Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Σοβαρές κατηγορίες για πρώην Αγρινιώτη διοικητή του αστυνομικού τμήματος Βόνιτσας

Σοβαρές κατηγορίες αντιμετωπίζει ο 56χρονος Αγρινιώτης απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ. ΑΣ. που συνελήφθη χθες στη Λευκάδα καθώς  με δύο ακόμη άτομα επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν ανάληψη ύψους 225.000 από τραπεζικό κατάστημα με πλαστά δικαιολογητικά.....
 Σε βάρος τους  σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, για απάτη κατ΄ εξακολούθηση και κατ΄ επάγγελμα και κατά περίπτωση για πλαστογραφία. Για την υπόθεση η Αστυνομία προχώρησε στην ακόλουθη
 επίσημη ενημέρωση:
Συνελήφθησαν χθες (21.06.2013) το πρωί, στην Λευκάδα από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκάδας, 53χρονη ημεδαπή και δύο ακόμη ημεδαποί 56 και 31 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, για απάτη κατ΄ εξακολούθηση και κατ΄ επάγγελμα και κατά περίπτωση για πλαστογραφία και χρήση πλαστού εγγράφου καθώς και παραβάσεις του τελωνειακού κώδικα.
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας, εντοπίστηκαν χθες το πρωί σε Τραπεζικό Υποκατάστημα της Λευκάδας, οι τρεις ημεδαποί την στιγμή που πραγματοποιούσαν ανάληψη μεγάλου χρηματικού ποσού, από τον λογαριασμό 81χρονης ημεδαπής, με πλαστή συμβολαιογραφική πράξη.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, η 53χρονη ημεδαπή ενεργώντας από κοινού με τoν 56χρονο και τον 31χρονο, έκανε χρήση πλαστής αστυνομικής ταυτότητας καθώς και πλαστού πληρεξουσίου, το οποίο της έδινε την δυνατότητα να πραγματοποιήσει ανάληψη 225.000 ευρώ από τον λογαριασμό της 81χρονης.
Στην κατοχή της 52χρονης καθώς και σε έρευνες που ακολούθησαν στην οικία της, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε μεγάλος αριθμός πιστοποιητικών, δικαιολογητικών και άλλων εγγράφων, για τα οποία εξετάζεται το ενδεχόμενο να έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες αξιόποινες πράξεις, ενώ στην οικία του 56χρονου βρέθηκαν επιπλέον 8 κούτες με λαθραία τσιγάρα.
Η έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ τα χρήματα επιστράφηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό της 81χρονης.Οι τρεις ημεδαποί οδηγούνται στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας.

Πηγή:agriniopress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο