Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Η παρέμβαση του Ανδρέα Μακρυπίδη στην εκδήλωση ενάντια στο κλείσιμο της Εθνικής Τραπεζας στον Αστακό

Η Εθνική Τραπεζα από «η μεγάλη μας φίλη» χθες, έγινε «η μεγάλη πολέμιος» για την περιοχή μας σήμερα, είπε ο πρώην βουλευτής. 

        Πραγματοποιηθηκε προχθές η εκδήλωση του συλλόγου Αστακιωτών στη Αθήνα, στη στοά βιβλίου, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεση τους στην απόφαση της διοίκησης της Εθνικής Τραπεζας να κλείσει το υποκατάστημα της στον Αστακό.
      Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο πρώην Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους τις κινητοποιήσεις των δημοτών......


  
      Στην παρέμβαση του, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι το κλείσιμο του υποκαταστήματος της ΕΤΕ στον Αστακό είναι μια άστοχη απόφαση, μια απαράδεκτη κίνηση,μια αντιαναπτυξιακή ενέργεια και μια αντικοινωνική συμπεριφορά όχι μόνο για τους κατοίκους του Αστακου αλλά και όλους τους δημότες του Δημου Ξηρομερου.

     Σύμφωνα με τον κ. Μακρυπίδη «στερεί από την περιοχή τις αναπτυξιακές προοπτικές που θα υπάρξουν στο εγγύς μέλλον για όλες τις παραγωγικές και εμπορικές δραστηριότητες που σχετίζονται άμεσα η άμεσα με την μεγάλη υποδομή -το λιμάνι του Πλατυγιαλου- που αποτελεί την αναπτυξιακή «ναυαρχίδα» όχι μόνο για το Αστακό και τον δήμο Ξηρομερου αλλά και για όλη την Δυτική Ελλάδα.
      Επίσης θα επηρεάσει αρνητικά και άλλες δραστηριότητες στην αλιεία, τον τουρισμό, πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις τόσο στο γεωργικό όσο και στον κτηνοτροφικό πρωτογενή τομέα της παραγωγικής δραστηριότητας .
        Η ενέργεια αυτή της ΕΤΕ, πέραν των παραπάνω, είναι και κοινωνικά ανάλγητη γιατί επιφέρει πρόσθετα προβλήματα, δυσκολίες και αδυναμίες κυρία στους μεσήλικες και συνταξιούχους κατοίκους της περιοχής που θα αδυνατούν να εξυπηρετηθούν για τις τρέχουσες τραπεζικές τους συναλλαγές.

      Πρότεινε να υπάρξει πίεση πολιτική στους αρμόδιους υπουργούς που εποπτεύουν το τραπεζικό σύστημα αλλά και στη κυβέρνηση συνολικά που μένει αδιάφορη παραβλέποντας τις ευθύνες της καθότι το κράτος παραμένει ο μεγαλύτερος μέτοχος της Εθνικής Τραπεζας και ως εκ τούτου ορίζει και την διοίκηση της".

       Ο κ. Μακρυπίδης πρότεινε στη Δημοτική Αρχή «να προχωρήσει σε ανεύρεση  και παραχώρηση χώρου και να προτείνει στην ΕΤΕ τη  στέγαση του υποκαταστήματος αφαιρώντας της συγχρόνως το ψευτοεπιχείρημα εκ μέρους της Τραπεζας περί δήθεν αυξημένο λειτουργικό κόστος» .
        Είπε εξάλλου οτι «η εμμονή εκ μέρους της διοίκησης της Τραπεζας στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της στο Αστακό οι κάτοικοι της περιοχής θα θεωρούν ότι η ΕΤΕ μετέτρεψε το, για χρόνια, σλόγκαν «η μεγάλη σας φίλη» σε « μεγάλη μας πολέμιος».

Πηγή: https://www.agrinionews.gr/

7 σχόλια:

  1. Τα σχόλια από τη στιγμή που δεν είναι υβριστικά να τα βάζετε όχι να τα φιλτράρετε αναλογα με τη δικη σας βούληση η οτιδήποτε αλλο. Αλλιώς μην εχετε φόρμα για υποβολή σχολίων δεν έχει νόημα να ακουγονται όσα εσείς θέλετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμφωνω απολυτα 12.07 εισαι φιλος

      Διαγραφή
    2. συμφωνω απολυτα 12.07 εισαι φιλος...μου χει συμβει κ εμενα αυτο...κ θεωρουσα οτι ετυχε....τελικα δεν ετυχε

      Διαγραφή
  2. Ναι να βρει ο δήμος και να πληρωνει τα ενοικια της τραπεζας ,γεια σου ρε αντρικο ετσι κυβερνησατς τοσα χρονια και μας μουδιασατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ευτελούς επιπέδου πολιτική πρόταση να πληρώνει ο δήμος
    ενοίκιο φως νερό αποχέτευση
    κρίμα και πάλι κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ? ΤΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΡΕ ΑΝΤΡΕΑ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΙ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λοιπον ας σοβαρευτουμε...μας φτανει και μας παραφτανει η τραπεζα πειραιως.Δηλαδη τι θελετε? να εχουμε δεκα τραπεζες, να κατεβαινουν τα παπουδια,να ενημερωνουν τα βιβλιαρια ψιλοκουβεντο και αναληψη πενηντα ευρω,εε να πουμε και καλημερα στον δ/ντη κλ κλ... ,ειπαμε να σοβαρευτουμε
    πατριωτακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο