Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Κοινωνικό τιμολόγιο 2018 : Κλειστή ακόμα η πλατφόρμα παρά τις διαβεβαιώσεις της ΗΔΙΚΑ – ψεύτικες υποσχέσεις και ταλαιπωρία από το υπουργείο ΠΕΚΑ

Κάποιοι έχουν μάθει στα μεγάλα λόγια και τις ανεύθυνες διαβεβαιώσεις , όπως ο πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ Αναστάσιος Τάγαρης που έκανε και σχετική δήλωση οτι μέχρι χθες η πλατφόρμα θα ήταν ανοιχτή.


Το φαινόμενο των ανέξοδων υποσχέσεων από ανθρώπους που έχουν τοποθετηθεί σε κρίσιμες θέσεις που σχετίζονται με την κοινωνική πολιτική συνεχίζεται ακόμα και σε αυτές τις μέρες. Τα dikaiologitika.gr, η μόνη ιστοσελίδα που παρακολουθεί στενά και ενημερώνει υπέυθυνα γιά όλα τα θέματα είχε αναφερθεί προ ημερών στην απίστευτη ταλαιπωρία των δικαιούχων του ΚΟΤ που βλέπουν ανακοινώσεις και δηλώσειςνα πέφτουν στο κενό. Χωρίς φυσικά κανείς να μπει στον κόπο είτε να εξηγήσει, είτε και να πει μία συγγνώμη.
    Η ανακοίνωση του υπουργείου που εκδόθηκε στις 30 Ιουλίου, ενημέρωνε τους δικαιούχους οτι «από αύριο 31/7 αρχίζει η υποβολή αιτήσεων γιά υπαγωγή στο ΚΟΤ...». Και επαναλάμβανε τις πληροφορίες γιά την διαδικασία. Βέβαια, κανείς δεν είχε μπει στον κόπο να διασφαλίσει οτι πράγματι την επόμενη της ανακοίνωσης ο μηχανισμός και η ΗΔΙΚΑ θα ήταν έτοιμοι να ανοίξουν το σύστημα.
Τα dikaiologitika.gr μετέδωσαν την είδηση σύμφωνα με την ανακοίνωση και παρόλο που την επόμενη μέρα η εφαρμογή δεν άνοιξε, περίμεναν ένα εύλογο χρονικό διάστημα γιά να μην κατηγορηθούν γιά άσκοπη και κυρίως δόλια κριτική. Ομως, οι αναγνώστες μας διαμαρτυρήθηκαν και κατηγόρησαν και εμάς γιά «fake news» ακόμα και μέσα στο δικό μας μπλογκ όπου ανταλάσσουν απόψεις. Γιατί γράψαμε  ψέματα αφού η πλατφόρμα ήταν κλειστή.
   Στις 5 Αυγούστου, αρκετές μέρες μετά ενημερώσαμε οτι η ΗΔΙΚΑ δεν είχε ανοίξει την εφαρμογή γιά το ΚΟΤ και βέβαια κανείς από το υπουργείο ΠΕΚΑ δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να εκδόσει νέα ανακοίνωση γιά να ενημερωθούν οι πολίτες γιά το τι συνέβη και πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα. Δηλαδή, έβγαλαν μία ψεύτικη, όπως αποδείχθηκε, ανακοίνωση που αφορά μία ευαίσθητη κοινωνικά ομάδα αλλά δεν αισθάνθηκαν άσχημα στην συνέχεια ώστε να επανέλθουν με εξηγήσεις.
    Ως εκ θαύματος όμως, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ Αν. Τάγαρης με δήλωσή του σε άλλη ιστοσελίδα η οποία μετέφερε τα λόγια του σε εισαγωγικά οτι «το αργότερο ως την Τρίτη ανοίγει το σύστημα [...] περιμένουμε ως την Δευτέρα τα στοιχεία από την ΑΑΔΕ». Γιά όσους δεν κατάλαβαν επέρριψε εμμέσως την ευθύνη γιά την αθέτηση της δέσμευσης του υπουργείου στην ΑΑΔΕ που έχει τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων των δικαιούχων.
    Βέβαια, ούτε και αυτή η υπόσχεση τηρήθηκε, και φυσικά ούτε ο κ. Τάγαρης που εύκολα δεσμεύτηκε αισθάνθηκε την ανάγκη να επανέλθει. Ούτε και κανείς άλλος το παρακολούθησε ειδησεογραφικά.
     Διευκρινίζεται οτι τα dikaiologitika.gr ασκούν αυστηρή κριτική κατά όσων διορίζονται σε θέσεις ευθύνης και μεταφέρουν ψευδείς υποσχέσεις στον κόσμο γεγονός που «παρασύρει» από την πλευρά των πολιτών σε κατηγορίες και κατά έγκυρων ιστοσελίδων που μεταφέρουν τα λόγια τους. Οπως και τις ανακοινώσεις του υπουργείου που ενώ αποδεικνύονται «fake news» η ευθύνη μεταφέρεται και στους δημοσιογραφικούς ιστότοπους που τις απαναράγουν.
     Πάντως, να διευκρινιστεί ένα θέμα που επισημαίνεται και στις συζητήσεις του forum  στην ιστοσελίδα μας. Οτι μετά την ψήφιση της τροπολογίας γιά τους πυρόπληκτους, η καταληκτική ημερομηνία γιά την υποβολή των αιτήσεων γιά το κονωνικό τιμολόγιο λήγει στις 31 Νοεμβρίου,ένα μήνα μετά τη λήξη της υποχρέωσης υποβολής φορολογικών δηλώσεων που μεταφέρθηκε το φθινόπωρο λόγω της έκτακτης ανάγκης.
    Να διευκρινιστεί ακόμα οτι η έκτακτη ρύθμιση γιά τους πυρόπληκτους εφαρμόζεται μέσω του νόμου και γιά τους υπόλοιπους δικαιούχους , δηλαδή ισχύει πιά γιά όλους. Αν δεν υπήρχε αυτό τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Ετσι, οι δικαιούχοι του ΚΟΤ , όταν οι ...υπεύθυνοι δεήσουν να ανοίξουν την εφαρμογή θα μπορούν να κάνουν αιτήσεις ως τον Νοέμβριο, οπότε υπάρχει χρόνος.
   Αυτό που δεν υπάρχει είναι η ανοχή, τουλάχιστον από την πλευρά μας, σε όσους κοροϊδεύουν τον κόσμο, γράφουν ανακοινώσεις και κάνουν δηλώσεις που δεν ισχύουν χωρίς να αισθάνονται ντροπή. Ευελπιστούμε να εμφανιστούν είτε ο υπουργός ΠΕΚΑ, είτε ο πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ με τις φοβερές διαβεβαιώσεις του, να ενημερώσουν τον κόσμο γιά το τι τελικά συμβαίνει με την πλατφόρμα του κοινωνικού τιμολογίου.
https://www.dikaiologitika.gr

1 σχόλιο:

  1. Το ταξιμο δεν χαλαει σπιτι με το δοσιμο χαλαει.Αυτο εφαρμοζεται τον τελευταιο καιρο απο τους καρεκλατους καθε συνεντευξη και ταξιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο