Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Μισθοδοσία εργαζόμενων της Κοινωφελούς Επιχείρησης Ξηρομέρου: Όταν το κρέας βαφτίζεται ψάρι.


Αίφνης τοπικά δημοσιεύματα διαστρέβλωσαν, άθελά τους λόγω άγνοιας υποθέτουμε, την πραγματικότητα διαχείρισης της μισθοδοσίας ορισμένων υπαλλήλων της Κοινωφελούς Επιχείρησης παρουσιάζοντάς τους ως “golden boys”, αφήνοντας σαφή υπονοούμενα για την οικονομική διαχείριση του προγράμματος «Βοήθεια Στο Σπίτι». Προς αποκατάσταση της αντικειμενικής αλήθειας, αλλά και της επαγγελματικής και υπαλληλικής δεοντολογίας των εργαζόμενων υπογραμμίζουμε τα παρακάτω....

1. Η μισθοδοσία των εν λόγω εργαζόμενων προκύπτει από την τήρηση του νόμου (Ν. 4324/2018 – άρθρα 14 και 15) περί Ενιαίου Μισθολογίου στο Δημόσιο, σύμφωνα με τα μισθολογικά κλιμάκια που κατατάσσεται ο καθείς εκ των εργαζομένων. Αυτό ισχύει καθολικά για όλο το Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τα Νομικά Πρόσωπα, άρα και για την επιχείρησή μας. Επομένως ο μισθός προκύπτει με βάση το Μισθολογικό Κλιμάκιο που ανήκει ο κάθε εργαζόμενος με βάση την προϋπηρεσία του, το βαθμό εκπαίδευσής του και την οικογενειακή του κατάσταση. Επιδόματα ευθύνης η επιχείρησή μας δεν αποδίδει σε κανένα εργαζόμενο.
2. Η μισθοδοσία των υπαλλήλων της Κοινωφελούς Επιχείρησης και του εν λόγω προγράμματος ελέγχεται και επικυρώνεται κάθε αρχές του έτους μαζί με τις ανανεούμενες εδώ και 16 χρόνια συμβάσεις τους, από την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης της Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α. ΑΕ) αλλά και το Υπουργείο Εσωτερικών μιας και είναι απογεγραμμένοι στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών. Οι τρεις λογιστές που αναφέρεστε απασχολούνται στο πρόγραμμα, ο μεν διαχειριστής του προγράμματος από το 2006, ενώ οι άλλοι δύο από το 2010 και 2011 αντίστοιχα. Δεν έχουν το ίδιο αντικείμενο, πλην της ειδικότητάς τους, αφού απασχολούνται και σε άλλους τομείς εκτός του προγράμματος «Βοήθεια Στο Σπίτι», προκειμένου να λειτουργεί εύρυθμα η επιχείρηση, μιας και δεν διαθέτει μόνιμο προσωπικό.
3. Οι εν λόγω εργαζόμενοι, λόγω του ότι είναι εργαζόμενοι με μπλοκάκι και εξωτερικοί συνεργάτες στην επιχείρηση, υπόκεινται σε ΦΠΑ 24% ο οποίος και προστίθεται στον μικτό μισθό τους αποδιδόμενος εν συνεχεία στο Κράτος. Αφαιρείται δηλαδή στο τέλος κάθε τριμήνου του εκάστοτε έτους.
4. Οι συγκεκριμένοι εξωτερικοί συνεργάτες δεν υπόκεινται στο νόμο για τα μπλοκάκια και τις διατάξεις που ο νόμος ορίζει και δεν αντιμετωπίζονται φορολογικά όπως οι υπόλοιποι εργαζόμενοι της επιχείρησης, αλλά φορολογούνται με 29% από το πρώτο ευρώ.
5. Εκτός της βάναυσης φορολόγησης που επιβάλλεται, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους της επιχείρησης, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι υποχρεούνται σε επιπλέον κρατήσεις 17%, που θα γίνουν 27% με το νέο έτος και αφορά την ασφάλιση ΕΦΚΑ.
6. Αν λοιπόν κάνετε τις αφαιρέσεις, τότε το καθαρό ποσό από το μικτό ποσό που το Ενιαίο Μισθολόγιο του Δημοσίου ορίζει για κάθε απασχολούμενο σε αυτό, προκύπτει αμοιβή που σίγουρα δεν μπορεί να θεωρηθεί υπερβολική, αντιθέτως άδικη και καταχρηστική, αφού διαχωρίζει τους εργαζόμενους ακόμη και εκείνους με τα ίδια τυπικά προσόντα αλλά διαφορετική πρόσληψη, μιας και οι εργαζόμενοι με ΙΚΑ διαφέρουν σημαντικά από τους εργαζόμενους με μπλοκάκι.
7. Οι συγκεκριμένοι εξωτερικοί συνεργάτες μαζί με τον Πρόεδρο έχουν οδηγήσει την Κοινωφελή Επιχείρηση στην οικονομική εξυγίανσή της, αλλά και στη δημιουργία και ένταξη της επιχείρησης στη Δράση Εναρμόνιση Οικογενειακής Και Επαγγελματικής Ζωής, τα λεγόμενα ΚΔΑΠ. Από τις Δομές ΚΔΑΠ δημιουργήθηκαν νέες θέσεις εργασίας και δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά του Ξηρομέρου κατά τις απογευματινές ώρες.
Κλείνοντας θα θέλαμε να παρακαλέσουμε οποιονδήποτε έχει κάποια απορία σχετικά με τη λειτουργία της επιχείρησης, πολλώ δε μάλλον για την οικονομική διαχείριση αυτής, να έρχεται σε επαφή με τη Διοίκηση ώστε να δίνονται οι κατάλληλες πληροφορίες προκειμένου να αποφεύγονται άστοχα δημοσιεύματα, που βαφτίζουν το κρέας.. ψάρι.
Είναι ιδιαίτερα δύσκολες οι στιγμές που βιώνουμε σαν Χώρα, αλλά και σαν άτομα ειδικότερα, αφού δεν ξεκινούμε όλοι από την ίδια αφετηρία, ενώ θα πρέπει να επιδεικνύουμε τον απαιτούμενο σεβασμό σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, γιατί αποτυπώνονται λανθασμένα συμπεράσματα στην κοινωνία.
Και να είστε βέβαιοι ότι το Δημόσιο έχει κανόνες και διαφάνεια. Διαφάνεια που όπως και εσείς επικαλεστήκατε, αποτυπώνονται τα οικονομικά στοιχεία τόσο των εργαζόμενων όσο και της επιχείρησης. Στοιχεία που προκύπτουν όχι από τη βούληση της εκάστοτε Διοίκησης, αλλά από τους ψηφισμένους νόμους της εκάστοτε Κυβέρνησης.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
28/8/2018

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΒΣΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ, ΜΒΑ
mytikaspress

18 σχόλια:

  1. όταν ο λαϊκισμός και παραπληροφόρηση κυριαρχούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου όσοι διάβασαν τι εμείς γράψαμε επώνυμα και με στοιχεία και την απάντηση της Κοινωφελούς, θα βγάλουν σίγουρα τα συμπεράσμαυα τους.
      Όσο για τους λαϊκισμούς και την παραπληροφόρηση μόνο εσύ τους κατάλαβες απ ότι φαίνεται.

      ΦΙΛΙΚΑ

      Διαγραφή
    2. ΟΤΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΕΡΝΑΕΙ ΟΤΙ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΤΑ ΜΙΣΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ? ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΛΑΙΚΣΜΟΣ??

      Λ Π

      Διαγραφή
    3. ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΜΕ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΗ ΦΟΡΟΥ, ΤΟ ΜΙΚΤΟ ΠΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΑΡΟ. ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΠΛΟΚΑΚΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΠΑ ΚΑΙ ΕΦΚΑ. ΕΙΝΑΙ ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ;
      ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ ΟΠΩΣ ΕΣΥ Λ.Π Η Π.Ζ Η Ε.Γ.

      ΦΙΛΙΚΑ

      Διαγραφή
  2. ΚΡΙΜΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ ΤΟ ΜΠΛΟΚΑΚΙ, ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΦΟΡΟΥΣ ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΡΙΜΑ ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΗΤΕ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΡΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΡΕΙΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΕ ΑΛΛΟ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ 15000 ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ...ΑΝ ΗΤΑΝ ΜΑΓΑΖΙ ΣΟΥ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ ΡΩΤΑΩ.....ΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ Ο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΛΙΓΗ ΝΤΡΟΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τα ιδια και εδω στην βονιτσα συμβαινουν με εναν ............. που δεν τον βλεπει κανεις ποτε και παραπονιεται οτι παιρνει λιγα κιολας ωρε ουστ αποστολακη με το νοικοκυρεμα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ως πρωην εργαζομενη στο βοηθεια στο σπιτι με μπλοκακι,και εχοντας στα.χαρτια εναν πολυ καλο μισθό καθως είμαι ΠΕ,εχω να σας πω οτι τα χρηματα που μενουν ειναι ελαχιστα...250 ευρω το μηνα κρατησεις ειχα και πληρωνα και 225 το διμηνο τεβε...και επειδη τοτε τα λεφτά τα παιρναμε με καθυστερηση τουλαχιστον ενος εξαμηνου βρεθηκα να χρωσταω στο τεβε περιπου στις 2,5 χιλιάδες ευρω σε ενα χρονο....Αρα σας παρακαλω θερμα πριν κρίνετε απο αυτα που βλεπετε γραμμενα,υπολογίστε τις κρατησεις το τεβε το φορο και τα εξοδα που εχει ο καθε ανθρωπος κι υστερα βγαλτε.τα.συμπερασματα σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφου λές οτι ξέρεις τα φορολογικά,
      πές μας το εξης στο οεριπου
      παραδειγμα με 1.500 ευρω μικτα αν εγω η εσυ ημασταν σύμβουλοι
      πόσο θα εμεινε καθαρό μηνιαίο εισοδομα μερα όλους τους και κρατησεις

      Διαγραφή
    2. Να σου πω οτι με 1092 ευρω μικτα,μετα απο την.κρατηση φορου,το τεβε μου και το καθημερινο.εισητηριο πηγαινε ελα με λεωφορειο μου μενανε περιπου 600 ευρω στην τσεπη....δεν νομίζω να ειναι και κανενα τεραστιο ποσο????

      Διαγραφή
    3. ΕΣΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΕΙΣΑΙ
      δέν λέμε για σενα προς θεού
      άλλο ειναι το κυρίως ζητούμενο της αναρτησης
      αν θέλουμε 4 συμβουλους για μια δομη με 10 εργαζομενους
      τότε πόσους συμβουλους θελουμε για 1.000.000 σνεργους νεους εργαζόμενους ?
      το ερωτημα αυτο θα φτασει μεχρι τη Βουλή των Ελληνων
      να μαθουμε υμτην αληθεια των πρσγματων
      καλή σου μέρα με σεβασμό στην άποψή σου !

      Διαγραφή
  7. Θλιβερό φαινόμενο κακοδιοίκησης, με θρασύτατη προσπάθεια συγκάλυψης. Μπλά, μπλά, μπλά και για την ταμπακέρα ουσιαστικά τίποτε. Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Και φυσικά δεν φταίνε οι εργαζόμενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπορείτε να μας γράψετε τι έχετε εξυγιάνει μαζί με τον προεδρο όπως λέτε από παλιότερα . Τι εξυγιάνατε για ποιά περίοδο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. το θενα αυτο θα πάει στην Βουλή των Ελλήνων
    για να βρεθει η αλήθεια σε οσα λεμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γεια σου Σπύρο. Εσύ σωστά τα λες, αλλά όταν ο κόσμος είναι μακριά νυχτωμενος, άντε να καταλάβει. Κι εσύ 1:37μ.μ. μην ξεχάσεις να πας το θέμα στη Βουλή, ειδικά τώρα που άλλαξε ο Μανωλιός Κυβερνων κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς. Και στη Βουλή σίγουρα θα βρεθεί η "αλήθεια" που ψάχνεις. Τραβα τώρα να δουλέψεις και μη δουλεύεις τον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πρωην εργαζομενη...παραπανω ομως θιγονται οι εργαζομενοι απο καποιους οχι οι συμβουλοι....οι εργαζομενοι στο βοηθεια στο.σπιτι εδω και 10 χρόνια σχεδον πληρωνοταν με καθυστερηση 6-7 μηνων και με το τεβε να τρεχει...δεβ τα περνουν ολοι στπ.δημοσιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο