Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Φράσεις των Τριών Ιεραρχών


    "Όπως κόβουμε το τριαντάφυλλο προσέχοντας να μην  μας πληγώσουν τ’ αγκάθια, έτσι πρέπει απ΄ αυτά που βλέπουμε και ακούμε γύρω μας να κρατούμε μόνο τα ωφέλιμα.    
   Όπως οι μέλισσες διαλέγουν από τα λουλούδια αυτά που τους χρειάζονται, για να φτιάξουν το μέλι".
Μέγας Βασίλειος
**************
  "Τα πλούτη μοιάζουν με αρρώστια. Όποιος τα έχει ζητά όλο και περισσότερα και δεν χορταίνει ποτέ".
Γρηγόριος ο Θεολόγος
**************
  "Η καλή φιλία είναι θησαυρός. Οι στενοχώριες της ζωής γίνονται πιο βαριές, αν δεν υπάρχει κάποιος φίλος να τις μοιραστείτε".
Ιωάννης ο Χρυσόστομος
**************
Για την αντιγραφή
Κώστας Θ. Τριαντακωνσταντής
Μαθηματικός

6 σχόλια:

  1. Έτσι κι εμείς δε θα πρέπει να κρατούμε όλα αυτά τα υβριστικά για τη δημοτική αρχή, για την αντιπολίτευση και γενικά όλο αυτό το κατηγορητήριο που κάνετε όλοι σας με δήθεν ενδιαφέρον για τον τοπο. Καμιά διαμαρτυρία όμως για τη διάλυση της πατρίδας. Καμιά διαμαρτυρία για τη διάλυση της παιδειας και της θρησκειας από εσάς τους εκπαιδευτικούς πρώτα και παρασύροντας όλους τους άλλους μετα. Οπότε μη φωνάζετε κάθε μέρα τα ίδια και τα ίδια. Κουραστηκαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. στον 3:10μμ: Τους ικανους, τους ηθικους, τους έντιμους σαν τον Τριαντακωνσταντη και με προσφορα κυνηγάς Φιλε. Τα παρασιτα, τυχοδιωκτες, ψευτες, λαικιστες, λαμογια τους καλύπτεις.
    Μεγάλε μόνιμα κάθε φορά γράφεις ενάντια στον Κώστα. Εντάξει, μας έπεισες, πήγαινε τώρα να πάρεις το 20ευρώ σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Oι Τρεις Ιεράρχες υπήρξαν, είναι και θα είναι σπουδαίοι παιδαγωγοί. Τα μηνύματα τους είναι επίκαιρα και συμβάλουν τα μέγιστα για τη καλυτέρευση της ζωής μας. Με αυτή την επιλογή των φράσεων τους ο δάσκαλος προσπαθεί, να επικαιροποιήσει το λόγο τους αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά το πλούτο των γνώσεων του και την αγωνία του να προβληματιστούμε.
    Τον θυμάμαι μέσα στη τάξη που πολλές φορές σταμάταγε το μάθημα των Μαθηματικών και μας έλεγε σπουδαία πράγματα,ανέλυε ποιήματα, φράσεις ιστορικών προσώπων, διδάγματα και προτροπές για μία καινούργια κοινωνία . Δάσκαλε προχώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΣ 3 και 10:
    Καλά δεν βλέπεις καθημερινά το Πάρτι απευθείας αναθέσεων εις υγείαν των δημοτών. Δεν βλέπεις οτι μερικοί εργολάβοι πλούτισαν απο το δήμο. Ναι ή όχι;
    Και σου φταίει ο 30αντής που βγάζει τα απλυτα στη φόρα;
    Μάθε φίλε ότι ο Κώστας είναι ασυμβίβαστος στα ιδανικά του και στις αξίες και θα φθάσει το μαχαιρι μεχρι το κόκκαλο?
    Και μια τελευταία κουβέντα: Ο Κώστας κάνει το καθήκον του για να σταματήσει τη διαφθορα στο δημόσιο χρήμα προς οφελος των δημοτών. Αποκαλύπτει το πάρτι των απευθείας αναθέσεων και τα στραβά και τα ανάποδα.
    Τώρα είναι η σειρά σου σαν υπεύθυνος πολίτης. Πάρε τις καταγγελίες και πετάξου μεχρι τον εισαγγελέα για να δουμε ποιος λέει αλήθειες. Μάθε και τούτο: Οι σκύλοι, που γλυκάθηκαν στο κρέας, δε μπορούν να φυλάνε το κοπάδι. Και γι' αυτό οι τσοπάνηδες τα σκοτώνουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς όλους σας, "ο αναμάρτητος πρώτος τω λίθο βαλετο" Για εσάς τους ηθικούς ειναι αυτό, που λέτε δάσκαλε και δάσκαλε κι όταν έρθουν οι εκλογές θα ριξετε αλλού την ψήφο σας. Διπροσωπία στ τέρμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στον 3 39 ποιος δινει 20ευρα να παω κ εγω που δεν εχω ουτε ενα ευρω στην τσεπη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο