Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Και οι ΔΗΜΟΙ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ και ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ δεν στέλνουν στοιχεία για τα αδέσποτα τους

-Εκτός του δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, κανέναν άλλος δήμος της Αιτωλοακαρνανίας δεν έχει προς το παρόν ενδιαφερθεί να αποστείλει στοιχεία για την κατάσταση των αδέσποτων στις περιοχές ευθύνης του.

        Συγκεκριμένα, για ελλιπή ανταπόκριση κατηγορεί τους Δήμους το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην αποστολή στοιχείων με τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς.
     Ειδικότερα, αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Τσιρώνης απέστειλε επιστολή σε 169 Δήμους που, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, δεν ανταποκρίθηκαν, απευθύνοντας ταυτοχρόνως την ίδια επιστολή στις Περιφέρειες, ζητώντας από αυτές «να συντονίσουν και να συγκεντρώσουν τις απαντήσεις των Δήμων αρμοδιότητάς τους»......



     Πρόκειται για την υπ’αριθμ. 638/36334/2018 επιστολή, όπου ο Αναπλ. Υπουργός αναφέρει ότι στις 21.12.2017 ζήτησε από όλους τους Δήμους να στείλουν, μέχρι 15.1.2018, συγκεκριμένα δεδομένα για την κατάσταση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στην περιοχή τους, όπως προκύπτει από την παρακολούθηση του πληθυσμού τους και από την εφαρμογή του προγράμματος περισυλλογής και διαχείρισής τους, σύμφωνα με το αρ.9 του ν.4039/2012 ως ισχύει.
        Παρότι η ανταπόκριση ορισμένων Δήμων ήταν άμεση, συνεχίζει, υπήρξαν πολλοί από τους οποίους το Υπουργείο δεν έλαβε απάντηση, γι’αυτό τους θέτει νέα προθεσμία την 15η.3.2018.
        Σε περίπτωση που κάποιος Δήμος δεν εφαρμόζει καμία διάταξη του ανωτέρω άρθρου, θα πρέπει να το γνωστοποιήσει εγγράφως εντός της ανωτέρω προθεσμίας, καταλήγει ο κ. Τσιρώνης.






Η λίστα των Δήμων ΕΔΩ

https://www.agriniopress.gr/

8 σχόλια:

  1. στο τελος θα δηλωνουμε και ποσες φορες παμε τουαλετα .να πανε να κινηγανε τα αδεσποτα .. λες και πανε να κανουν καταμετριση σε κουκιά . να τους δωσουν και ονοματα , μητσος ,κωστας , και να τα βαλουν να υπογραφουν κιολας . μα ειναι δυνατον να γινει καταμετριση σε αδεσποτα ?? ελεος !! στειλτε και σεις ενα κατα προσεγγιση επανω στο υπουργειο μπας και τους φυγει το μερακι . με τους ελληνες που λυμοκτονουν δεν ασχολουντε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με τα "αδέσποτα" ανώνυμα σχόλια τι θα κάνουμε ρε παιδιά ?
    Ε πάσει περιπτώσει ας θυμηθούμε λίγο και καμία λαϊκή ρήση
    και να πράξουμε ως ανώνυμοι ...σχολιαστες, αναλόγως :
    "Η γλώσσα κόκκαλα και κόκκαλα τσακίζει"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μονο ανωνυμα μπορει να κανει κανεις σχολια για αν παρεξηγηθουν τα γραφομενα του απο μερικους ευαισθητους μπορει να καταληξει σε κανενα εισαγγελεα και να πληρωσει και κανενα υπερογκο προστιμο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο δημος Ξηρομέρου δεν ειναι ικανος για αλά.Θέματα για τα σκυλιά θα ειναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτοι οι ανίκανοι δε έχουν ευαισθησία για τα ζώα αλλά θα τα πούμε στις εκλογές !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΣΧΟΛΗΘΗΤΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 2,37 Αυτό ακριβώς λέμε :
    τα "αδέσποτα " σχόλια που αφορούν ανθρώπους , δεν είναι καλή πράξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πειναει και ξεπαγιαζει κοσμος και δεν ασχολεισθε!!το φυσικο περιβαλλον των ζωων ειναι να ζουν εξω και να ψαχνουν για την τροφη τους.Ενταξει δεν λεω να τα κακοποιουμε ουτε να μην τουσ δωσουμε φαγητο αν μπορουμε,οχινα βαζουμε σε δευτερη μοιρα τον ανθρωπο ομως

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο