Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Αγρίνιο: Παρουσίασε το ψηφοδέλτιο Αιτωλοακαρνανίας η Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας (φωτο)

Β. Χατζηλάμπρου: "Η Περιφέρεια δεν έχει σχέδιο και καβάλησε ότι μπορούσε να καβαλήσει στο ΕΣΠΑ"

          Η Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας με επικεφαλής τον Βασίλη Χατζηλάμπρου ανακοίνωσε τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της στην Αιτωλοακαρνανία για τις προσεχείς περιφερειακές εκλογές. Η παρουσίαση έλαβε χώρα σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης του Αγρινίου παρουσία αρκετών φίλων του συνδυασμού..............


             Αρχικά το λόγο πήρε το μέλος του συνδυασμού, κ. Γιώργος Παληγεώργος, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «ο Βασίλης Χατζηλάμπρου συμμετέχει στους λαϊκούς αγώνες αδιάλειπτα. Είναι τιμή να είναι επικεφαλής μας και σε αυτές τις εκλογές. Εγκατέλειψε τον ΣΥΡΙΖΑ τον Γενάρη του 2015 όπως και εμείς για να ακολουθήσει το δρόμο του αγώνα».
         Έπειτα το λόγο πήρε ο επικεφαλής της παράταξης, κ. Χατζηλάμπρου, ο οποίος ανέφερε:
      «Κουβεντιάζουν για την περιοχή και μιλάνε για εξορύξεις. Όταν έχεις μια κλειστή θάλασσα που μόνο από τουρισμό και αλιεία έχει τζίρο 600 εκατομμύρια και θέλεις να τους βάλεις στη μέγγενη, αν γίνει ότι έγινε και στον κόλπο του Μεξικού με τη ρύπανση. Για τα παιδιά μας είμαστε η πρώτη ή δεύτερη γενιά που θα τους αφήσουμε έναν κόσμο χειρότερο. Τι μπορούμε να κάνουμε όμως;
      Μπορούμε να μάθουμε τα παιδιά μας να είναι αγωνιστές. Από αυτά που έχουμε κάνει πρέπει να ξαναδούμε πολλά πράγματα. Να σταθούμε δίπλα στη νεολαία για να διεκδικήσει μία καλύτερη ζωή.
         Κάνουν ημερίδες και συζητάνε αν μπορούν να δώσουν επίδομα για το πρώτο παιδί. Δεν θέλουν επιδόματα οι άνθρωποι. Ευκαιρίες θέλουν για να μπορούν να δουλέψουν.
       Το μεσοπρόθεσμο προβλέπει ότι για την αυτοδιοίκηση θα μειωθούν και άλλο τα χρήματα. Είμαστε μια από τις πιο φτωχές περιφέρειες της Ευρώπης. Αυτή η σύγκριση γίνεται με το κατά κεφαλήν εισόδημα. Εμείς δίνουμε το 1/3 των εσόδων έξω. Οι άλλες χώρες έχουν τρόπους να γυρίζει μέρος των χρημάτων σε αυτές. Εμείς δεν έχουμε.
      Θα πει κάποιος, έχετε το ΕΣΠΑ. Το ΕΣΠΑ είναι τσάμπα; Στην εξαετία του ΕΣΠΑ δίνουμε 250 εκατομμύρια έξω. Μας δίνουν πίσω προσανατολισμένα λεφτά. Εσύ πρέπει απλά να το καβαλήσεις αυτό και να πεις ότι είναι δικό σου σχέδιο. Δεν είχε σχέδιο η Περιφέρεια λοιπόν.
     Ο απλός ψαράς δεν μπορεί να κάνει μόνος του επενδύσεις για τη λιμνοθάλασσα. Χρειάζεται την Περιφέρεια. Η Περιφέρεια καβάλησε ότι μπορούσε να καβαλήσει στο ΕΣΠΑ. Αυτό ήταν το σχέδιο της.
          Περίπου 100 εκατομμύρια ήταν το κονδύλι της Νομαρχίας Αιτωλοακαρνανίας επί Σώκου. Λίγα περισσότερα είναι τώρα για όλη την Περιφέρεια. Στη θέση 257 της Ευρώπης βρίσκεται αυτή τη στιγμή σύμφωνα με τους δείκτες αξιολόγησης η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
        Με τα πλεονεκτήματα των περιοχών μας μπορούσε να υπάρξει άλλη πορεία. Η περιφέρεια από μονή της δεν αναγνωρίζει το πρόβλημα της. Τη μνημονιακή πραγματικότητα η Περιφέρεια την κάνει ποίημα.
         Μέσα σε αυτό το «γκρι τοπίο» και για εμάς ήταν δύσκολο να ξεκινήσουμε. Απέναντι μας έχουμε έναν ΣΥΡΙΖΑ που πάλλεται στον Κατσιφάρα. Η καλύτερη πετυχημένη διαχείριση είναι ο Κατσιφάρας σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά είναι τα πετυχημένα αποτελέσματα (σ.σ. έδειξε πίνακα με την Περιφέρεια να βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις ανάμεσα στις Περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης). Λίγο πάνω από τη Γουιάνα, την αποικία της Γαλλίας…
      Ρωτούν τι θα κάναμε αν είχαμε την Περιφέρεια. Όλα ξεκινούν από την αναγνώριση της κατάστασης. Αυτοί δεν ξέρουν ότι όλα είναι παρατημένα στους ΤΟΕΒ και τους ΓΟΕΒ; Η Κυβέρνηση τι κάνει γι’ αυτό;
        Η Περιφέρεια έχει μελέτες, όμως αυτές δεν καθορίζουν το παιχνίδι. Από τη μελέτη μέχρι να πέσει το πρώτο ευρώ από το ΕΣΠΑ χρειάζεται τρία χρόνια.
      Η Περιφέρεια πήρε κάτι λάστιχα για την Πυροσβεστική και την Αστυνομία και νομίζει ότι έβγαλε την υποχρέωση.
        Η προσπάθεια που γίνεται από εμάς είναι δύσκολη αλλά με χαροποιεί που κάθε μέρα είμαστε και περισσότεροι. Θέλουμε επαφή με τη νέα γενιά και τα παιδιά μας. Να καταφέρουμε να φτιάξουμε πύρινες αντίστασης».

         Μετά την κεντρική ομιλία του κ. Χατζηλάμπρου, τον λόγο πήρε ο κ. Κώστας Κούστας, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας, ο οποίος ανέλυσε τις θέσεις και τις προτάσεις του συνδυασμού σχετικά με την παραγωγική ανασυγκρότηση.

        Έπειτα ο κ. Παληγεώργος παρουσίασε τα ονόματα των 16 υποψηφίων της Αιτωλοακαρνανίας και τόνισε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν άλλα οκτώ, τα οποία θα ολοκληρώσουν το ψηφοδέλτιο.
      Καταλήγοντας, οι φίλοι του συνδυασμού είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν ερωτήσεις και να τοποθετηθούν επί διαφόρων θεμάτων.

Αναλυτικά οι πρώτοι 16 υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Αντίστασης Πολιτών Δυτικής Ελλάδας» για την Αιτωλοακαρνανίας:
1)-Βασκαντήρας Δημήτρης (Συνταξιούχος ΙΚΑ)
2)-Βουτσινά Αυγή (Ιδιωτική Υπάλληλος)
3)-Δημητροπούλου Ιωάννα (φοιτήτρια Νομικής)
4)-Καραΐσκος Πάνος (Συνταξιούχος Υπ. Πολιτισμού)
5)-Κατσάμπας Γιώργος (Ηθοποιός – Δημοσιογράφος)
6)-Κούστας Κώστας (Καθηγητής Φυσικής Αγωγής – Περιφερειακός Σύμβουλος)
7)-Κρεμμύδας Αποστόλης (Γεωπόνος)
8)-Μπεσίνης Χρήστος (Συνταξιούχος ΙΚΑ)
9)-Παρασκευά Ευδοξία (Υπάλληλος Πληροφορικής Νοσοκομείου Μεσολογγίου)
10)-Πολύζος Γιώργος (Επαγγελματίας Εστίασης)
11)-Ράντζος Κώστας (Εργαζόμενος στο Πλατυγιάλι)
12)-Ράμμου Φωτεινή (Άνεργη)
13)-Σκανδάλου Ελένη (Τοπογράφος Μηχανικός ΕΜΠ)
14)-Τραπεζιώτη Ιωάννα (Φοιτήτρια Ιατρικής)
15) -Τσαφώνιας Σπύρος (Αγρότης)
16)-Φασούλας Αποστόλης (Γιατρός, Ορθοπεδικός Χειρούργος).




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο