλων π. Γεώργιο Τσαρνά, αποφασίσαμε να έρθουμε σε επαφή με κάποια ανθρωπιστική εθελοντική οργάνωση, προκειμένου να διερευνήσουμε τα περιθώρια δημιουργίας δομής αλληλεγγύης στην περιοχή. 
        Και, συγκεκριμένα, να χρησιμοποιηθεί το εν λόγω κτίριο, που δεσπόζει των Παλιαμπέλων. Το κτίριο ¨Κοσμάς ο Αιτωλός¨. Η εθελοντική αυτή οργάνωση είναι ¨Η Κιβωτός του Κόσμου¨ της οποίας εμπνευστής, δημιουργός και καθοδηγητής είναι ένας φωτισμένος Ιερωμένος, ο Πατέρας Αντώνιος. Όποιος ασχολείται με τις εθελοντικές οργανώσεις, συμμετέχει σε κοινωνικά κινήματα ή και από την, κατά καιρούς, ειδησιογραφία είμαι σίγουρος ότι γνωρίζει το έργο του. 
       Το κτίριο αυτό έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας περισσοτέρων των 50 παιδιών, με άνετους χώρους για όλες τις δραστηριότητες τους. Σήμερα, λοιπόν, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι το μόνο που απομένει, προκειμένου να ολοκληρωθεί η προεργασία και να ξεκινήσει το δεύτερο στάδιο που είναι οι ετοιμασίες για την εγκατάσταση της δομής, είναι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για παραχώρηση του κτιρίου στην Κιβωτό του Κόσμου. Αυτό ζητώ από σας σήμερα. 
       Η δική μας δουλειά σταματά εδώ, προς το παρόν. Αν όλα πάνε κατ ευχή και αποφασίσετε την παραχώρηση, τότε ξαναρχίζουμε την εθελοντική προσπάθεια.  Σας ενημερώνω ότι υπάρχουν, ήδη, διαμορφωμένες ομάδες με διαφορετικό αντικείμενο η καθεμιά. Εκπαιδευτικοί για μελέτη-προετοιμασία των παιδιών, για δημιουργική απασχόληση και παιδαγωγική καθοδήγηση αλλά και ομάδα για πρωινή εθελοντική εργασία(μαγείρεμα κλπ).

Κυρίες και Κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι,
   Δεν διεκδικούμε δάφνες, δεν πρωτοτυπούμε, δεν καυχιόμαστε για κάτι. Κάνουμε αυτό που πριν χρόνια ξεκινήσαμε: Συμμετέχουμε στα κοινωνικά κινήματα και στις εθελοντικές ομάδες, με σκοπό την στήριξη ανθρώπων που έχουν ανάγκη. Χωρίς φυλετικές, θρησκευτικές, κοινωνικές ή άλλες διακρίσεις και αποκλεισμούς. Θέτουμε εαυτούς στη διάθεση του κοινωνικού συνόλου. Προσπαθούμε, όμως, να συμπαρασύρουμε και αλλήλους στην ίδια προσπάθεια.
ΖΗΤΑΜΕ ΕΝΑ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟ, ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Ευθύμης Μυλωνίδης
Δάσκαλος του Δημ. Σχολ. Παλιαμπέλων, 
Πρόεδρος Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Βόνιτσας




2 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια δάσκαλε για την πολύ αξιόλογη πρόταση. Μακάρι να εισακουστεί από τους αρμοδίους και να ευδοκιμησει, δυστυχώς ο δήμος μας είναι πολύ πισω και στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια δάσκαλε . Ελπίζω ότι έχετε ολοκληρωμένη μελετη για τη λειτουργία της δομής αλληλεγγύης και ειδικότερα την υλικη και οικονομική υποστήριξή του στο διηνεκές. Γιατί , από τη στιγμή που θα λειτουργήσει δεν θα πρέπει να σταματήσει να στηρίζει τα παιδιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο