Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Ένα… κουνάβι προκάλεσε ισχυρό βραχυκύκλωμα στο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ Βόνιτσας!|-Ανάθεση-εκτέλεση-πληρωμή εργασιών επισκευής ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού ΒΙΟ.ΚΑ Βόνιτσας!|-Υπάρχουν Δημοτικοί Σύμβουλοι;

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Τα πάντα στη δημοσιότητα.
Πάρτε το μέλλον του Δήμου στα χέρια σας.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ...


          ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ από συστάσεως του ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.
     Είμαι στη διάθεση οποιασδήποτε πολιτικής, διοικητικής και άλλης υπηρεσίας της συντεταγμένης πολιτείας να συνδράμω στο έργο της στη κατεύθυνση,  γιατί θεωρώ ότι ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ.

Αγαπητοί  Αναγνώστες
        H  οικονομική Επιτροπή του Δήμου μας συνεδρίασε την 21η Απριλίου 2018 με παρόντα τα πέντε μέλη της, Δήμαρχο κ. Αποστολάκη Γεώργιο ως Πρόεδρος της, την κα Πανταζή Παναγιώτα, τον κ. Προδρομίτη Σωτήρη, τον κ. Φραδέλο Κων/νο και τον κ. Λιάπη Νικόλαο.                        Απουσίασαν δύο μέλη της Οικονομικής Επιτροπής ο κ. Στούπας Θεόδωρος και ο κ. Κασόλας Αθανάσιος. 

Το 7ο θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν: 
"Περί ανάθεσης  εργασιών επισκευής ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού ΒΙΟ.ΚΑ Βόνιτσας"
         Την λειτουργία και συντήρηση των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων Δήμου Ακτίου Βόνιτσας (Βόνιτσας και Παλαίρου) έχει αναλάβει μία εταιρεία με έδρα την Άρτα η οποία  λαμβάνει 3.100 ευρώ το μήνα ανά  μονάδα δηλαδή 6.200 ευρώ το μήνα.
      Να υπογραμμίσω, την εταιρεία δεν τη γνωρίζω και η κριτική μου αφορά τη πολιτική του Δημάρχου και της Δημοτικής του ομάδας. Δεν αφορά την εταιρεία......



          Οι πάντες γνωρίζουμε ότι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας έχει δύο χημικούς  μηχανικούς  την κα Φιώρου και την κα Μπουρδάρα. Δύο στελέχη κατεξοχήν επιστημονικά κατάλληλα για τη λειτουργία και συντήρηση των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων του Δήμου μας. Η Τεχνική υπηρεσία του Δήμου μας είναι πιστοποιημένη. Η Τεχνική υπηρεσία του Δήμου μας έχει αναλάβει τη σύνταξη της μελέτης για το έργο της αποχέτευσης του Μύτικα, του Δήμου Ξηρομέρου. 

Ερώτημα πρώτο: Γιατί η λειτουργία και η συντήρηση των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων του Δήμου δόθηκε  με συνοπτικό διαγωνισμό σε ιδιωτική εταιρεία; 
    Στο διαγωνισμό συμμετείχε μόνο μία εταιρεία. (AΔΑ ΩΨΒΛΩ6Ζ-77 Ο) 
      Ακολουθεί απόσπασμα της απόφασης με αριθμό 71/2018 της Οικονομικής Επιτροπής του 7ου Θέματος που αναφέρω παραπάνω.
    Τα στοιχεία είναι από τη διαύγεια του Δήμου με ΑΔΑ (68ΣΞΩ6Ζ-ΩΗ9):


               Στη συνέχεια την 26η -06-2018 μεταξύ Δημάρχου και εταιρείας υπογράφεται το συμφωνητικό (ΑΔΑ 6ΑΡΜΩ6Ζ-Ν5Ο) εργασίες επισκευής ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού ΒΙΟ. ΚΑ Βόνιτσας αξίας 18.352 ευρώ  με ΦΠΑ.
                Παρακαλώ προσέξτε τις ημερομηνίες, 12 Απριλίου έγινε το βραχυκύκλωμα, 21 Απριλίου συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή, 26  Ιουνίου υπογράφεται το συμφωνητικό εκτέλεσης των εργασιών. Δηλαδή  2 μήνες και 14 ημέρες αργότερα!!!!!. Η απόφαση της Οικονομικής επιτροπής αναφέρει την ανάγκη αποφυγής προβλημάτων υγείας ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου.

Ερώτημα Δεύτερο: Σύμφωνα με τα αναγραφόμενα επί 2 μήνες και 14 ημέρες αλλά και αργότερα που έγιναν οι εργασίες προφανώς ΥΠΗΡΧΕ ΣΟΒΑΡΗ ΒΛΑΒΗ.                    Λειτουργούσαν και πως οι εγκαταστάσεις της επεξεργασίας των λυμάτων; -Παρακαλώ τους αναγνώστες με κοινή λογική να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.

Ερώτημα Τρίτο: Ποιος παράγοντας προκάλεσε τη ζημιά, η παλαιότητα, η παρατεταμένη χρήση, οι συχνές πτώσεις της τάσης, οι διακοπές του ρεύματος, το τρωκτικό (κουνάβι);  -Παρακαλώ  τους αναγνώστες με κοινή λογική να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.

Eρώτημα τέταρτο: Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που αναφέρεται στο ΧΕΠ με ποια δημόσια ανακοίνωση έγινε και που δημοσιεύτηκε;                 Yπενθυμίζω σε κάποιους ότι οι Δημότες δεν είναι ηλίθιοι. -Παρακαλώ τους αναγνώστες με κοινή λογική να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.

Eρώτημα πέμπτο: -Ποιος ή ποιοι  από τη Τεχνική υπηρεσία του Δήμου πιστοποίησαν τις εργασίες και με ποια στοιχεία; 

Ερώτημα έκτο: Διαφωνεί κανείς ότι έπρεπε να ληφθούν στοιχειώδη μέτρα ώστε το τρωκτικό να μην έχει την δυνατότητα να προκαλέσει αυτές τις βλάβες; ΟΥΔΕΙΣ δεν ευθύνεται για αυτή τη παράλειψη;                    -Παρακαλώ  τους αναγνώστες με κοινή λογική να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ
          Ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης και η Δημοτική του ομάδα ακολούθησαν τη πολιτική της παραχώρησης όλων σχεδόν των δραστηριοτήτων του Δήμου σε ιδιώτες.
      Η συντριπτική πλειοψηφία έγινε με πανάκριβες και αδιαφανείς απευθείας αναθέσεις και ελάχιστες με διαγωνισμούς. Στην περίπτωση της λειτουργίας και της συντήρησης των εγκαταστάσεων επεξεργασίας των λυμάτων του Δήμου κατά τη γνώμη μου αποτελεί και παράδειγμα κακής διοίκησης. 
         Διαθέτει δύο χημικούς μηχανικούς ο Δήμος. Είναι ανεπίτρεπτο να μην τους αξιοποιείς στο αντικείμενο τους. Διαφωνώ κάθετα στη χρησιμοποίηση ιδιωτών ΣΕ ΒΑΣΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, όπως είναι η αποχέτευση, η ύδρευση, η συλλογή και μεταφορά των σκουπιδιών κλπ.
        Υπάρχουν Δημοτικοί Σύμβουλοι που θα θέσουν το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά την ενημέρωση αυτή; Yπάρχουν Δημοτικοί Σύμβουλοι που να έχουν διαβάσει τη σύμβαση; (ΑΔΑ 6ΠΥΓΩ6Ζ-Μ68).

Αγαπητοί  Συνδημότες
        Δεσμεύομαι σε λίγο χρονικό διάστημα να σας ενημερώσω για το συνολικό ποσό που έχουμε πληρώσει οι Δημότες στο τομέα συντήρησης των δικτύων ύδρευσης-αποχετεύσεως, φωτισμού από το 2013 μέχρι σήμερα.  Το ποσό ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ. 
          Το παραπάνω αίτημα για Διαχειριστικό και Οικονομικό έλεγχο του Δήμου από συστάσεως του γίνεται άμεσο και επιτακτικό.

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ -ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ- ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ- ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.........



22 σχόλια:

  1. Τη ψάχνεις δάσκαλε από όπου το ακουμπάς βρωμάει, άσε που έχουμε και πανηγύρια τώρα και γάμους βαπτίσει χρειαζόμαστε χρήμα ζεστό γι δώρα και εφέ ,ντροπή ντροπή ντροπή και μόνο ντροπή ευτυχώς έρχονται εκλογές και θα ΞΑΙΒΡΩΜΙΣΕΙ Η ΒΟΝΙΤΣΑ απο ΑΥΤΟΎΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΣΥ. ΚΑΣΟΛΑ ΠΟΥ ΈΙΣΑΙ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΌΣ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΈΠΕΙΣ ΑΥΤΆ, ΆΛΛΑ ΠΙΥ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΎΠΡΟ ΉΣΟΥΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΈΝΟΣ 4 ΧΡΌΝΙΑ ΚΑΙ ΗΡΘΕΣ ΤΏΡΑ ΝΑ ΚΆΝΕΙΣ ΤΟ ΡΉΤΟΡΑ ΝΑ ΦΈΡΝΕΙΣ ΓΎΡΑ ΤΑ ΧΩΡΙΆ ΝΑ ΥΠΟΝΟΜΕΎΣΕΙΣ ΤΟΝ ΦΕΡΕΝΤΙΝΟ, ΆΣΤΑ ΜΕΓΆΛΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΕΙ Ο ΚΌΣΜΟΣ ΠΟΙΟΙ ΣΕ ΒΆΛΑΝΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΚΡΊΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΊΧΑ ΣΕ ΕΚΤΊΜΗΣΗ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Tρωκτικά ροκανίζουν και φλέβες πίνουν το δημόσιο χρήμα. Μιλάμε για μεγάλο φαγοπότι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aφηστε το δούλεμα ρε καριόληδες. Λιγάκι τσίπα δεν υπάρχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δυστυχώς υπάρχουν Δημοτικοί Σύμβουλοι που τελείωσαν το Πολυτεχνείο και άλλες σχολές του Πανεπιστημίου από τη πλειοψηφία και την αντιπολίτευση και τα ανέχονται όλα αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το έργο παρέλαβαν ο Μπαλάφας και ο Σοσιαλιστής Σωτήρης από τη Κατούνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κουνάβια κυκλοφορούν μέσα και έξω από το Δημαρχείο πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Α ΡΕ ΚΑΥΜΕΝΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΡΓΙΟΛΙΑ. ΤΕΤΟΙΑ ΞΕΠΕΣΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ. ΤΣΟΝΤΑΡΙΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΣΟΛΑ ΤΩΡΑ Ο ΚΑΡΓΙΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΒΓΑΛΕ ΣΤΗΝ ΓΥΡΑ .
    ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΡΕΠΙΣΟ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΠΟΛΛΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ. ΚΑΡΓΙΟΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙ. ΤΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ. ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΡΟ ΖΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ. ΒΛΕΠΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο κασολας είναι λιγος που δεν μπορεί να φτάσει Ούτε μέχρι το σπίτι του. Η Διοίκηση αυτού του τόπου θέλει άνδρες ικανούς που έχουν δείξει στην κοινωνία το αληθινό τους πρόσωπο . Θέλεις και δημαρχεία τρομάρα σου . Ο φερεντινος τι λέει για τον Δημοτικό σύμβουλο που του βάζει μαχαίρια στην πλατη του ; Όσο για το εν λογω θεμα τον ειδαμε και στην θητεια τον κασολα. Όλο έργα ήταν . Χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φερεντινε είσαι τυχερός θα είναι η χρονιά σου το 2019 ευτυχώς τα βαρίδια που κουβαλάς φεύγουν από μόνοι τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Διαπλοκή- Σήψη-Διαφθορά καραμπινάτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ούτε Δήμος υπάρχει, ούτε Δημοτικό Συμβούλιο. Τα πάντα γίνονται από ιδιώτες. Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος. Κατασπαταλάται το Δημόσιο χρήμα. Τα πάντα ξεκινάνε και καταλήγουν στο Δήμαρχο. Οι 12 από τους 16 Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας άμεσα έχουν εισόδημα από το Δήμο. Οι υπόλοιποι 4 έχουν έμμεσα. Η αξιωματική αντιπολίτευση είναι ανύπαρκτη. Πρέπει να τελειώνουμε με αυτούς. Διαφορετικά μην περιμένετε τίποτε καλό για το τόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. τσακωθηκαν οι δεξιουληδες φερεντινος και κασολας κι ο καρυ παλι δημαρχος τα καταφερε να τους διαλυσει ρε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οι δεξιουληδες φίλε 1.00 Δεν τσακώθηκαν και να είσαι σίγουρος ότι θα κατέβουν ενωμένοι και θα το δεις σε καμία εικοσαριά μέρες,να δω εσάς Τους ενωμένους που δεν μαζεύετε ούτε για το δημοτικό συμβούλιο Πόσο ενωμένοι θα κατεβείτε, άλλο εσείς έχετε το χρήμα και αγοράζετε υποψήφιος και ψηφοφόρους. Αλλά έχουν γνώση η φύλακες και η δικαιοσύνη όταν φτάσει εκκινεί η ώρα θα πιαστείτε πάλι με την βαλίτσα στο χέρι..Αλλά επειδή ο κάρυ παίρνει τα μηνύματα του κόσμου είναι πονηρός και δεν θα κατέβει υποψήφιος δεν είναι και χαζός...κρατήστε το αυτό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Άλλο ανέκδοτο αυτό με τον Κασόλα.Τύπου Ζαχαράκη περίπτωση για να γίνει γκρίνια στην Νέα Δημοκρατία....Φερεντίνε αυτό που έκανες στον Σολδάτο να τον πελεκάς σου έρχεται.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Προς 8:58 μ.μ. Κάποιες θέσεις αιρετών είναι νόμιμα έμισθες σε όλους τους δημους. Με την προηγούμενη δημοτική αρχή, πάλι νόμιμα έμισθες ήταν οι θέσεις αυτες, μήπως άλλαξε κάτι? Και παρόλο το μισθό όλοι έχουν και τη δουλειά τους. Όσο για τους υπόλοιπους απόδειξε αυτό που λες με αποδείξεις και επώνυμα πάντα, όχι ανωνυμα. Αλλιώς λες κουβέντες στον αέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτό που σχεδόν 9 χρόνια μετά τη χρεωκοπία της χώρας (τότε που μπήκαμε στο ΔΝΤ) και με ότι ακολούθησε από τότε, συζητάτε ακόμη με ταμπέλες "δεξιών" και "αριστερών" και δε ξέρω εγώ τι άλλο, να το κοιτάξετε.

    Δεν υπάρχει ιδεολογία στη καρέκλα. Δεν έχει καμία σημασία.
    Τουλάχιστον όχι στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δάσκαλε συνέχισε τον αγώνα. Βγάλτα όλα στον αέρα. Σε φοβούνται γιατί λες αλήθειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αν υπήρχε Δήμαρχος με φιλότιμο θα έπρεπε να διακόψει τη σύμβαση με την εταιρεία αμέσως. Αυτό για το Κάρυ είναι πολυτέλεια όμως. Θα κάτσουν στο σκαμνί οι υπεύθυνοι όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πάλι με την γυδα στην πλάτη;δεν έχετε το θεοσας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 4΄52 μμ Εσύ το πίνακα της ΔΕΗ στο σπίτι σου τον έχεις απροστάτευτο; Γιατί δεν παίρνεις θέση για το άρθρο του δασκάλου; Λόγια του αέρα είναι ότι γυναίκα δημοτικού συμβούλου είναι ειδική συνεργάτης του Δημάρχου με μισθό, ότι τα αυτοκίνητα του Δήμου είναι ασφαλισμένα σε εταιρείες που δουλεύουν δημοτικοί σύμβουλοι, ότι το κλάμπ στη χώρα δημοτικός σύμβουλος το είχε νοικιασμένο έναντι ευτελούς ποσού για αναψυκτήριο επί δεκαετία, ότι χρωστάνε πολλοί στο Δήμο και δεν πληρώνουν; Αυτά δεν τα ξέρεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Στον 6 21 ναι σκιαχκανε πω πω μην τους τρέχετε αλλο στα δικαστήρια για τα εργα ου κανουν .Δεν πηγαν στη φυλακή αυτοι που έπρεπε να πάνε.οχι αυτοι που δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο