Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

ARTηρία Λευκάδας: Eργαστήριο για παιδιά 6-12 χρόνων


29-30 Ιουνιου 2012
____________________________________
το φανταστικο ταξιδι….  απο τη δευτερη στην τριτη διασταση και παλι πισω! ” 
εργαστηριο για παιδια 6-12 χρονων   
(συνδυαζει την φωτογραφια με την γλυπτικη και την τεχνη της αφηγησης)
υπευθυνη σεμιναριου: Δαφνη Καλαφατη......

_______________________________________
προγραμμα

Σάββατο 10.00-13.00


Με μηχανές polaroid φωτογραφίζουμε ο ένας τον άλλο και φτιάχνουμε το διαβατήριο μας για να προετοιμαστούμε για το ταξίδι μας.
Αμέσως μετά επισκεπτόμαστε τον «τουριστικό πράκτορα» και διαλέγουμε από τις φωτογραφίες που βλέπουμε το αγαπημένο μας μέρος. Σε ένα παγκόσμιο χάρτη τοποθετούμε τις φωτογραφίες από τα αντίστοιχα μέρη και το ταξίδι αρχίζει. Τι θα Κάναμε όταν φτάναμε στο αγαπημένο μας μέρος? Πως θα νιώθαμε , τι θα φοράγαμε? Δημιουργούμε ένα πολύχρωμο κολάζ με χρώματα και με τις φωτογραφίες που έχουμε επιλέξει. Το έργο του Καθενός μας προβάλλεται σε ένα προτζέκτορα και εμείς φωτογραφιζόμαστε μπροστά του για άλλη μια φορά! Εκτυπώνουμε τις φωτογραφίες μας και τις κρατάμε για αναμνηστικό! Τι υπέροχο ταξίδι...

Κυριακή 10.00-13.00



Τώρα πια έχουμε γυρίσει πίσω από το ταξίδι μας. Είμαστε γεμάτοι νέες εικόνες και εμπειρίες. Αλλά και πολλά πράγματα. Έχουμε μαζέψει κοχύλια, πέτρες, χώμα, κλαδιά, πολύχρωμα λουλούδια, παράξενα μπουκάλια και υφάσματα, πολύχρωμα χαρτιά και χάντρες... Προσπαθούμε να δούμε πως μπορούμε όλοι μαζί να φτιάξουμε ένα μεγάλο γλυπτό με όλα αυτά! Αφού το γλυπτό τελειώσει ο κάθε από εμάς βγάζει μια φωτογραφία ένα μικρό κομμάτι του γλυπτού για να πάρει μαζί του. Αφού την εκτυπώσουμε την κολλάμε σε ένα χαρτί και την στέλνουμε σαν καρτ ποστάλ στον αγαπημένο μας φίλο.


_______________________________________
( δηλωσεις συμμετοχης μεχρι 25 Ιουνιου)



τηλ: 26450.22820

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο