Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Από τη Μακρύνεια (Δαφνιάς) ο Αστυνομικός που δολοφονήθηκε από κακοποιούς σήμερα στο Δίστομο

         Πένθος σε χωριό της Μακρυνείας (Δαφνιάς) και στους αστυνομικούς της περιοχής μας προκαλεί ο θάνατος 37χρονου αστυνομικού τα ξημερώματα σήμερα στο Δίστομο.  Ο 37χρονος συμπατριώτης μας πατέρας δύο παιδιών και με αδερφό που υπηρετεί στην Α.Δ. Αιτωλίας , έπεσε νεκρός  από τα πυρά που άνοιξαν εναντίον του δραπέτες των φυλακών Τρικάλων.
       Ο 37χρονος υπηρετούσε σε αστυνομικό τμήμα της εκεί περιοχής και έχασε τη ζωή του σε επιχείρηση  εντοπισμού δραπετών από τις φυλακές στα Τρίκαλα. Οι δραπέτες άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών με καλάσνικοφ, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο Μακρύνειος αστυνομικός και να  καταλήξει από ακατάσχετη αιμορραγία στο νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε.......



     Για τον εντοπισμό των δραστών η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό και επί ποδός είναι οι δυο Αστυνομίες Διευθύνσεις της Αιτωλοακαρνανίας, στήνοντας παράλληλα μπλόκα σε ορεινές και μη περιοχές , όπως το Θέρμο και η Ναυπακτία.

ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΔΡΑΠΕΤΕΣ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Κακοποιοί «εκτέλεσαν» αστυνομικό στο Δίστομο

     Νεκρός από τα πυρά πέντε κακοποιών έπεσε στις 2 τα ξημερώματα ένας αστυνομικός στο Δίστομο Βοιωτίας, όταν κατά τη διάρκεια ελέγχου άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ σε βάρος των αστυνομικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για δραπέτες των Φυλακών Τρικάλων.
     Οπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λειβαδιάς, που εκτελούσαν υπηρεσία ελέγχων στην περιοχή της Δεσφίνας, αφού ενημερώθηκαν για ύποπτα άτομα, τα οποία κινούνταν πεζή σε περιοχή του Διστόμου, κινήθηκαν προς το σημείο για τον εντοπισμό και τον έλεγχό τους.
      Στο σημείο μετέβη αρχικά ένα συμβατικό όχημα, με τρεις αστυνομικούς. Την ώρα που στάθμευαν το όχημα, εμφανίστηκαν αιφνιδιαστικά πέντε άτομα, κρυμμένα σε παρακείμενο αλσύλλιο, τα οποία με την απειλή βαρύ οπλισμού αφαίρεσαν τον υπηρεσιακό τους εξοπλισμό (τρία αλεξίσφαιρα γιλέκα, τρία πιστόλια και ένα πολεμικό τυφέκιο G 3- A3).
      Στη συνέχεια, όταν κατέφθασε στο σημείο δεύτερο συμβατικό όχημα με δυο αστυνομικούς, ένας από τους κακοποιούς έβαλε εναντίον τους, με πυροβόλο όπλο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο οδηγός, στο δεξί μηρό.
     Ο 37χρονος Υπαρχιφύλακας, που υπηρετούσε στο ΤΑ Λειβαδιάς, διακομίστηκε άμεσα στο Νοσοκομείο Λειβαδιάς, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του από ακατάσχετη αιμορραγία. 
    Οπως αναφέρει το lamiastar.gr, ο 37χρονος υπάρχιφύλακας ήταν πατέρας δύο παιδιών και η σύζυγός του ήταν για τρίτη φορά έγκυος.
     Οι δράστες διέφυγαν με το πρώτο υπηρεσιακό όχημα μάρκας FORD FOCUS, χρώματος μπλε, ενώ στην ευρύτερη περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή ειδικών δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. (Ε.Κ.Α.Μ., Ο.Π.Κ.Ε., Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. κλπ) και ελικοπτέρου, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο