Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Η ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΑΚΟΧΡΗΣΤΟΥ απο τη ΒΟΝΙΤΣΑ, μητέρα δύο παιδιών και εργαζόμενη, μπήκε στο Παιδαγωγικό του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων!

Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο: Δούλευε, είναι μητέρα δυο αγοριών που είναι ήδη φοιτητές και... πέτυχε στις Πανελλήνιες!

Γράφει ο: ΝΩΝΤΑΣ ΝΙΚΑΚΗΣ
                           τ. Λυκειάρχης 

Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΜΠΑΚΟΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΝΙΤΣΑΝΟΥΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ. ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΘΕΛΗΣΗΣ EIΣΑΓΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΜΕ 14.500 ΜΟΡΙΑ.

           Η Παναγιώτα Μπακοχρήστου, εργαζομένη και μητέρα δυο αγοριών που είναι ήδη φοιτητές στα πανεπιστήμια Ιωαννίνων και Αθηνών αντίστοιχα, εκπλήρωσε το όνειρο της, που δεν ήταν άλλο από την εισαγωγή της στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Έτσι μετά τους γιους της, φέτος ήρθε η δική της σειρά να καθίσει στα πανεπιστημιακά έδρανα αφού κατάφερε να εισαχθεί στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συγκεντρώνοντας 14.500 μόρια............



       Ο καθένας πετυχαίνει στην ζωή του ότι ζητά αρκεί να το θέλει και δεν υπάρχει εμπόδιο ικανό να αντιταχθεί στην δύναμη της θέλησης, έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες. Το παράδειγμα της Παναγιώτας πρέπει να διδάξει  τους νέους πως με την θέληση η επιτυχία είναι δεδομένη και ας καθυστερεί μερικές φορές. 
           Δύσκολα τα μαθητικά χρόνια της Παναγιώτας στη Βόνιτσα και ύστερα από μια ανεπιτυχή προσπάθεια στην θεωρητική κατεύθυνση όταν ο αριθμός των εισακτέων κυμαινόταν συν πλην στις 40.000, δεν κατάφερε να κάνει πράξη τα όνειρά της και να σπουδάσει όπως οι συμμαθητές της, αλλά όμως το πάθος για τη γνώση όσο περνούσαν τα χρόνια, γινόταν μεγαλύτερο.
        Η Παναγιώτα Μπακοχρήστου δεν το έβαλε κάτω, δεν παραιτήθηκε από το όνειρο ζωής της και αφού μαζί με τα παιδιά της μελετούσε συστηματικά, συμμετείχε φέτος στις πανελλήνιες εξετάσεις και πέτυχε μία θέση στα φοιτητικά έδρανα του τμήματος Παιδαγωγικού Ιωαννίνων. 
        H Παναγιώτα είναι κόρη του Νίκου και της Λόλας Μπακοχρήστου που κατοικούν στην συνοικία εργατικές κατοικίες Βόνιτσας και όπως φαίνεται τίποτα δεν στάθηκε ικανό για να σταματήσει την προσπάθεια της, ούτε ακόμα οι αυξημένες της υποχρεώσεις. Η ισχυρή της θέληση κέρδισε όλες τις δυσκολίες…

           Παράλληλα Θα ήθελα να συγχαρώ και να εκφράσω από καρδιάς τις θερμότερες ευχές για καλή σταδιοδρομία στους μαθητές και μαθήτριες του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας που  πέτυχαν την είσοδό τους στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Καλή πρόοδο σε όλους...


3 σχόλια:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο