Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΙΩΤΩΝ Η ΒΕΛΑ: Χωρίς καμμιά έγκριση τοποθετήθηκε η μαρμάρινη επιγραφή στο Μνημείο Ηρώων στο Βασιλόπουλο Ξηρομέρου!

       Ο Σύνδεσμος Βασιλοπουλιωτών "Η ΒΕΛΑ" ξεκαθαρίζει τη θέση του, στο θέμα που προέκυψε με την τοποθέτηση μαρμάρινης επιγραφής στο Μνημείο Ηρώων στο Βασιλόπουλο και η οποία στη συνέχεια μουτζουρώθηκε με σπρέι και αποκολλήθηκε από το μνημείο. Τονίζει ότι η μαρμάρινη επιγραφή τοποθετήθηκε χωρίς εγκριση από τις αρχές του χωριού, καταδικάζει και τα δυο αυτά περιστατικά και καταλήγει: "Κανείς ιδιώτης δεν νομιμοποιείτε να στήνει μνημεία ηρώων και ειδικά σε δημόσιους χώρους"....

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

           Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στο χώρο ανέγερσης μνημείου πεσόντων στο προαύλιο χώρο της εκκλησίας έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:
             Το Σάββατο 12/01/2019 αργά το απόγευμα στο χώρο ανέγερσης του μνημείου πεσόντων στο προαύλιο της εκκλησίας μας, φυσικό η φυσικά πρόσωπα με δική τους πρωτοβουλία χωρίς καμία έγκριση από τις αρχές του χωριού, του Δήμου και χωρίς να ενημερώσουν το Δ.Σ του συλλόγου μας, τοποθέτησαν μαρμάρινη επιγραφή με ονόματα συγχωριανών μας που έπεσαν στα πεδία των μαχών. Ξημερώματα Κυριακής 12/01/2019 η μαρμάρινη επιγραφή είχε μουτζουρωθεί με σπρέι και είχε αποκολληθεί από το μνημείο.......



   Το Δ.Σ. του Συλλόγου Βασιλοπουλιωτών «Η ΒΕΛΑ» καταδικάζει και τα δυο αυτά περιστατικά δεν εγκρίνει παράνομες συμπεριφορές, οι οποίες χαρακτηρίζουν τους πρωταγωνιστές, και σε καμία περίπτωση τους φιλήσυχους και με δημοκρατικές αρχές συγχωριανούς μας.
  -Κανείς ιδιώτης δεν νομιμοποιείτε να στήνει μνημεία ηρώων και ειδικά σε δημόσιους χώρους.

       Και τα δυο περιστατικά είναι προσβλητικά ως προς την ιστορία του τόπου μας αλλά και των ανθρώπων που έδωσαν τη ζωή τους στα πεδία των μαχών για την πατρίδα μας. Δεν προάγουν τον πολιτισμό, την ομαλότητα στις σχέσεις των συγχωριανών μας και έρχονται σε αντίθεση και με τις καταστατικές αρχές του συλλόγου μας. 

       Η πρωτοβουλία ανέγερσης του μνημείου πεσόντων πάρθηκε πριν τρία χρόνια από το σύλλογο μας, ο οποίος αφού εξασφάλισε όλες τις εγκρίσεις από τους αρμόδιους φορείς προχώρησε στην ανέγερση του και με χρηματοδότηση από τους αγαπητούς συγχωριανούς μας.

           Απομένει η τοποθέτηση της μαρμάρινης επιγραφής, η οποία με απόφαση του συλλόγου μας το περασμένο καλοκαίρι, δεν θα αναγράφει ονόματα  και θα γίνει εντός σύντομου χρονικού διαστήματος το οποίο θα ανακοινωθεί πάλι από το σύλλογο μας.

        Με την τοποθέτηση τις μαρμάρινης επιγραφής θα γίνουν και τα αποκαλυπτήρια σε επίσημη και δημόσια τελετή αποδίδοντας τις πρέπουσες τιμές στους ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΙΤΕΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ όπως αυτές ορίζονται από το επίσημο τελετουργικό.
        Ο σύλλογος έχει σκοπό να ενώνει και να προάγει την σύσφιξη των σχέσεων των συγχωριανών μας και πάνω σε αυτό θα μείνουμε πιστοί. 
   
TO Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΝΟΣ ΠΑΠΑΖΩΗΣ      ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΚΑΤΟΣ

3 σχόλια:

  1. Αγαπητέ 6:35 τη δεν καταλαβαίνεις ο σύλλογος ξεκίνησε την πρωτοβουλία για ανεργεση μνημείου με επιστολές στο εκλησιαστικο συμβούλιο και στη μητρόπολη όπως και πήρε και την Άδεια ο πρόεδρος προσφέρθηκε από την αρχή της διαδικασίας να βοηθήσει οπου χρειαστεί και ότι του ζητηθεί από το σύλλογο και έτσι έπραξε ότι του ζητήθηκε από το σύλλογο να βοηθήσει το έκανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτός που έγραψε το κείμενο της ανακοίνωσης λίγο περίεργη αντίληψη έχει για την δημοκρατία και την σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στους συγχωριανούς του .
    Θυμίζει το αλήστου μνήμης "Αποφασίζομεν και διατάσσομεν" .
    Αλήθεια οι συγχωριανοί είναι καλοί μόνο για χρηματοδότες μνημείων και όχι να ερωτηθούν για το αν και ποια ονόματα επιθυμούν να μπουν στο μνημείο ; Τόσο δημοκρατία πια ;
    Το μνημείο με τον άλφα,βήτα τρόπο έγινε ,η μαρμάρινη πλάκα με τα ονόματα είναι έτοιμη για τοποθέτηση ,για να μην συνεχιστεί λοιπόν αυτό το ρεζιλίκι, κάντε μια γενική συνέλευση των κατοίκων που μένουν στο χωριό ,κάντε και μια ηλεκτρονική συνέλευση- ψηφοφορία μέσω διαδικτύου όπου ο καθένας μπορεί να τοποθετηθεί και να ψηφίσει και αφήστε παράμερα την κακομοιριά την οπισθοδρόμηση και τα ανόητα προσκόμματα,οι Βασιλοπουλιώτες θα πρέπει να αποφασίσουν και κανένας σύλλογος -σφραγίδα που δεν λαμβάνει υπόψιν το τι επιθυμούν .
    Επιτέλους πάρτε χαμπάρι πως είμαστε στο 2019 και όχι στο 1949 .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην γράφετε ανώνυμα σχόλια .
    ΗΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕΒΑΣΤΗ
    ΗΛΙΑΣ ΑΘ ΚΟΥΓΓΕΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο