Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013

Μπουζούκια, Κλαρίνα και Αλογα!

     Φτωχά πολιτιστικά καλοκαίρια. Με περιορισμένες επιλογές. Έτσι να ταιριάζουν με το κλίμα της εποχής. Βέβαια υπάρχουν και οι εξαιρέσεις για να είμαστε  δίκαιοι. Όμως ο γενικός κάνονας  είναι αυτός.
      Που είναι οι θεατρικές παραστάσεις, που θα μπορούσε ο κάθε σύλλογος με τα ίδια τα μέλη του να διοργανώνει ένα μικρο θεατρικό. Που είναι οι εκθέσεις φωτογραφίας με θέμα τα χωριά μας, και η προβολή αξιόλογων ταινιών. 
   Που είναι οι  γιορτές για την προβολή και ανάδειξη  των τοπικών προϊόντων μας. Η λαϊκή μας τέχνη με τα λαογραφικά στοιχεία. Οι εκδηλώσεις μνήμης και ιστορικής  έρευνας........       Ακόμη τα ποδοσφαιρικά τουρνουά που διοργανώνονταν μεταξύ των χωριών μας, όπως επίσης και άλλες αθλητικές εκδηλώσεις. Οι ποιοτικές Μουσικές Βραδιές (όχι βεβαία πως τα καλά κλαρίνα δει είναι).  Ένα σωρό ακόμη πράγματα, με μικρο κόστος, αλλά με δουλειά και μεράκι.

      Όμως υπάρχει πάντα και η άλλη άποψη. Σε ένα φίλο μου  που τα ανέφερα αυτά μου απάντησε "έλα μωρέ  γίνατε τώρα όλοι κουλτουριάρηδες , αυτό θέλει σήμερα ο κόσμος να διασκεδάσει και να περάσει καλά ". Μπορεί και να έχει δίκιο. 
     Μπορεί και ο ίδιος ο κόσμος να βαρέθηκε όλα τα παραπάνω. Μπορεί να άλλαξαν και οι συνήθειες μας.  Μπορεί εμείς απλά να είμαστε ρομαντικοί, και ξεπερασμένοι και να μείναμε στα παλιά....

Τα συμπεράσματα δικά σας.  
Μεγενθυτικός Φακός      
     

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΠΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ ΤΕΤΟΙΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ , ΤΩΝ ΚΑΙ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ ...ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ ! ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΙΔΡΥΘΕΙ. ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ ΣΕ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ...ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ . ΣΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ , ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ , ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ (με εξαιρεση του Μύτικα).ΟΙ ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ ΜΑΣ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ. ΤΙ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ; ΠΡΙΜ ! ΠΡΙΜ! ΠΡΙΜ! και αυτα παράνομα και καμια φορά με το ίδιο ζωϊκο κεφάλαιο έπαιρναν πριμ 2-3 μέλη απο την ίδια οικογένεια.

Ανώνυμος είπε...

ποσο δικιο εχει

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΣΚΥΛΑΔΙΚΑ!!!!

Ανώνυμος είπε...

ELATE ESEIS ME TO EPIPEDO NA KANETE NA TA DOYME KAI MEIS POY DEN JEROYME OI XVRIATES KAI OI ARPAXTES