Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Ερώτηση του Τέρενς Κουίκ, για την ακαταλληλότητα του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται η Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας

      ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΙΤΩΛΙΑΣ
    «ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΩΝ ΝΑ ΤΑ ΣΤΟΙΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΧΑΡΤΟΚΟΥΤΕΣ! ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΜΕΛΑΝΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΤΙΑ!»
     «Ούτε σε τριτοκοσμική χώρα δεν θα αντικρίσει κανείς αυτό που είχα την ατυχία να διαπιστώσω προσωπικά κατά τη διάρκεια της πρόσφατης περιοδείας μου στο Νομό Αιτωλοκαρνανίας, που βρίσκεται υπό την κοινοβουλευτική μου εποπτεία............    Η Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας που εδρεύει στο Μεσολόγγι, στεγάζεται σε ένα ετοιμόρροπο κτίριο κατασκευής του 19ου αιώνα, με ουχί ευκαταφρόνητο τίμημα ενοικίου, που όχι μόνο προσβάλλει την ιστορία και το κύρος του Σώματος, αλλά θέτει σε κίνδυνο την υγιεινή και την ασφάλεια τόσο των εργαζομένων, όσο και των πολιτών που προσέρχονται στη συγκεκριμένη υπηρεσία για να εξυπηρετηθούν».
      Αυτό καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια και Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.
       Η κατάσταση που επικρατεί στο προαναφερόμενο Τμήμα, είναι τόσο τραγική, που οι εργασίες στο Τμήμα Διαβατηρίων περαιώνονται με τη χρήση χαρτόκουτων, ενώ στοιχειώδη υλικά όπως το χαρτί και το μελάνι για τους εκτυπωτές, καλύπτεται από τους αστυνομικούς ιδίαις δαπάναις.
     Όπως αποκαλύπτει και ο Πολιτευτής Αιτωλοακαρνανίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κωνσταντίνος Ντούπης, «από τις 7/12 του παρελθόντος έτους, το κτίριο κρίθηκε ακατάλληλο από την Υγειονομική Υπηρεσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καθώς δεν πληροί τους στοιχειώδεις όρους χώρων έντασης εργασίας και εξυπηρέτησης κοινού».

       Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, αυτό είναι το δεύτερο έγγραφο της Υγειονομικής Υπηρεσίας, που ζητά την μεταφορά της υπηρεσίας λόγω ακαταλληλότητας και επικινδυνότητας του κτιρίου.
      «Για ποιο λόγο και ενώ έχουν περάσει επτά ολόκληροι μήνες από τη στιγμή που η Υγειονομική Υπηρεσία έκρινε επικίνδυνο και ακατάλληλο το κτίριο εξακολουθεί να στεγάζεται εκεί η Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας; Πως περιμένετε η Αστυνομική Διεύθυνση να εκπληρώσει την αποστολή της όταν δεν παρέχονται τα στοιχειώδη για την λειτουργία της;», ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ και ζητά ενημέρωση για το χρονοδιάγραμμα ενεργειών τους προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεταφορά της προαναφερομένης Υπηρεσίας σε κατάλληλο κτίριο.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΝΙΚΟΛΑΟ ΔΕΝΔΙΑ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΙΩΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ
ΘΕΜΑ: ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

κ.κ. Υπουργοί,
    Ούτε σε τριτοκοσμική χώρα δεν θα αντικρίσει κανείς αυτό που είχα την ατυχία να διαπιστώσω προσωπικά κατά τη διάρκεια της πρόσφατης περιοδείας μου στο Νομό Αιτωλοκαρνανίας, που βρίσκεται υπό την κοινοβουλευτική μου εποπτεία.
   Η Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας που εδρεύει στο Μεσολόγγι, στεγάζεται σε ένα ετοιμόρροπο κτίριο κατασκευής του 19ου αιώνα, με ουχί ευκαταφρόνητο τίμημα ενοικίου, που όχι μόνο προσβάλλει την ιστορία και το κύρος του Σώματος, αλλά θέτει σε κίνδυνο την υγιεινή και την ασφάλεια τόσο των εργαζομένων, όσο και των πολιτών που προσέρχονται στη συγκεκριμένη υπηρεσία για να εξυπηρετηθούν.
    Για παράδειγμα οι εργασίες στο Τμήμα Διαβατηρίων, περαιώνονται με τη χρήση χαρτόκουτων, ενώ στοιχειώδη υλικά όπως το χαρτί και το μελάνι για τους εκτυπωτές, καλύπτεται από τους αστυνομικούς ιδίαις δαπάναις.
     Όπως αποκαλύπτει και ο Πολιτευτής Αιτωλοακαρνανίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κωνσταντίνος Ντούπης, «από τις 7/12 του παρελθόντος έτους, το κτίριο κρίθηκε ακατάλληλο από την Υγειονομική Υπηρεσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καθώς δεν πληροί τους στοιχειώδεις όρους χώρων έντασης εργασίας και εξυπηρέτησης κοινού».

    Στο ίδιο μάλιστα έγγραφο, το οποίο σας επισυνάπτεται, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι:
 «Θεωρείται επιτακτική η ανεύρεση άλλου χώρου κτιρίου που να πληροί τουλάχιστον τις βασικές απαιτήσεις εργασιακού χώρου έντασης εργασίας και κατάλληλο ως προς τις ιδιαιτερότητες των παρεχόμενων υπηρεσιών και δραστηριοτήτων».
       Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, αυτό είναι το δεύτερο έγγραφο της Υγειονομικής Υπηρεσίας, που ζητά την μεταφορά της υπηρεσίας λόγω ακαταλληλότητας και επικινδυνότητας του κτιρίου.
Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:
1.Για ποιο λόγο και ενώ έχουν περάσει επτά ολόκληροι μήνες από τη στιγμή που η Υγειονομική Υπηρεσία έκρινε επικίνδυνο και ακατάλληλο το κτίριο εξακολουθεί να στεγάζεται εκεί η Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας;
2.Πως περιμένετε η Αστυνομική Διεύθυνση να εκπληρώσει την αποστολή της όταν δεν παρέχονται τα στοιχειώδη για την λειτουργία της;
3.Θα μεριμνήσετε για την άμεση μεταφορά της Υπηρεσίας σε κατάλληλο κτίριο και αν ναι ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών σας;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ

Δεν υπάρχουν σχόλια: