Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Αστακός: Πτερύγιο στη θάλασσα προκαλεί ανησυχία και φήμες

     
       Ενημερώθηκαν προχθές οι λιμενικές υπηρεσίες στον Αστακό από αλιέα ότι είδε πτερύγιο μεγάλου ψαριού στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αστακού και Μύτικα, γεγονός που προκάλεσε φήμες για ύπαρξη επικίνδυνου σκυλόψαρου, περί απαγόρευσης κολύμβησης κλπ.
      Οι περισσότερες από τις φήμες αυτές είναι ανυπόστατες και ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας. Η αλήθεια έχει να κάνει πράγματι με μαρτυρία επαγγελματία ψαρά, που προκάλεσε μια κινητοποίηση από την πλευρά των λιμενικών, σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί σε τι ψάρι μπορεί να ανήκει το πτερύγιο που είδε ο ψαράς. 
    Από τις έρευνες δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε στην συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή και συστήθηκε από εκεί και πέρα στους λουόμενους να μην απομακρύνονται πολύ από τις ακτές. 
    Σε καμιά περίπτωση όμως δεν υπάρχει απαγόρευση κολύμβησης...............



      Το πτερύγιο μπορεί να ανήκει σε δελφίνι, σε τόνο, που πολύ συχνά εμφανίζονται σε αυτήν την περιοχή. Αν και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, προληπτικά καλέσαμε τους λουόμενους να μην απομακρύνονται πολύ από τις ακτές», σημειώνουν στο agriniopress.gr πηγές από την τοπική λιμενική αρχή.



6 σχόλια:

  1. στο σημειο αυτο υπαρχουν πολλα δελφινια αυτη την εποχη . τα δελφινια εχουν την ταση μιας και κοινουνται σε αγγελες και ειναι πολυ νοημονα θηλαστικά , σαν εμας , να μην δεχωνται κοντα τους σκυλοψαρα η καρχαριες , για τους απλους λογους που δεν τα θελουμε και εμεις .ιδικα αν υπαρχουν μικρα στο κοπαδι . η διαφορα ειναι στην ταχύτητα του πτεριγιου που ειδε ο ψαρας . αν πηγαινε αργα σιγουρα ανηκει σε καποιο ειδος καρχαριοειδες . τα δελφινια και οι τονοι πανε σφαιρες . περα απο το σχημα του πτεριγιου βαιβεα που σαν ψαρας θα επρεπε να ειναι γνωστης και να ηταν απολυτος , γι'αυτο που εβλεπε . τιποτα δεν αποκλείω παντος .αν τον πετύχω με το ψαροτουφεκο παντος θα σας καλεσω ολους διαμεσου του ΞηρόμεροNews να παρετε ενα μεζεδακι :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρόσεξε μην γίνεις εσύ το μεζεδάκι όμως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΕΤΑΝΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΒΛΑΚΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΜΑΣ,ΤΥΧΑΙΟ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πολυ ανετοσ ο κυριοσ του 3.53 ,και πολυ τολμηροσ .οταν το δει να μου πει πια συλαβει θα αρθρωσει ,αν προλαβει βεβαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλημεραααα !!! ειμαι ο ανωνημος 25 Ιουλίου 2013 - 3:53 μ.μ.. χαχαα καλα ρε σεις χασατε και το χιουμορ σας απο την κρηση ? λοιπον ανωνημε 25 Ιουλίου 2013 - 10:46 μ.μ. να εισε σιγουρος οτι με μια καλη βολη στο κεφαλι αυτου του ψαριου εχεις και πληρη επιτυχία . το λιγοτερο που μπορεις να παθεις ειναι να του χαρισεις και την βεργα και το πολυ καλο οπλο σου μιας και θα ειναι δυσκολο να κρατησεις το ψαρι . υπαρχουν βεβαιως και τεχνικες με εξοπλισμο που μπορεις να παρεις το ψαρι . οχι μονο αυτο αλλα και ψαρια που ξεπερνουν τα 200 κιλα . ριξε μια ματια στο blue water hunter και μαθε οτι ολα ειναι δυνατα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΟΝΥΡΟΣ ΠΟΥ ΕΙΔΕ ΤΟΝ ΚΑΡΧΑΡΙΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο