Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Προσκυνηματική εκδρομή της ενορίας Ποταμός Κέρκυρας στον Άγιο Βάρβαρο στην Τρύφου


   Την ενορία  Ποταμός Κέρκυρας και το χωριό Τρύφος (Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας) τα συνδέει η κοινή πίστη και λατρεία για τον Άγιο Βάρβαρο. Ως γνωστόν  ο Άγιος Βάρβαρος άγιασε και ενταφιάστηκε στο χωριό Τρύφου, όμως και στο  προάστιο Ποταμός Κερκύρας  έκανε θαύμα, χτίσανε Ναό προς τιμήν του και σήμερα εκεί φυλάσσονται τα λείψανα του Αγίου που βρέθηκαν πρόσφατα στη πόλη Vodnjan της Κροατίας.

ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΝΟΡΙΑΚΗΣ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΤΡΥΦΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΡΒΑΡΟ

    Η ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΤΑΜΟΥ (Ε.Ν.Ο.Π.) με την ευκαρία της λήξης της κατηχητικής περιόδου 2012 -2013, πραγματοποίησε το Σάββατο 15 Ιουνίου ε. ε. ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή στο Τρύφο της Αιτωλοακαρνανίας και στο νησί της Λευκάδος...................



        Συγκεκριμμένα τα παιδιά με τους συνοδούς τους πέρασαν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με το δρομολόγιο των 06:15. Αμέσως και χωρίς καθυστέρηση ξεκίνησαν για το Τρύφο, στα Ακαρνανικά όρη, στον χώρο που ασκήτεψε ο όσιος ΒΑΡΒΑΡΟΣ ο Πενταπολίτης και Μυροβλήτης.
       Φθάνοντας στο σημείο όπου μπορεί να βρεθεί το λεωφορείο, ανηφόρισαν το μικρό μονοπάτι που οδηγεί στον ναΐσκο του Αγίου Βαρβάρου
     Αφού τέλεσαν μια σύντομη δέηση, πέρασαν στο πίσω μέρος του Ναού και προσκύνησαν τον τάφο του Οσίου. Ήδη ο υπεύθυνος της εκδρομής είχε διηγηθεί στα παιδιά τον βίο του Οσίου και την σχέση του με την ενορία μας.

      Αφού όλοι απόλαυσαν την ησυχία και ηρεμία που προσφέρει σε όλους τους προσκυνητές ο ευλογημένος αυτός χώρος ξεκίνησαν την σύντομη κάθοδο, προκειμένου να φθάσουν στο λεωφορείο, το οποίο τους οδήγησε στο όμορφο νησί της Λευκάδος.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο