Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

Θύμα απάτης Μεσολογγίτης: οι ζάντες που πλήρωσε δεν έφτασαν ποτέ…

Στην εξιχνίαση απάτης σε βάρος κατοίκου του Μεσολογγίου προχώρησαν χθες αστυνομικοί της Ασφάλειας. Το θύμα, στις 7 Ιουνίου, παρήγγειλε μέσω ιστοσελίδας ζάντες για το αυτοκίνητό του, αξίας 320 ευρώ. Ο «πωλητής» παρουσιαζόταν ως Έλληνας, με συγκεκριμένο ονοματεπώνυμο. Ο άνδρας κατέβαλλε το ποσό, αλλά οι ζάντες δεν έφτασαν ποτέ…

Κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία , που ταυτοποίησε τώρα τα στοιχεία του δράστη. Πρόκειται για 23χρονο Αλβανό σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία.
Ανακοίνωση για το συμβάν εξέδωσε η αστυνομία:
Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αλλοδαπού για απάτη
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου εξιχνιάστηκε υπόθεση εξαπάτησης ημεδαπού και σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος ενός 23χρονου αλλοδαπού, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.
Ειδικότερα ο δράστης πριν δύο μήνες είχε αναρτήσει σε ιστοσελίδα μέσου κοινωνικής δικτύωσης ψευδή αγγελία που αφορούσε πώληση μεταχειρισμένων ζαντών αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα ένας 24χρονος ημεδαπός να του αποστείλει το χρηματικό ποσό των 330 ευρώ για την αγορά τους, χωρίς ωστόσο ο δράστης να τις αποστείλει.
Ο δράστης διατηρούσε προφίλ στην ιστοσελίδα με διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας, ενώ τα πραγματικά δηλωτικά του στοιχεία ταυτοποιήθηκαν στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 24χρονου θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.
 https://www.agriniopress.gr

4 σχόλια:

  1. ΓΙΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ .ΜΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΟ ΧΑΙΒΑΝΙΑ ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί τόσο βαριά ή ογκώδη πράγματα στέλνονται με μεταφορικές εταιρίες καθώς το βάρος κάνει ασύμφορη την χρήση ταχυδρομικών υπηρεσιών. Οι μεταφορικές όμως δεν υποστηρίζουν αντικαταβολή.

      Επισης, χαϊβάνι είναι οποίος πληρώνει έξοδα αντικαταβολής 3€ ανά παραγγελία όταν υπάρχουν οι κάρτες και οι ηλεκτρονικές πληρωμές.

      Πανέξυπνε.

      Διαγραφή
  2. ΕΣΥ ΕΤΣΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΑΕΡΑ 9.34

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άνθρωπε μου αντιλαμβάνεσαι ότι δε μπορείς να στείλεις ταχυδρομικά ή με κούριερ ζάντες?

      Ξέρεις πόσο θα σου κοστίσει η αποστολή λόγω του βάρους?
      Ίσως περισσότερο απ τις ζάντες.

      Οι μεταφορικές δε κάνουν αντικαταβολή.

      Το ότι κάποιος δε διασφαλίσε την αγορά που έκανε (πχ να στείλει ένα γνωστό να τις δει και έστειλε έτσι λεφτά σε άγνωστο) δεν σημαίνει ότι δε γίνονται καθημερινά επιτυχημένες αγορές με αυτό το τρόπο.

      Διαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο