Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε ο Άγιος Βάρβαρος στην Τρύφου


       Για πρώτη φορά φέτος απουσίαζε από την πανήγυρη του Αγίου,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. ΚΟΣΜΑΣ  ο οποίος  μετέβη εκτάκτως στην πόλη της Πρέβεζας προκειμένου να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία του Μακαριστού Μητροπολίτου Νικοπολέως και Πρεβέζης Μελέτιου.

     Με την δέουσα λαμπρότητα, επισημότητα και με τη συμμετοχή δεκάδων πιστών  η Τρύφου αλλά και το Ξηρόμερο γιόρτασε τη μνήμη του Αγίου  Βαρβάρου του Πενταπολίτου, του εν Τρύφω Ξηρομέρου Αιτωλίας και Ακαρνανίας ασκήσαντος......
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ....



    Στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Οσίου Βαρβάρου, που βρίσκεται στο χωριό Τρύφος, το απόγευμα της Παρασκευής 22 Ιουνίου  και ώρα 19:00' μ.μ.  τελέσθηκε η ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού μετ΄ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.
  Το θείο λόγο Κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως μας Πανοσ. Αρχιμ. π. Παύλος Ντανάς. Το Σάββατο πρωί τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά Θείου Κηρύγματος. 
 Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε και Κήρυξε τον Θείο λόγο ο Αρχιερατικός Επίτροπος Κατούνης Πανοσ . Αρχιμ. π.  Νεκτάριος Τριάντης, τη συμμετοχή Ιερέων της Μητροπόλεως μας.  
    Για πρώτη φορά φέτος απουσίαζε από την πανήγυρη του Αγίου μας   ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. ΚΟΣΜΑΣ  ο οποίος  μετέβη εκτάκτως στην πόλη της Πρέβεζας προκειμένου να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία του Μακαριστού Μητροπολίτου Νικοπολέως και Πρεβέζης κυρού ΜΕΛΕΤΙΟΥ.
      Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσέλευση των πιστών ήταν πολύ μεγάλη, γεγονός που καταδεικνύει ότι ο Αγ. Βάρβαρος χρόνο με τον χρόνο όλο και περισσότερο καταξιώνεται στη συνείδηση των πιστών της Ιεράς Μητροπόλεως μας αλλά και των γειτονικών Νομών.
Ευχόμαστε ο Άγιος Βάρβαρος να είναι βοήθειά μας 












4 σχόλια:

  1. Αξίζει να πάει κανείς,το προσκύνημα προκαλεί δέος και συγκίνηση.Πήγα πρώτη φορά φέτος στον εσπερινό και εντυπωσιάστηκα απ'το μεγαλείο του Αγ. Βάρβαρου και την ιστορία της ζωής του,προτείνω σε όσους θέλουν να τη διαβάσουν,εξάλλου είναι σημαντικός τοπικός άγιός μας.Είναι και πανέμορφο το τοπίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΣ ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΛΑΜΠΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ Η ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Του χρονου θα ειναι ολοι εκει και στη πρωτη γραμμη (8:45 π.μ βρες το γιατι ειναι πολυ ευκολο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΤΡΥΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΜΕ ΦΥΣΙΚΕΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΑ ΕΝΔΕΙΑΦΕΡΘΕΙ,ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ,ΓΙΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο