Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

ARTηρια Λευκάδας: ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΑΧΟΣ έκθεση ζωγραφικής και σκιτσογραφίας

ARTηρια 
3- 12 αυγουστου 2013

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΑΧΟΣ
εκθεση ζωγραφικης και σκιτσογραφιας

   Ο γνωστός σκιτσογράφος και ζωγράφος, Κώστας Βλάχος, παρουσιάζει  στην ARTηρία” την πιο πρόσφατη δουλειά του, με ζωγραφικούς πίνακες και σκιτσογραφικές απεικονίσεις από 3 έως 12 Αυγούστου.
Εικόνες από Λευκάδα, όπου πρωταγωνιστούν εντυπωσιακές φάσεις νεαρών φίλων του “kite serf”, που γεμίζουν με πολύχρωμα μπαλόνια τον ουρανό στον Άη Γιάννη, απεικονίζονται σε αρκετούς πίνακες του καλλιτέχνη........



  Ο Κώστας Βλάχος είναι όμως και σκιτσογράφος, γι’ αυτό δεν παραλείπει να παρουσιάζει και μερικές σκιτσογραφικές ιδέες του, που εκφράζουν άλλοτε απλό χιούμορ, και άλλοτε χιούμορ με σκωπτική προέκταση…
   Αυτή η έκθεση της δουλειάς του στην “ARTηρία” είναι η δεύτερη ατομική του στο νησί της καρδιάς του.
     Το πρώτο ξεκίνημα του Κώστα Βλάχου στον καλλιτεχνικό χώρο ήταν η ζωγραφική, αλλά η ιδιαίτερη προτίμησή του υπήρξε η σκιτσογραφία, όπου τελικά έμελλε να σταδιοδρομήσει ως γελοιογράφος στον Αθηναϊκό Τύπο.
      Από πολύ νωρίς διακρίθηκε επαγγελματικά στο χώρο αυτό και το 1964 έγινε αποδεκτός στην τότε Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων, δίπλα στους γνωστούς τότε σκιτσογράφους Φωκίωνα Δημητριάδη, Παύλο Παυλίδη, Αρχέλαο, Χριστοδούλου, Μποσταντζόγλου (Μποστ), Μ. Γάλλια και άλλους, με τους οποίους πήρε μέρος και στην πρώτη έκθεση γελοιογραφίας της Λέσχης που έγινε το 1965 στην αίθουσα «Παρνασσός», την οποία επισκέφθηκαν τότε χιλιάδες Αθηναίοι.
    Εργάστηκε και συνεργάστηκε με όλες σχεδόν τις εφημερίδες και περιοδικά της Αθήνας από το 1960 έως το 1990.
     Μετά τη μεταπολίτευση, είχε την έμπνευση για τη διοργάνωση τεσσάρων Παγκοσμίων Εκθέσεων γελοιογραφίας στην Αθήνα-Κηφισιά, οι οποίες σημείωσαν μεγάλη επιτυχία (1975-1977-1980-1990).
   Έχει συμμετάσχει σε πολλές διεθνείς εκθέσεις γελοιογραφίας του εξωτερικού και έχει αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις για τα επιτυχημένα σκίτσα του. Από το 1966 είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ.
    Παράλληλα, όλα αυτά τα χρόνια ασχολήθηκε με την έκδοση δικών του χιουμοριστικών εντύπων και βιβλίων καθώς και με το περιοδικό «ΚΗΦΙΣΟΣ» που εκδίδεται συνεχώς από το 1981 για την ενημέρωση των κατοίκων της Κηφισιάς και ευρύτερα των βορείων προαστίων...
    Η αγάπη του για τη σκιτσογραφία δεν διακόπηκε ποτέ και με την επανίδρυση της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων το 2007 επανασυνδέθηκε με τους αγαπητούς του συναδέλφους που τον εξέλεξαν Πρόεδρο της Λέσχης του για μια τριετία (2007-2010). Στην τριετία αυτή πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλίες του αρκετές και πολύ σημαντικές δραστηριότητες της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων, που είχαν ιδιαίτερη απήχηση στο κοινό.
     Μια ολόκληρη πεντηκονταετία συμπληρώνεται φέτος στο χώρο της επαγγελματικής του σκιτσογραφίας και δημοσιογραφίας, αλλά ο Κώστας Βλάχος δεν άφησε ποτέ τα πινέλα και τα χρώματα της ζωγραφικής με τα οποία ξεκίνησε από νεαρός…
     Η αγάπη του για το περιβάλλον και το εικαστικό χιούμορ τον προκαλούν πάντα σε ρεαλιστικές και ιδεατές ζωγραφικές απεικονίσεις, όπως και μεταφορές στον καμβά θεμάτων με χιουμοριστικές προσεγγίσεις και οικολογικό προβληματισμό.
Από το 1970 ζει και εργάζεται στην Κηφισιά και κάθε χρόνο, κατά την περίοδο των θερινών του διακοπών, «μετακομίζει» στη Λευκάδα όπου βρίσκεται το δεύτερο σπίτι του και οι άλλοι μισοί καλοί φίλοι του.
    Για μερικά χρόνια (1955-1960) εργάστηκε και συνεργάστηκε με το σκιτσογράφο Βύρωνα Απτόσογλου, δημιουργό των εικόνων του περιοδικού «Μικρός Ήρως».
    Τα τοπία και γενικά το περιβάλλον αποτελούν βασικό στοιχείο έκφρασης του Κ.Β. που μοιράζεται ανάμεσα στην ουτοπία και τη ρεαλιστική απεικόνιση.

καθημερινα 20.00-23.00
εισοδος ελευθερη

www.artiria.gr
τηλ: 26450.22820

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο