Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Αντάμωσαν οι απόφοιτοι του 1983 του Λυκείου Αιτωλικού


Γράφει η: Πηγή Χαντζή

       Στα μέσα Μαΐου αντάμωσαν στο Λύκειο Αιτωλικού οι απόφοιτοι του 1983 μαζί με τους καθηγητές τους. Οι περισσότεροι απόφοιτοι ήταν εκεί. Από τους καθηγητές ήταν ο Νίκος Μπάγιας, η Πηγή Χαντζή και η Μάχη Παπαζήση.
         Η σκηνή που ξετυλίχθηκε δεν περιγράφεται. Καθώς στα πρόσωπα όλων ήταν χαραγμένος ο χρόνος, η αναγνώριση μεταξύ τους ήταν λίγο δύσκολη. Η συγκίνηση απερίγραπτη. Ξύπνησαν μνήμες από το παρελθόν......



      Μπήκαν σε μια αίθουσα, αφηγήθηκαν γεγονότα που έμειναν χαραγμένα στα μυαλά των τότε εφήβων, προβλήθηκαν φωτογραφίες από την εκδρομή της Γ’ Λυκείου στην Θεσσαλονίκη και πήραν τον λόγο και οι καθηγητές και πολλοί απόφοιτοι της εποχής εκείνης. 
     Ο συντονισμός και η προσπάθεια υλοποίησης αυτής της συνάντησης ήταν της Βάσως Κοτσάλου.
     
      Προσωπικά συγκινήθηκα πάρα πολύ που είδα τους παλιούς μαθητές και μαθήτριες να είναι αποκαταστημένοι επαγγελματικά και ευτυχισμένοι με τις οικογένειές τους. Τώρα που η καριέρα μου έφτασε στο τέλος κάνω έναν απολογισμό για το αν πρόσφερα στους μαθητές και τότε και στα επόμενα χρόνια. 
     Μου έρχεται στο μυαλό η ρήση του Καζαντζάκη: «Ο δάσκαλος είναι λαμπάδα που καίει, καίγεται η λαμπάδα και φωτίζονται τα μυαλά των μαθητών».
     Άρα ο δάσκαλος καιόμενος ο ίδιος σφυρηλατεί τις προσωπικότητες των παιδιών προσφέροντας γνώσεις και διδάσκοντας ήθος. Από τη συνάντηση αυτή και από την αποδοχή των παιδιών συνειδητοποίησα ότι προσέγγισα κάπως το πορτρέτο του δασκάλου που αναφέρει ο Καζαντζάκης.
Ευχαριστώ για τις όμορφες στιγμές-Να το επαναλάβουμε!

Πηγή Χαντζή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο