Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Διαμαρτυρία Νίκου Σολδάτου για τις τιμές ΦΑΠ ακινήτων

      Ενδεικτικά σας αναφέρω 6.5 Ευρώ στο Αγρίνιο, 9 Ευρώ στο Μεσολόγγι (πρωτεύουσα), και 15.5 Ευρώ στον Αετό,  στην Τρύφου, στην Κομπωτή που επιπλέον μαστίζονται από ανεργία και αποδεδειγμένα όπως προκύπτει από στοιχεία που πρόσφατα δώσατε στην δημοσιότητα με το χαμηλότερο  κατά κεφαλήν  εισόδημα!!

    Πολλά ερωτήματα έχουν προκαλέσει οι αντικειμενικές τιμές των οικοπέδων που θα αποτελέσουν τη βάση του υπολογισμού για τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας των ετών 2011, 2012 και 2013. 
    Ειδικά για την  Αιτωλοακαρνανία  απορίες προκαλεί το γεγονός ότι αγροτικές περιοχές είναι κοστολογημένες με πολύ υψηλότερες τιμές σε σχέση με αστικές περιοχές.
    Για τον προσδιορισμό των τιμών  ΦΑΠ ακινήτων λοιπόν έντονα αντέδρασε  ο δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας Νίκος Σολδάτος καθώς χαρακτηρίζει «αδιανόητο για παράδειγμα αδόμητο οικόπεδο  στο Αγρίνιο  (αστικό κέντρο της Αιτωλ/νίας) να έχει υποεξαπλάσια τιμή από την Βόνιτσα έδρα του Καλλικρατικού Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας και πόσο μάλλον από τα τοπικά διαμερίσματα της ορεινής επαρχίας Ξηρομέρου». 
 Αναφέρει στην επιστολή του προς τον Υφυπουργό Οικονομικών Γεώργιο Μαυραγάνη ο κ. Σολδάτος:

«Κύριε Υφυπουργέ,
     Κατόπιν δημοσιεύσεως στο ΦΕΚ των τιμών για τον ΦΑΠ ετών  2011-2012 διαπιστώσαμε ότι στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ο Δήμος μας κατά μέσο όρο κατέχει την 1η θέση στον λόγο τιμής ανά τετραγωνικό μέτρο........





       Δεδομένου ότι τα στοιχεία σας δεν είναι αμφισβητήσιμα αφού σας δόθηκαν από τις Τοπικές Εφορίες  αρμοδιότητας σας, δεν διαμαρτυρόμαστε για το τυπικό της απόφασης σας ή την αναγκαιότητα  επιβολής του φόρου, αλλά για το ουσιαστικό,  ατεκμηρίωτο, και προκλητικό μέρος της για το κοινό αίσθημα και λογική  των κατοίκων και γενικότερα των ιδιοκτητών της περιοχής. Προφανώς διαβάζοντας κάποιος για πρώτη φορά  τα ποσά εκτιμά πως πρόκειται για τυπογραφικό λάθος.

       Είναι αδιανόητο για παράδειγμα αδόμητο οικόπεδο  στο Αγρινίο (αστικό κέντρο της Αιτωλ/νίας) να έχει υποεξαπλάσια τιμή από την Βόνιτσα έδρα του Καλλικρατικού Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας και πόσο μάλλον από τα τοπικά διαμερίσματα της ορεινής επαρχίας Ξηρομέρου. 
       Ενδεικτικά σας αναφέρω 6.5 Ευρώ στο Αγρίνιο, 9 Ευρώ στο Μεσολόγγι (πρωτεύουσα), και 15.5 Ευρώ στον Αετό,  στην Τρύφου, στην Κομπωτή   που επιπλέον μαστίζονται από ανεργία και αποδεδειγμένα όπως προκύπτει από στοιχεία που πρόσφατα δώσατε στην δημοσιότητα με το χαμηλότερο  κατά κεφαλήν  εισόδημα!!

Κύριε Υφυπουργέ,
      παρακαλούμε όπως ενεργήσετε για την αποκατάσταση της αδικίας με την άμεση τροποποίηση της απόφασης σας, ώστε να αρθεί η ανησυχία, η αναστάτωση των κατοίκων και των εν δυνάμει επενδυτών στην περιοχή μας, ειδικά την παρούσα οικονομική συγκυρία που οι επενδύσεις αποτελούν ζητούμενο για την ενίσχυση της τοπικής μας αγοράς  και την ανταγωνιστικότητα  της οικονομίας.
Αναμένουμε την ανταπόκριση σας στο αίτημα μας» .


8 σχόλια:

  1. Κατόπιν εορτής για άλλη μια φορα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. επιτελους ξυπνησε ο δημαρχος η μηπως τον ξυπνησε καποιος διπλανος του που κινηθικε για τις τιμες φαπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τωρα με το χωράφι στην κατούνα που ψηφίσατε ανέβηκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τωρα με το χωράφι στην κατούνα που ψηφίσατε ανέβηκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ante re apo papagalakia ths kakia vras se ligo ua mas peite o ftaih o dhmarxos poy kanei kai zesth ante re ante re

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. προεχει ο μιστος του δημαρχου και μετα τα υπολοιπα θεματα αλλοστε γιαυτο εκανε τον αγωνα . Εχετε δει πολλα εργα μεχρι τωρα θα λειτουργεισουν τα λουτρα του τρυφου φετος κυριε δημαρχε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απορώ τι θα απαντήσει ο Δήμαρχος αν του πουν ότι αγοράζει ο Δήμος με 20000€ το σρέμμα στην Κατουνα. Το βλέπω να ανεβαίνουν κιάλο οι αντικειμενικες . Ας είναι καλά ο Δήμαρχος και η παρέα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τις τιμές που επικαλείτε στο έγγραφο του τις ήξερε ο Δήμαρχος ή τις εμαθε τώρα?Και αν τις ήξερε πως επέτρεψε την αγορά του οικοπέδου στην Κατούνα σε τιμή οχταπλάσια από την αντικειμενική αξία? Ύποπτα πράγματα.Και υποκριτικό όταν αγοράζεις ως Δήμο σε τιμή οχταπλάσια από την αντικειμενική να ζητάς μείωση αντικειμενικών στο Δήμο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο