Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Διαγωνισμός Φωτογραφίας: «ΞΗΡΟΜΕΡΟ, Ο ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»


ΠΡΟΣΟΧΗ! ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΜΕΧΡΙ 30.09.2013


 To xiromeronews και η Ξηρομερίτικη Εταιρεία Λόγου και Τέχνης (Ξ.Ε.ΛΟ.Τ.) διοργανώνουν για πρώτη φορά Διαγωνισμό Φωτογραφίας με γενικό θέμα: «ΞΗΡΟΜΕΡΟ, Ο ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ».
     Σκόπιμα επιλέχθηκε ένα τόσο γενικό θέμα για να δοθεί η ευκαιρία σε όλους να κινηθούν χωρίς περιορισμούς. 
   Μοναδικός περιορισμός αποτελεί το γεγονός ότι οι φωτογραφίες πρέπει να είναι τραβηγμένες εντός των ορίων γεωγραφικής περιφέρειας του Ξηρομέρου, δηλαδή των Καλλικρατικών Δήμων  Ξηρομέρου και Ακτίου – Βόνιτσας............
   Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι φωτογραφίες δύναται να απεικονίζουν το Φυσικό περιβάλλον (π.χ. τοπία ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς, βουνοκορφές, σπήλαια, ποτάμια, φαράγγια, αιωνόβιες βελανιδιές και λοιπά μνημεία της φύσης) και το Ανθρωπογενές περιβάλλον (Λαϊκή αρχιτεκτονική, παραδοσιακούς οικισμούς, γεφύρια, νερόμυλους, εκκλησίες, μοναστήρια και λοιπά ανθρώπινα δημιουργήματα, κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, παραδοσιακούς χώρους και γενικά μαρτυρίες διαχρονικής πορείας της περιοχής).

Όροι του Διαγωνισμού Φωτογραφίας:
    Δικαίωμα συμμετοχής στον Διαγωνισμό έχουν όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.  
   Στο φωτογραφικό διαγωνισμό μπορεί να λάβει μέρος κάθε ερασιτέχνης ή επαγγελματίας φωτογράφος και η συμμετοχή είναι δωρεάν. Δικαίωμα δεν έχουν οι συντάκτες του xiromeronews τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της (Ξ.Ε.ΛΟ.Τ.) καθώς και οι συγγενείς πρώτου βαθμού αυτών, όπως επίσης οι συγγενείς πρώτου βαθμού των μελών  της κριτικής επιτροπής.

       Η Διάρκεια του Διαγωνισμού ξεκινά από τη 10.07.2013 και ολοκληρώνεται την 31η.08.2013 και ώρα 23:59.   
     Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στον Διαγωνισμό μπορούν να αποστείλουν έως τρεις (3) φωτογραφίες, ασπρόμαυρες ή έγχρωμες  οποτεδήποτε κατά τη Διάρκεια του Διαγωνισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση: fotografikoxiromero@gmail.com αναφέροντας τα στοιχεία τους (όνομα, επώνυμο, email) και τον τίτλο, που θα επιλέξουν να δώσουν στην αντίστοιχη φωτογραφία τους. Συμμετοχές με ελλιπή στοιχεία δεν θα γίνονται δεκτές.

       Οι φωτογραφίες που θα αποσταλούν στο πλαίσιο του παρόντος Διαγωνισμού, μπορεί να προέρχονται από κάθε είδους φωτογραφική μηχανή, κινητό τηλέφωνο ή TABLET κ.λπ. Επίσης μπορεί να έχουν τύχει επεξεργασίας, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας μίας φωτογραφίας να έχει υποστεί μοντάζ, δηλαδή να αποτελεί σύνθεση περισσότερων φωτογραφιών.

        Το μέγεθος των συνημμένων αρχείων πρέπει να είναι τουλάχιστον 2 ΜΒ (300 dpi) και δε δύναται να ξεπερνά τα 25 ΜΒ, ώστε να μπορούν να αποσταλούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να τυπωθούν σε μεγάλο μέγεθος εφόσον προκριθούν. 
     Οι φωτογραφίες θα πρέπει να είναι σε μορφή jpg και το όνομα κάθε αρχείου θα πρέπει να είναι αποθηκευμένο με την εξής μορφή: Επώνυμο_ Πρώτο Γράμμα Μικρού Ονόματος_ Τοποθεσία_ αύξοντα αριθμό της φωτογραφίας σε ελληνικούς χαρακτήρες (π.χ.: Τριάντης_Ε_Λιγοβίτσι _01.jpg). Τα στοιχεία που αποστέλονται είναι αληθή και ακριβή. Η χρήση ψευδώνυμων δεν επιτρέπεται.
 
        Δεν αποστέλονται φωτογραφίες με ανηλίκους   (κάτω των 18 ετών),  γυμνές ή προκλητικές, προσβλητικές των θεσμών και των χρηστών ηθών, με παράνομο ή ανήθικο περιεχόμενο. Σε περίπτωση που οι Διοργανωτές κρίνουν κατά τη διακριτική της ευχέρεια ότι μία φωτογραφία παραβιάζει τις ανωτέρω δεσμεύσεις, η αντίστοιχη συμμετοχή θα αποκλεισθεί από τον Διαγωνισμό και η εν λόγω φωτογραφία θα διαγραφεί.
       Καμία Συμμετοχή που θα ληφθεί πέραν της Διάρκειας του Διαγωνισμού δεν θα γίνει δεκτή.
    Η ημερομηνία λήψης των φωτογραφιών δεν έχει σημασία.

          Μετά τη λήξη του Διαγωνισμού, ειδική τριμελής επιτροπή εξειδικευμένων στην τέχνη της φωτογραφίας προσώπων, που έχει επιλεχθεί από τους Διοργανωτές και θα αποτελείται από τους: Αναστάσιο Μουμτζόγλου, Βατούγιου Στέλλα και Γιώργο Κουβέλη θα επιλέξει τις, κατά την απόλυτη κρίση της,  τριάντα (30) κατά σειρά καλύτερες φωτογραφίες και τις τρεις (3)  εξ αυτών φωτογραφίες που κατά σειρά θα βραβευθούν, οι οποίες κατά την απόλυτη κρίση της θα ανταποκρίνονται καλύτερα στον σκοπό και στο θέμα του Διαγωνισμού.

     Για την απόφαση της κριτικής επιτροπής δεν απαιτείται αιτιολογία. Δεν επιτρέπεται καμία προσπάθεια παρέμβασης στο έργο της κριτικής επιτροπής. Σε τέτοια τυχόν περίπτωση η αντίστοιχη συμμετοχή θα αποκλεισθεί από τον Διαγωνισμό.

      Σχετικές ανακοινώσεις αναφορικά με τον Διαγωνισμό θα γίνουν μέσω της ιστοσελίδας του http://xiromeronews.blogspot.gr
        Προϋπόθεση της εγκυρότητας της συμμετοχής,  είναι η αποδοχή όλων  των όρων συμμετοχής,  συμμετοχή, που δεν συμμορφώνεται με τους παρόντες όρους θα θεωρείται άκυρη.

Δημοσιότητα και πνευματικά δικαιώματα:
    Για τη συμμετοχή στον παρόντα διαγωνισμό, κάθε φωτογράφος πρέπει να είναι ο πνευματικός δημιουργός του έργου που θα υποβάλλει. Σε περίπτωση, που οι φωτογραφίες απεικονίζουν πρόσωπα εν αγνοία τους ή χωρίς την έγκρισή τους, ή γενικά παραβιάζουν νόμιμα δικαιώματα τρίτων, την ευθύνη φέρει αποκλειστικά ο φωτογράφος.
     Τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών που θα αξιολογηθούν ανήκουν στο φωτογράφο και στους διοργανωτές του διαγωνισμού που αποκτούν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν τις φωτογραφίες σε μελλοντικές δραστηριότητές του μη   κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
      Οι διοργανωτές δικαιούνται να αποκλείσουν οποιαδήποτε φωτογραφία, η οποία δεν συνάδει με το πνεύμα του διαγωνισμού ή δεν ακολουθεί τους κανονισμούς.

Θα απονεμηθούν
-Τρία  (3) κατά σειρά (πρώτο, δεύτερο, τρίτο)  βραβεία, στις τρείς (3) καλύτερες φωτογραφίες.
-Είκοσι (20) έπαινοι στις επόμενες είκοσι (20)  καλύτερες  φωτογραφίες.

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων:
 Η ανακοίνωση των βραβευθέντων φωτογραφιών  και των  καλύτερων συμμετοχών, θα γίνει εντός του Σεπτεμβρίου 2013.
    Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν σχετικά, τηλεφωνικά και με email από εκπρόσωπο των διοργανωτών.
    Η ακριβής ημερομηνία και ώρα της απονομής βραβείων και των επαίνων θα ανακοινωθούν εγκαίρως.

    Οι καλύτερες φωτογραφίες που θα επιλέξει η κριτική επιτροπή θα εκτυπωθούν και θα  αποτελέσουν το υλικό Έκθεσης Φωτογραφίας που θα περιοδεύσει σε επιλεγμένους εκθεσιακούς χώρους.

Οι ακριβείς ημερομηνίες θα ανακοινωθούν αργότερα.


Καλή σας επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο