Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Καταργείται ο ΟΠΑΔ, σε διαθεσιμότητα οι εργαζόμενοι

 
Την κατάργηση του ΟΠΑΔ και τη μεταφορά των υπαλλήλων του σε καθεστώς διαθεσιμότητας προβλέπει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, με βάση διάταξη η οποία προστέθηκε το βράδυ της Παρασκευής. Στη θέση του ΟΠΑΔ δημιουργείται στο ΙΚΑ Τομέας Ασφαλισμένων Δημοσίου και Τομέας Ασφαλισμένων Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων ως αυτοτελείς τομείς με λογιστική και οικονομική αυτοτέλεια. Οι περιφερειακές υπηρεσίες του ΟΠΑΔ καταργούνται. Οι μεταφερόμενες αρμοδιότητες ασκούνται από τις υφιστάμενες περιφερειακές υπηρεσίες του ΙΚΑ.
Όσον αφορά στους εργαζόμενους, τόσο το μόνιμο προσωπικό όσο και αυτό που έχει σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ), τίθεται αυτοδικαίως, από την ισχύ του νέου νόμου, σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Το διάστημα της διαθεσιμότητας προβλέπεται να είναι ένας μήνας, ενώ στη συνέχεια οι πρώην εργαζόμενοι στον ΟΠΑΔ θα μεταταχθούν ή μεταφερθούν σε οργανικές θέσεις που συνιστώνται για το σκοπό αυτό στο ΙΚΑ, με την ίδια εργασιακή σχέση, κλάδο ή ειδικότητα, βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο. Το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς του προσωπικού εξακολουθεί να ισχύει.
Στους υπαλλήλους που τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας καταβάλλονται από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ τα τρία τέταρτα (3/4) των αποδοχών τους, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Κατά τη διάρκεια της διαθεσιμότητας, εξακολουθούν να καταβάλλονται από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ οι προβλεπόμενες ασφαλιστικές εισφορές εργοδότη και ασφαλισμένου που αναλογούν για κύρια σύνταξη, επικουρική ασφάλιση, πρόνοια και υγειονομική περίθαλψη. Οι εισφορές αυτές από τη θέση του υπαλλήλου σε διαθεσιμότητα και για το χρονικό διάστημα που αυτή διαρκεί προσδιορίζονται στο 75% των αποδοχών αυτού.
πηγή: imerisia.gr

4 σχόλια:

  1. Η τρόικα απαιτεί να γίνει αναλογιστική μελέτη για όλα τα ταμεία. Όλα όσα έχουν γίνει στις συντάξεις και στην ιατρική περίθαλψη μέχρι σήμερα είναι μονό η κορυφή ενός παγόβουνου.




    Έχοντας δει τις μελέτες που υπάρχουν αλλά που ποτέ δεν προβλήθηκαν τα αποτελέσματα από τις μελέτες που ζήτησε η τρόικα θα είναι

    μείωση επικουρικών συντάξεων 50%

    σύνταξη € 500 εύρο το μήνα

    Αυτά τα μετρα θα γίνουν σταδιακά σε μια χρονική περίοδο 4-5 ετών άλλα αυτό θα είναι το τελικό αποτέλεσμα.

    Έτσι σήμερα αυτοί που νόμιζαν ότι ήταν «έξυπνοι» και έκαναν εισφοροδιαφυγή η έμπαιναν σε πρόωρη σύνταξη και ήταν στα καφενεία η έπαιρναν παράνομα συντάξεις τώρα θα πληρώσουν το τίμημα και ας μην κλαίνε. Είναι κρίμα όμως διότι θα πληρώσουν και αυτοί που ήταν σωστοί και τίμιοι.

    Όλα αυτά όμως είναι 10% του εγκλήματος- μαζί τα φάγαμε κ Πάγκαλε άλλα η ερώτηση είναι πόσο εμείς και πόσο εσείς.

    Αυτό που δεν είναι ξεκάθαρο είναι ποιοι θα πληρώσουν για τα 90% του εγκλήματος – μονο στο χρηματιστήριο χάθηκαν πάνω από 50 δις από τα αποθεματικά και κάποιοι έκαναν αμύθητες περιούσιες .Το έγκλημα όμως είναι τόσο διαχρονικό και αφού όλο το πολίτικο σύστημα είναι υπεύθυνο μάλλον κάνεις.

    Μια είναι η λύση ώστε το έγκλημα να μην το πληρώσουν τα παιδιά μας και να βγει η χώρα από αυτόν τον λαβύρινθο

    ΟΛΗ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

    ΔΑΝΕΙΟ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΒΑΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΑΝΕΙΟ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

    ΟΧΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ.

    Αυτή η λύση όμως απαιτεί ένα καινούργιο πολιτικό και χρηματοοικονομικό σύστημα. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε σωτήρες αυτούς που τα κατέστρεψαν. Μέχρι τότε το μονό που θα έχουμε είναι η συνεχεία της καταστροφής.

    οποτε ετοιμαστειτε . καλως ωρισαμε την νεα ευρωπη . καλως ειρθαμε στην ευρωπαικη ελλαδα του αυριο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αντε καιρος σιγα σιγα να μπαινει χερι και στις συντεχνιες τον δημοσιων υππαλληλων,αρκετα τους εχουμε πληρωσει ολοι εμεις που δεν ειχαμε μπαρμπα στην κωρονη.Ο ιδιωτικος τομεας εχει εναμιση εκατομυριο ανεργους και αλλους τοσους που δεν πληρωνονται η εχουν μισθο πεινας,μην τα βαζουμε με την τροικα,η τροικα ειναι ο αι γιωργης για τους φτωχους,θα σκωτοσει το δρακο που λεγεται δημοσιο,μονο ετσι θα γλυτωσει η χωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αν περιμενεις απο την τροικα να αναδιαμορφοσει το κρατος καηκαμεεε !!! οτι κανουν αυτοι το κανουν για δικο τους οφελος ( βλαιπε μισθους , και συνταξεις γερμανια , ανεβαινουν απο τοτε που εμεις ψομολισαμε ) . οσο για το δημοσιο ? μια ζωη ετσι θα ειναι . απλα θα πεσουν και οι μισθοι . το συστημα ετσι θα δουλευει απο προεκλογικα εως την αλλη τους τετραετια . ετσι φτιαχνουν το συστημα αυτοι ... η παιδια μας λυπει, αγαπητε(η), να αρχισουμε να καταλαβαινουμε πως μπορει να ειναι ενας φυσιολογικος πολιτης και οχι ενας πολιτης αριθμος μονο να τα ακουμπαει . τις υποχρεωσεις μας ολες οι εκαστοτε κυβερνησεις και αυτη τωρα , μαζι με την τροικα , μας τις μαθανε καλα . ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΜΑΤΑ ΜΑΣ ποιος θα μας τα μαθει ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο κλασικος τυπος που το αποθυμενο του ηταν να μπει στο δημοσιο αλλα δεν τα καταφερε, και το μονο που ξερει να λεει ειναι απολυστε τους, βαζοντας τους ολους στο ιδιο σακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο