Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012

Παναγιώτης Στάϊκος: Απάντηση σε σχόλιο σχετικά με την άρνηση των φαρμακοποιών να χορηγούν φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΠΥ


       Απάντηση σε σχόλιο (εδω) σχετικά με την άρνηση των φαρμακοποιών  να χορηγούν φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΠΥ, έδωσε με έγγραφο ντοκουμέντο, ο Γιατρός και πρώην Δήμαρχος Αστακού Παναγιώτης Στάϊκος:

  "Όταν έκανα την παρέμβαση για την μη εκτέλεση των συνταγών του ΕΟΠΥΥ, ασφαλώς  περίμενα αντιδράσεις. Πίστευα όμως ότι   κάποιος   θα είχε  το θάρρος να βάλει  κάτω από το σχόλιο του το  ονοματάκι του. Όμως το ότι δεν το έβαλε   δεν σημαίνει ότι  φοβήθηκε  εμένα, αλλά την οργή των ασθενών......      Όσο  για  τα περί διαφήμισης  και  άλλα αστεία  είναι γνωστό πως εξαιτίας   της εμπιστοσύνης  και της εκτίμησης  των ασθενών μου και  να ήθελα πάρα πάνω δουλειά  δεν την προλαβαίνω. Αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς είναι   να πληρώνω  και μεγάλο φόρο. 
    Είναι  στην διάθεση όποιου θέλει  το εκκαθαριστικό μου.    
  Τους γνωρίζω ότι με   βάση την δήλωσή μου και  πέρυσι, αλλά και  φέτος το  τέλος  Κοινωνικής Αλληλεγγύης ήταν πάνω από 5.000  ΕΥΡΩ  τον χρόνο.  Αφού  αυτοί  είναι  τόσο  γνώστες   των νόμων με  βάση αυτό  ξέρουν και  το  ακριβές ποσόν του  φόρου μου. 
    Ασφαλώς  δεν ανήκω στην κατηγορία των   Μεγαλογιατρών του Κολωνακίου οι οποίο παίρνουν  150  και 200 ΕΥΡΩ  επίσκεψη  δηλώνουν εισόδημα 5.000  ΕΥΡΩ  το  χρόνο. 
     Εγώ παίρνοντας 4 και  5  ΕΥΡΩ  για   συνταγογραφία   ή 15  ΕΥΡΩ  για  επίσκεψη ή 20  ΕΥΡΩ εάν κάνω εκτός της κλινικής εξέτασης  και  Υπερηχογράφημμα   και Καρδιογράφημμα  και όποιος έχει αδυναμία εντελώς  δωρεάν (αυτό το  ξέρουν και οι πέτρες), δηλώνω πολλαπλάσιο εισόδημα  από  αυτούς   και  κάποιοι  φίλοι μου λένε πως είμαι κορόιδο.
                Όσο  για τα περί Προεδρικών Διαταγμάτων  και  άλλα Αστεία  τα οποία, δεν εξαλείφουν την κοινωνική ευθύνη  των Φαρμακοποιών και των Γιατρών, παραθέτω αυτούσια την εγκύκλιο με το  εθνόσημα   από   πάνω και ο   κόσμος βγάζει τα  συμπεράσματα του.

      Θα πρέπει  να μάθουν κάποιοι, εάν δεν μπορούν να  ζητήσουν συγνώμη όταν κάνουν λάθος, η σιωπή είναι  χρυσός
     Πέραν των ευθυνών  των Κυβερνώντων, της Μέρκελ και  των Νεοφιλελεύθερων Γερακιών  για  τα προβλήματα του ΕΟΠΥΥ και των Νοσοκομείων θα πρέπει επίσης   να  μάθουν κάποιοι  πως υπάρχει και η άγνωστη για πολλούς Κοινωνική  Ευθύνη των Γιατρών και  των Φαρμακοποιών. 
    Αυτές τις ημέρες  κάποιοι φαρμακοποιοί  αντιλαμβανόμενοι   το  μέγεθος του  προβλήματος  μου έλεγαν, ότι  εάν ο Σύλλογος αποφασίσει νέα απεργία, αυτοί δεν θα  κάνουν, γιατί δεν θέλουν να τσακώνονται  με  ασθενείς που τους έχουν χρόνια πελάτες .

Αστακός 26/6/2012
Dr ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: